Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielkopolska - czarna lista niesolidnych

mary

Recommended Posts

• Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Miedzyrzecz troche dalej od Poznania ale geograficznie tez Wielkopolska.

Firma OKPLAST. Firma dokonuje przerobek systemu VEKA (stolarka budowlana) twierdzac ze go polepsza a faktycznie oszczedza na czym sie da. Nie montuje wszystkich zamowionych elementow a jest beznadziejne wywalczenie jakichkolwiek swiadczen gwarancyjnych. Gwaranja 5 lat pod warunkiem wykonywania przegladow rocznych przez ta firme, cena przegladu i regulacji 30zl za........ jedno skrzydlo okna drzwi itp.

Kiedys mieli prawdopodobnie przedstawicielstwo rowniez w Poznaniu.

Karol N.

Miedzyrzecz troche dalej od Poznania ale geograficznie tez Wielkopolska.

Firma OKPLAST. Firma dokonuje przerobek systemu VEKA (stolarka budowlana) twierdzac ze go polepsza a faktycznie oszczedza na czym sie da. Nie montuje wszystkich zamowionych elementow a jest beznadziejne wywalczenie jakichkolwiek swiadczen gwarancyjnych. Gwaranja 5 lat pod warunkiem wykonywania przegladow rocznych przez ta firme, cena przegladu i regulacji 30zl za........ jedno skrzydlo okna drzwi itp.

Kiedys mieli prawdopodobnie przedstawicielstwo rowniez w Poznaniu.

Karol N.

tez mialem bardzo niedobre doswiadczenia z ta firma kiedy jeszcze wymienilaem okna w bloku. okna sie wypaczaja, sa zbyt miekkie. walka z firma o kazda niedorobke.

moze namowimy Arkadly i uda sie taka liste dobrych i najgorszych wstawic w

http://republika.pl/grupa_wielkopolska/

?

ja tez mam kilku kandydatow

A jakby to wygląda w aspekcie prawnym?

Nie chciałbym być ciagany po sądach za publikacje "fałszywych" informacji.

arkadly

tobie zlecimy jedynie opracowanie tabelki. oceny w formie plusow i minusow (np od --- do +++ za wykonastwo/obsluge i cene?) z "podpisem" tego kto ocenia. Ten kto ocenia ma fakture ma wiec prawo ocenic solidnosc i nierzetelnosc firmy. Takie jest moje zdanie.

• 3 months później...

mariof i inni - popieram, z calych sil popieram te inicjatywe. Nie wazne z jakiego rejonu kraju wazne by przestrzec innych lub innym kogos polecic

Moj pomysl jednak nie znalazl poparcia i sadze, ze jest to wynikiem naszej jakby cechy narodowej - gadac aby gadac to chetnych jest wielu a jak pod tym wszystkim trzeba sie podpisac by osad swoj uwiarygodnic - brak odwagi

Moze Tobie sie uda to czego mi sie nie udalo tak naprawde stworzyc

• 5 months później...

mnie sie inicjatywa bardzo podoba i moze by ja jakos wsparl murator

nie chodzi aby zrobic spis firm nierzetelnych ale o to aby zrobic katalog alfabetyczny i tak jak np na günstiger.de

dla kazdej firmy bylyby komentarze na plus i na minus

kazdy ocenialby powiedzmy w skali od jeden do 5

i wtedy ktos kto mysli nad wynajeciem firmy sprawdza w muratorze jaki jest ranking, czy duzo wypowiedzi i czy sa one na plus czy na minus

oczywiscie pozostaje problem taki, zeby firmy same sobie nie dopisywaly pozytywnych opinii, ale to sie moze jaks da zalatwic

• 4 months później...

Uwaga! Przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług firmy Gaap z Kłodzka, występującą również jako firma-córka: "Paprocki i Wilusz" w Poznaniu. http://www.gaap.pl

handlują oknami, panelami, drzwiami i czym popadnie

po pierwsze manipulują cenami - kuszą klienta kilkanaście procent niższą ceną a potem na fakturze okazuje się że to po prostu towar na 7% VAT - stąd niższa cena. Mi na przykład było to bardzo nie na rękę, poza tym wszystkie faktury są wystawiane w tym momencie na montaż (np. montaż paneli) więc zapewne żegnaj gwarancjo....

po drugie i najważniejsze - nie są w stanie dotrzymać ABSOLUTNIE ŻADNEGO TERMINU. z każdych 4 tygodni robi się 7-8. a jak słyszę "jutro" to po prostu rzygam!!!! jak już coś przyjdzie to i tak nie kompletne.

Ręce opadają. Radzę trzymać się od nich z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!