16czarny16 23.05.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) Wszyscy się chwalą to ja też, wszak jeszcze bez pokrycia dachowego ale po za tym wszystko skończone Edytowane 23 Maja 2012 przez 16czarny16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia z okomina 01.08.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witajcie Moze odpowiem "hurtem" na pytania : machtomi - koszt calkowity (przy robociznie wlasnej) to ok 10-11 .tys zl (nie liczac cegiel na grilla - zostaly mi z ogrodzenia) Aniss - podaj maila na priv to podesle wymiary i rysunek pogladowy , zrobilem go kiedys bo sporo osob sie pytalo. Ogolnie dominuja belki 20x20cm *milek* - plyty na podloge to beton udajacy cos szlachetniejszego, zona wyszukala to cudo w Szczecinie - jesli Ci bardzo zalezy to postaram sie dokopac do nazwy , producenta itp (moze chwile potrwac) Nie byly specjalnie tanie , ale wlasnie o cos takiego zonie chodzilo , no a wiecie - wtedy nie ma dyskusji Zaslony - len , (wazne aby nie walaly sie po podlodze 2 cm przeswitu) , oczywiscie po sezonie trzeba zdjac i uprac. Troche sie skurczyly - wiec teraz przeswit mam 5 cm. Pozdrawiam mirlandia Czy ja także mogłabym otrzymać rysunek i rozmiary tej przecudnej altanki ? Zamierzam jak najszybciej rozpocząć budowę kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.08.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 a i nasza przeszła przeobrażenie a tuż obok udało się postawić coś takiego wędzarnia już przetestowana na razie na rybach ale były ....! smaczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.08.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witajcie, To ja tez sprobuje tu "zapakowac" swoja altanke. Chyba moj najwiekszy blad w zyciu, bo odkad powstala to zona nie chce jezdzic na wczasy ;-( Pozdrawiam Coś wspaniałego,robi niesamowite wrażenie,piękne klimaty i atmosfera aż chciałoby się tam odpocząć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 02.08.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Podpinam się pod zachwyty nad altanką. Jeśli jeszcze zaglądasz poproszę o jakiś rysunek poglądowy tego cuda. Chętnie przestanę jeździć na wczasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 03.08.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 ja też choruję na taką altankę..... wraz z wędzarnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf80 17.12.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 a to moja altanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagustynka 06.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) nie wiem jak sie wstawia zdjecia, ale tu sa linki do altan metalowych:http://www.gartendesign.de/?id=jugendstil-pavillonhttp://www.bako-schmiedekunst.de/rankpavillon/ Edytowane 6 Lutego 2013 przez Jagustynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 21.02.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 a to moja altanka [ATTACH=CONFIG]155084[/ATTACH] jak dla mnie to dzieło sztuki a nie altanka.... jak masz to wstaw więcej fotek... bardzo podobają mi się słupy - sa rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 21.02.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 jak dla mnie to dzieło sztuki a nie altanka.... jak masz to wstaw więcej fotek... bardzo podobają mi się słupy - sa rewelacyjne Ta jest piękna. Zainspirowałeś mnie tą altanką. Już rozglądam się za takimi słupami. Właśnie taka altanka z duszą, Gdzie jest grilowędzarnia z kamienia, kamienna podłoga, to jest to. Nie podobają mi się kupione, puste altanki w których można ewentualnie się tylko schronić przed deszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gala61 07.04.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witajcie, To ja tez sprobuje tu "zapakowac" swoja altanke. Chyba moj najwiekszy blad w zyciu, bo odkad powstala to zona nie chce jezdzic na wczasy ;-( Pozdrawiam Mirlandia! jestem zachwycona Twoją altaną. Dopiero teraz tu trafiłam w poszukiwaniu inspiracji. Miałam nawet wizję, ale kiedy zobaczyłam Twoją altanę, nie chcę już żadnej innej. Rewelacja!!! Jeśli to mozliwe bardzo proszę podeślij mi rysunki. Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamwisniewski67 10.04.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 CześćCzy Twoja altanka to cos takiego jak na tym planie http://obrazki.elektroda.net/59_1247654951.gif? Tez się nad taką zastanawiam wiec chciałem zapytać o doświadczenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf80 09.05.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 jak dla mnie to dzieło sztuki a nie altanka.... jak masz to wstaw więcej fotek... bardzo podobają mi się słupy - sa rewelacyjne Te słupy szukane były w lesie. Trzeba znaleźć takie drzewo, które było ucięte w młodości ( u nas jw górach można takie znaleźć, właściciele lasów przed świętami wycinają choinki na sprzedaż. Takie drzewo rośnie później w taki sposób, że ma dwa lub trzy wierzchołki boczne. Takie drzewa trzeba ścinać o odpowiedniej porze roku, tak by drzewo "puściło" soki aby dobrze kora zeszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
error86 18.07.2013 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Z godnie z prawem do budowy takiej altany potrzebuje plan....* czy musi być to profesjonalny plan z biura czy może być to plan zrobiony w autocadzie przeze mnie skoro to altana o powiecmy 30m2 ?* jak kierownik budowy ma się do budów altan budowanych w standardzie kanadyjskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 19.12.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Ja może podzielę się swoim doświadczeniem związanym z budową altany. Zleciłem jej wykonanie jednej z lokalnych firemek i po paru miesiącach "użytkowania" okazuje się że:1. Pokrycie dachu pod gont bitumiczny (takie u mnie jest) powinno być co najmniej 2 cm grubości, tak aby można było w niego wbić 2 cm gwoździe papowe.2. Gont bitumiczny mocuje się właśnie gwoździami papowymi, pierwszy pas startowy powinien być klejony specjalnym klejem bitumicznym, podobnie jak gonty mocowane na kalenicach. Pod gont powinno stosować się podkład w postaci papy. Moja firma zrobiła deskowanie z boazeryjnych DESECZEK grubości 14 mm, na to, jak się okazało kładli gont i przybijali zszywkami. Nie używali kleju, nie używali gwoździ. Ot gdzieniegdzie strzelili zszywkę i tyle.Efekt? Gont przy pierwszym lepszym wiaterku, jaki trafia się średnio 4-5 razy w roku zaczyna fruwać. Tak na marginesie: właściciel firemki właśnie oświadczył, że w życiu tej altany nie robił. Pozdrawiam Edytowane 20 Grudnia 2013 przez grzegorz_si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 20.12.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 No ale nie dziw się jeżeli wybierasz firmę, która na stronie internetowej ma tylko nr komórkowy.Nawet nie można podjechać do nich i im dać w dziób jak coś spartaczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 20.12.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 No ale nie dziw się jeżeli wybierasz firmę, która na stronie internetowej ma tylko nr komórkowy. Nawet nie można podjechać do nich i im dać w dziób jak coś spartaczyli. Z gościem umawiałem się osobiście w JEGO domu, więc nie brałem osoby anonimowej. Z poprzedniego postu usnąłem nazwę firmy, bo dzisiaj facet złagodniał i jest szansa na załatwienie sprawy bez szarpaniny. Nie chcę więc zaogniać póki co. Radzę wszystkim, cokolwiek robią: umowa, faktura, kasa. Tylko w takiej kolejności. Kasa najlepiej przelewem żeby był dowód. Jak nie zgadzają się to bierzcie innych i po zawodach. Dzisiaj ciężko trafić na uczciwego wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 16.01.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Mam na oku taka, dodatkowo chyba w zimowej wyprzedaży Do wiosny daleko, a tu znowu (jak dekoracje w marketach dwa miesiące przed Świętami Bożego Narodzenia) - reklama(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunarii 27.01.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Mam do Was pytanie o altany zamykane. Takie, które mają szklane okna i drzwi, często wielokątne. Myślę o takiej właśnie altanie na działce rekreacyjnej. Czy znacie jakiegoś producenta, który robi takie altany, lub podjeliście się budowy sami? Jakie są minusy i plusy takiej altanki poza oczywistymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 27.01.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jakie są minusy i plusy takiej altanki poza oczywistymi. Jeśli teren nie jest chroniony monitoringiem (alarmem), to lepiej takiej altany nie zamykać. Drzwi i oszklone okna chcącego "napaskudzić" kota - nie wpuszczą. Za to złodziejaszka lub złomiarza - bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts