Lunarii 27.01.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jeśli teren nie jest chroniony monitoringiem (alarmem), to lepiej takiej altany nie zamykać. Drzwi i oszklone okna chcącego "napaskudzić" kota - nie wpuszczą. Za to złodziejaszka lub złomiarza - bez problemu Będą psy i 50 metrów dalej rodzina w pogotowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 27.01.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Będą psy i 50 metrów dalej rodzina w pogotowiu Ja tam szykuję sobie na wiosnę psa elektronicznego, bo taki ...nie da się przekupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wąhol 05.05.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Witamchcę zbudować altanę z podłogą drewnianą o wymiarach 4m x3m x2m. ma może ktoś ile potrzebuje drewna lub wyliczy mi ktoś??poglądowy rysunekhttp://images64.fotosik.pl/947/778dada51e645454m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Ty tak na serio pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 29.05.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Marzy nam się altana drewniana o w miarę nowowczesnej bryle - w zamyśle chciałam prostokątną z dachem jednospadowym, krytym gontem bitumicznym. W większości wygooglanych obrazów są sześciokątne, no ewentulanie kwadratowe z kopertówkami. Przeglądając projety natknęłam się jeszcze na takie z dachami dwuspadowymi. Ciekawa jestem jakie są powody ze tak mało altan jest z prostymi dachami. Są jeszcze jakieś przesłanki konstrukcyjne oprócz nawiewania? Czy ktoś z Was zbudował, bądź ma u siebie altanę z dachem jednospadowym i może wkleić zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.05.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 tradycja. skoro w przewadze upodobań architektonicznych Polaków są domki z kolumienkami, balkonikami i skomplikowanymi dachami, to trudno wymagać, by stawiali prostą szopę a nie pałacyk ogrodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 29.05.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Czy to, wg Ciebie, wygląda jak szopa?http://www.kreodom.pl/data/projekty_new/31/5366/5366wiza4.jpg Wzięłaś w ogóle pod uwagę W JAKIM MIEJSCU ta altana miałaby stać? Bo jeżeli tuż przy granicy działki, to chyba najlepsze rozwiązanie z takim dachem jednospadowym. Tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.05.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 portago-luntrusk nie kompromituj się brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 29.05.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Aha, rozumiem, że z tymi pałacykami to był taki przytyk w kierunku tych, którzy stawiają pałaco-altany? To trzeba było puścić oczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.05.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 puścilam uśmieszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth3w 09.05.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Witam, jestem tu nowy. Chciałbym poprosić, jeżeli ktoś z forumowiczów posiada, o zeskanowanie, zrobienie zdjęcia załącznika do muratora z numeru 07/2011. Znajdował się tam dodatek z projektem kwadratowej altanki ogrodowej i opisem montażu. Z pewnością dokumentacja ułatwi mi pracę, gdyż zamierzam zbudować ją dla rodziców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 10.05.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 to nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 23.06.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 czy ktoś ma jakiś wzór na policzenie długości krokwi dachu 4-spadowego dla altany o wymiarach 4 x 4 szykuję materiał i nie wiem na jaką długość uciąć główne krokwie na dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 23.06.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 czy ktoś ma jakiś wzór na policzenie długości krokwi dachu 4-spadowego dla altany o wymiarach 4 x 4 szykuję materiał i nie wiem na jaką długość uciąć główne krokwie na dach... A nie pamiętasz ze szkoły trochę geometrii? Najprościej (i najdokładniej ) sobie TO narysować (oczywiście w skali ). Wtedy samo "wyjdzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 23.06.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 to nasza [ATTACH=CONFIG]316655[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]316656[/ATTACH] Super fajowa Jaki koszt takiej inwestycji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekll 08.07.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ja właśnie też się zastanawiam jaką altanę zrobić na swojej działce, zależy mi na porządnym uporzadkowaniu narzędzi i ewentualnie zebyśmy się mogli schować przed deszczem w razie potrzeby. Podoba mi się nawet ten projekt: http://domy-balik.pl/galeria/altany-2/ Macie jakieś inne pomysły ajk to fajnie rozgospodarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 13.01.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) tomekll - czy masz info ile ta altanka Balika kosztuje? Myślę o altanie 3x6 m (3x3 pomieszczenie i 3x3 taras) z dachem bitumicznym? Pozdrawiam Edytowane 13 Stycznia 2016 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 11.04.2017 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Witam! Widzę że ostatni wpis był ponad rok temu ale mam do was pytanie odnośnie altanki. Mój mąż chce latem zbudować altankę z bali srednica okolo 20cm ale nie wiemy co z wysokością. Jakiej długości powinny być te bal? 2m ; 2,5m ? Czy jest wymagane zgłoszenie budowy tej altanki? Wzór altanki jaką chcemy zbudować, podłoga będzie drewniana. Proszę o poradę. Od czego zacząć a na czym skończyć. Na którym etapie robić podłogę w altance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertny 02.05.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Z tego co się orientuję to od tego roku altany o powierzchni do 35m2 nie wymagają pozwolenia na budowę, ale czy trzeba ją zgłaszać, nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakowskyy 18.07.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Altanki są świetne, bardzo mi się podobają i od dawna chciałem sam móc cieszyć się altaną we własnym ogrodzie. Jakiś czas temu postanowiłem to zrealizować, jednak tutaj spotkał mnie dylemat: zbudować ją samodzielnie czy może zakupić już gotową? Z początku chciałem wziąć się za to zadanie sam i własnymi siłami stworzyć altanę, jednak wtedy natrafiłem na ten artykuł: http://www.jaw.pl/2017/07/altana-ogrodowa-wykonana-samodzielnie-czy-gotowa/. On zmienił mój punkt widzenia, zakupiłem gotową altanę i nie żałuję tego wcale, bo wyszło świetnie Jeśli ktoś też zmaga się z takim dylematem, to zachęcam do przeczytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts