Pyxis 28.07.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Przy poziomym DZ nagrzewajacym sie latem do 17*C pasywne chlodzenie nie bardzo sie sprawdza. Przerabialem to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 01.08.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 A orientuje się ktoś może jakie są wymagane formalności przy takiej pompie? Projekt budowlany przewiduje gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 01.08.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 U nas projekt przewidywał z tego co pamiętam kocioł na ekogroszek/gaz i went. grawitacyjną a mamy PC i wen. mechaniczną wszystko jest kwestią adaptacji oraz zrobienia projektu przez projektanta z firmy, która będzie montowała system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1983 09.09.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Do szybkiego nagrzania pomieszczenia fajne są również promienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.09.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Do szybkiego nagrzania pomieszczenia fajne są również promienniki. przecież wyżej masz napisane, że podczerwienią. Jak sądzisz od czego jest ten Twój promiennik ... oprócz nabicia Twojego licznika postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.09.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 podczerwienią W tym wypadku to chyba będzie najrozsądniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 10.09.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Klima wyjdzie najtaniej w użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 10.09.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 najtaniej to prąd sprzed licznika brać. No najtaniej na jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Z przyczyn prywatnych napiszę - kazde byle nie węgiel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikapika 26.11.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Daczego nie węgiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.11.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Daczego nie węgiel? No właśnie dlaczego nie węgiel Przecież węgiel jest najczystszym,najtańszym,najbardziej nowoczesnym,najbardziej bezobslugowym źródłem ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 26.11.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 No nie wiem, jak to jest z tym węglem. Mieszkam teraz w miejscu, gdzie są wymieszane nowe i stare domy, nowe w większości mają gaz, ale nie wszystkie. Dym z kominów jest fatalny, choć moja najbliższa sąsiadka ma ekogroszek i nie zaobserwowałem trujących oparów, natomiast dalszy sąsiad pali miałem i ciężko czasem przejść. W sumie nie wiem, czym ludzie palą, raz widziałem biały gęsty dym, czasem czarny... U jednego sąsiada się mocno i smrodliwie dymiło, choć ma gaz, nie wiem, czy tak drzewo może dymić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 26.11.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Każde paliwo niepoprawnie spalane będzie dymiło. Niestety wtedy to nie tylko ekologia ale i ekonomia cierpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczy1982 28.11.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 WitamW tej chwili temp. minus 2. Wyłączyłem piec gazowy i się zastanawiam czy nic się nie stanie z kaloryferami i piecem. Dom już co prawda zamknięty z oknami ale grzejniki są też przy oknach. Do jutra wytrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.11.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Spokojnie. Wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczy1982 28.11.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Spokojnie. Wytrzyma. Dzięki, będę spał spokojniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaaarO 02.12.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Podepnę się pod wątek i zapytam jakie mogę zrobić ogrzewanie mając na uwadze ze gazu nie mam,a parter bedzie z BK 25+15 styro.Poddasze użytkowe i strop w technologi szkieletu drewnianego.Myślałem o podłogówce na parterze ale mały problem bo tam będą wszędzie panele,a na poddaszu pewnie tylko grzejniki bo strop drewniany.Niby można by i zrobić podłogówke na stropie drewnianym ale cena kosmiczna więc odpada.Czy jest jakieś inne wyjscie z grzaniem tak wybudowanego domu?Oczywiscie cena za całośc odgrywa główną rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2014 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 dlaczego tak mała warstwa ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.12.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Tez uwazasz, ze oblepienie chalupy 30cm styro (koniecznie w kolorze grafitowym) zamyka temat ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.12.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Tez uwazasz, ze oblepienie chalupy 30cm styro (koniecznie w kolorze grafitowym) zamyka temat ocieplenia? Uwazam, ze 25cm to dzis minimum, zobacz jak media drozeja, kiedys ludzi bylo stac grzac domy bez ocieplenia, dzisiaj te lzej ocieplone juz generuja rachunki na ladnych pare tys, jak myslisz, za 10 lat wart bedzie dom gdize rachunki siegna 10tys? Nie warto dac te 10-15 wiecej styro juz i to nie wazne czym grzejemy? Ile to bedzie w domu 120 metrow? 5 tys wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts