adkwapniewski 31.01.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Z obiegowej opinii nawet sprzedawców kotłów na ekogroszek,że kocioł posiada największą sprawność przy pracy czyli grzaniu z nominalną swoją mocą. Można z tego wywnioskować,że jeśli kocioł pracuje z minimalną mocą to jego sprawność jest niższa niż gdyby pracował z mocą nominalną. Tak czy nie ? Przecież Ty jesteś ekspertem ! Nie wiesz tego ? Reasumując "twierdzisz" na podstawie "widzimisię" i obiegowych opinii ? Tak ? Niezmiennie w rankingu - Kociołek to RBR11kW - można go podłączyć "bezpośrednio" do podłogówki (układ zamknięty ,nie boi się zimnego powrotu) , spala miał,odsiewkę (różne kawałki), odsiewkę z trocinami - generalnie wsio co mu się wsypie. Mam G12W , WM+reku, tylko podłogówkę +drabinki w łazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.01.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Ja też nie.Już ci raz wyliczyłem ile mnie kosztuje mój metraż za cały rok.Pomnóż sobie swój razy 3 w stosunku do mojego. A co ma piernik do wiatraka? Ty przecież masz deputat i ja ci za ten węgiel między innymi płacę. Zresztą inni z tego wątku też ci za niego płacą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 31.01.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Ale jatka się tu zrobiła:PNiestety dozwolone prawnie jest też kopcenie z komina samochodu.Ja i tak będę za tanim węglem i tyle.Jak by tego węgla nie było w Polsce to i prądu by nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.01.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Gdyby liwek grzał tyle co ty minertu to w stopce miałby 9600pln. Ciekawe czy też byłby tak zachwycony pompką, hehe Liwek nie zjeżdżaj na deputaty, wszyscy grzejący eko groszkiem nie mają deputatów, ja też nie. Idź do kopalni robić to też dostaniesz. Ty pewnie chciałbyś tam być zaraz prezesem a Artek ma wprawę do Vice-prezesowania, tylko musisz na niego uważać bo ma rękę do rozpieprzania firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.01.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Gdyby liwek grzał tyle co ty minertu to w stopce miałby 9600pln. Prawie zgadłeś, tyle prawie płacę, tyle że za osiem lat grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 31.01.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A co ma piernik do wiatraka? Ty przecież masz deputat i ja ci za ten węgiel między innymi płacę. Zresztą inni z tego wątku też ci za niego płacą.A co ma piernik do wiatraka! Deputat daje kopalnia a nie TY skoro już się tego czepiasz.W sekrecie powiem ci ,że do 2008 roku go nie miałem i żyłem więc mi tu nie ....... . Myślisz,że gdybym go teraz nie miał to bym płakał z tego powodu?Nie mówię,że to są nie małe pieniądze ale bez niego też bym sobie dał radę. Ty bardziej płacisz za nieudolność rządzących a nie za mój deputat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.01.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Deputat daje kopalnia a nie TY Daje? Za ten deputat płaci cały naród wyższymi cenami węgla i prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 31.01.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Prawie zgadłeś, tyle prawie płacę, tyle że za osiem lat grzania Nie obracaj kota ogonem,wyliczyłem ci całość za cały rok razem z prądem.Policz sobie Twoje 8 lat jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 31.01.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A co ma piernik do wiatraka! Deputat daje kopalnia a nie TY skoro już się tego czepiasz.W sekrecie powiem ci ,że do 2008 roku go nie miałem i żyłem więc mi tu nie ....... . Myślisz,że gdybym go teraz nie miał to bym płakał z tego powodu?Nie mówię,że to są nie małe pieniądze ale bez niego też bym sobie dał radę. Ty bardziej płacisz za nieudolność rządzących a nie za mój deputat. Dać liwko władzę. Pozamyka kopalnie i.... następnego dnia obudzi się w zimnym domu bez prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.01.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Ja i tak będę za tanim węglem i tyle. Jak by tego węgla nie było w Polsce to i prądu by nie było. A w którym momencie węgiel jest tani ? Ja jakoś tego nigdzie nie widzę. Wegiel jedynie do elektrowni,do domów zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 31.01.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Daje? Za ten deputat płaci cały naród wyższymi cenami węgla i prądu Płacisz za bezsensowne podatki,które narzuca Państwo na węgiel oraz mahloje przy jego sprzedaży.Blida wolała się odstrzelić sama niż miała by to zrobić mafia węglowa istniejąca do dziś tylko nik o tym ani słowa nie wspomni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.01.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Dać liwko władzę. Pozamyka kopalnie i.... następnego dnia obudzi się w zimnym domu bez prądu. Ale kto mówi o zamykaniu? Węgiel nadaje się do elektrowni i do starych domów. I do tych starych domów powinny trafiać nowoczesne kotły. Wyłącznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.01.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Witam to ja cebulak Mam prawo tu pisac poniewaz utrzymuje 2 domyW tym jeden z ekogrochem To raz Dla pana frustrata od kredytowGdybym byl takim chamem jak ty bez wyczucia to odpisałbym ci że na koniec budowy. Miałem 400 tys w lokatach/to powyżej napisane zdanie to buractwo-ale trudno z chamiątkiem inaczej nie możnaTo dwa Gdybym te 30 kilo brzozy nie wypalił to na co poszłoby dajmy 50% energii;) więcejCzyli ze 100 kwh wiece za 35 zlHe he juz to widzę To trzy Rozumiem ludzi którym trudno dokonczyć taki mały domek 100 mAle totalnym kutafonstwem jest budowa domu byle jak i przede wszystkim byle jak zaizolowanego takie np 130 m2 Brakuje pomyslunku żeby zmniejszyć dom o 10 m2 i miec z 30 tys na porządną izolacje , tynk czy co tam trzeba To cztery Sam wybudowałem gospodarczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.01.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Płacisz za bezsensowne podatki,które narzuca Państwo na węgiel oraz mahloje przy jego sprzedaży.Blida wolała się odstrzelić sama niż miała by to zrobić mafia węglowa istniejąca do dziś tylko nik o tym ani słowa nie wspomni. A za deputat nie płacę? To kto za niego płaci, bo sam się chyba nie wydobywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 31.01.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A za deputat nie płacę? To kto za niego płaci, bo sam się chyba nie wydobywa? Powiedz to samo kolejarzom,za co oni mają deputat węglowy? Jeszcze mógłbym wyliczać tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 31.01.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Witam to ja cebulak Mam prawo tu pisac poniewaz utrzymuje 2 domy W tym jeden z ekogrochem To raz Dla pana frustrata od kredytow Gdybym byl takim chamem jak ty bez wyczucia to odpisałbym ci że na koniec budowy. Miałem 400 tys w lokatach /to powyżej napisane zdanie to buractwo-ale trudno z chamiątkiem inaczej nie można To dwa Gdybym te 30 kilo brzozy nie wypalił to na co poszłoby dajmy 50% energii;) więcej Czyli ze 100 kwh wiece za 35 zl He he juz to widzę To trzy Rozumiem ludzi którym trudno dokonczyć taki mały domek 100 m Ale totalnym kutafonstwem jest budowa domu byle jak i przede wszystkim byle jak zaizolowanego takie np 130 m2 Brakuje pomyslunku żeby zmniejszyć dom o 10 m2 i miec z 30 tys na porządną izolacje , tynk czy co tam trzeba To cztery Sam wybudowałem gospodarczo Napisz mi co twój pierwszy wpis o misiach miał wspólnego z tematem i czego łamiesz regulamin? Tu wychodzi twoja słomaz butów - przychodzisz prowokować i spamować w tym wątku i twierdzisz, że tobie wolno? Tekst dzisiejszego dnia pompiarza: Mam prawo tu pisać bo mam piec na ekogroszek. Dobre, ja mam prąd w domu to lecę spamować wątek ogrzewających prądem - no co dają ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.01.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Oczywiscie masz racje misiu-pysiuPiszę tu poniewaz sam kupuje ekogroszek i nim niestety paleA po drugie jak widze domy z kotlami typu 15_25 kw to mnie może i pusty smiech bierze-Czy dotarło do ciebie misiu-pysiu że w ciagu najbliższych 2- 4 lat nie wolno będzie budować domow o zapotrzebowaniu 3_-4 kwPozdrawiam misia-pysia Całuski:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 31.01.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Oczywiscie masz racje misiu-pysiu Piszę tu poniewaz sam kupuje ekogroszek i nim niestety pale A po drugie jak widze domy z kotlami typu 15_25 kw to mnie może i pusty smiech bierze- Czy dotarło do ciebie misiu-pysiu że w ciagu najbliższych 2- 4 lat nie wolno będzie budować domow o zapotrzebowaniu 3_-4 kw Pozdrawiam misia-pysia Całuski:rolleyes: Nie odpowiedziałeś jaki był sens twojego postu łamiącego regulamin. Samo posiadanie pieca nie zwalnia cię z przestrzegania regulaminu forum, ale to dla ciebie za trudne i nigdy takiego długiego tekstu w życiu nie przeczytałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 31.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A słyszał ty o fotowoltaice? a Ty wiesz jaki jest koszt inwestycyjny w przeliczenu na 1KW takiego gadżetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.01.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Calkiem znośne jak wiesz jak i z kim to załatwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts