Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elizabrzezinska

Recommended Posts

Z obiegowej opinii nawet sprzedawców kotłów na ekogroszek,że kocioł posiada największą sprawność przy pracy czyli grzaniu z nominalną swoją mocą.

Można z tego wywnioskować,że jeśli kocioł pracuje z minimalną mocą to jego sprawność jest niższa niż gdyby pracował z mocą nominalną.

Tak czy nie ?

Przecież Ty jesteś ekspertem ! Nie wiesz tego ?

Reasumując "twierdzisz" na podstawie "widzimisię" i obiegowych opinii ? Tak ?

Niezmiennie w rankingu - Kociołek to RBR11kW - można go podłączyć "bezpośrednio" do podłogówki (układ zamknięty ,nie boi się zimnego powrotu) , spala miał,odsiewkę (różne kawałki), odsiewkę z trocinami - generalnie wsio co mu się wsypie.

Mam G12W , WM+reku, tylko podłogówkę +drabinki w łazienkach.

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdyby liwek grzał tyle co ty minertu to w stopce miałby 9600pln.

Ciekawe czy też byłby tak zachwycony pompką, hehe

Liwek nie zjeżdżaj na deputaty, wszyscy grzejący eko groszkiem nie mają deputatów, ja też nie.

Idź do kopalni robić to też dostaniesz.

Ty pewnie chciałbyś tam być zaraz prezesem a Artek ma wprawę do Vice-prezesowania, tylko musisz na niego uważać bo ma rękę do rozpieprzania firm :)

A co ma piernik do wiatraka? Ty przecież masz deputat i ja ci za ten węgiel między innymi płacę. Zresztą inni z tego wątku też ci za niego płacą.
A co ma piernik do wiatraka!

Deputat daje kopalnia a nie TY skoro już się tego czepiasz.W sekrecie powiem ci ,że do 2008 roku go nie miałem i żyłem więc mi tu nie ....... . Myślisz,że gdybym go teraz nie miał to bym płakał z tego powodu?Nie mówię,że to są nie małe pieniądze ale bez niego też bym sobie dał radę.

Ty bardziej płacisz za nieudolność rządzących a nie za mój deputat.

A co ma piernik do wiatraka!

Deputat daje kopalnia a nie TY skoro już się tego czepiasz.W sekrecie powiem ci ,że do 2008 roku go nie miałem i żyłem więc mi tu nie ....... . Myślisz,że gdybym go teraz nie miał to bym płakał z tego powodu?Nie mówię,że to są nie małe pieniądze ale bez niego też bym sobie dał radę.

Ty bardziej płacisz za nieudolność rządzących a nie za mój deputat.

Dać liwko władzę. Pozamyka kopalnie i....

następnego dnia obudzi się w zimnym domu bez prądu.

Gość Arturo72

Ja i tak będę za tanim węglem i tyle.

Jak by tego węgla nie było w Polsce to i prądu by nie było.

A w którym momencie węgiel jest tani ?

Ja jakoś tego nigdzie nie widzę.

Wegiel jedynie do elektrowni,do domów zakaz.

Daje? Za ten deputat płaci cały naród wyższymi cenami węgla i prądu :p

Płacisz za bezsensowne podatki,które narzuca Państwo na węgiel oraz mahloje przy jego sprzedaży.Blida wolała się odstrzelić sama niż miała by to zrobić mafia węglowa istniejąca do dziś tylko nik o tym ani słowa nie wspomni.

Witam to ja cebulak

Mam prawo tu pisac poniewaz utrzymuje 2 domy

W tym jeden z ekogrochem

To raz

Dla pana frustrata od kredytow

Gdybym byl takim chamem jak ty bez wyczucia to odpisałbym ci że na koniec budowy. Miałem 400 tys w lokatach

/to powyżej napisane zdanie to buractwo-ale trudno z chamiątkiem inaczej nie można

To dwa

Gdybym te 30 kilo brzozy nie wypalił to na co poszłoby dajmy 50% energii;) więcej

Czyli ze 100 kwh wiece za 35 zl

He he juz to widzę

To trzy

Rozumiem ludzi którym trudno dokonczyć taki mały domek 100 m

Ale totalnym kutafonstwem jest budowa domu byle jak i przede wszystkim byle jak zaizolowanego takie np 130 m2

Brakuje pomyslunku żeby zmniejszyć dom o 10 m2 i miec z 30 tys na porządną izolacje , tynk czy co tam trzeba

To cztery

Sam wybudowałem gospodarczo

Płacisz za bezsensowne podatki,które narzuca Państwo na węgiel oraz mahloje przy jego sprzedaży.Blida wolała się odstrzelić sama niż miała by to zrobić mafia węglowa istniejąca do dziś tylko nik o tym ani słowa nie wspomni.

A za deputat nie płacę? To kto za niego płaci, bo sam się chyba nie wydobywa?

Witam to ja cebulak

Mam prawo tu pisac poniewaz utrzymuje 2 domy

W tym jeden z ekogrochem

To raz

Dla pana frustrata od kredytow

Gdybym byl takim chamem jak ty bez wyczucia to odpisałbym ci że na koniec budowy. Miałem 400 tys w lokatach

/to powyżej napisane zdanie to buractwo-ale trudno z chamiątkiem inaczej nie można

To dwa

Gdybym te 30 kilo brzozy nie wypalił to na co poszłoby dajmy 50% energii;) więcej

Czyli ze 100 kwh wiece za 35 zl

He he juz to widzę

To trzy

Rozumiem ludzi którym trudno dokonczyć taki mały domek 100 m

Ale totalnym kutafonstwem jest budowa domu byle jak i przede wszystkim byle jak zaizolowanego takie np 130 m2

Brakuje pomyslunku żeby zmniejszyć dom o 10 m2 i miec z 30 tys na porządną izolacje , tynk czy co tam trzeba

To cztery

Sam wybudowałem gospodarczo

Napisz mi co twój pierwszy wpis o misiach miał wspólnego z tematem i czego łamiesz regulamin? Tu wychodzi twoja słomaz butów - przychodzisz prowokować i spamować w tym wątku i twierdzisz, że tobie wolno?

Tekst dzisiejszego dnia pompiarza: Mam prawo tu pisać bo mam piec na ekogroszek.

Dobre, ja mam prąd w domu to lecę spamować wątek ogrzewających prądem - no co dają ciepło?

Oczywiscie masz racje misiu-pysiu

Piszę tu poniewaz sam kupuje ekogroszek i nim niestety pale

A po drugie jak widze domy z kotlami typu 15_25 kw to mnie może i pusty smiech bierze-

Czy dotarło do ciebie misiu-pysiu że w ciagu najbliższych 2- 4 lat nie wolno będzie budować domow o zapotrzebowaniu 3_-4 kw

Pozdrawiam misia-pysia

Całuski:rolleyes:

Oczywiscie masz racje misiu-pysiu

Piszę tu poniewaz sam kupuje ekogroszek i nim niestety pale

A po drugie jak widze domy z kotlami typu 15_25 kw to mnie może i pusty smiech bierze-

Czy dotarło do ciebie misiu-pysiu że w ciagu najbliższych 2- 4 lat nie wolno będzie budować domow o zapotrzebowaniu 3_-4 kw

Pozdrawiam misia-pysia

Całuski:rolleyes:

Nie odpowiedziałeś jaki był sens twojego postu łamiącego regulamin. Samo posiadanie pieca nie zwalnia cię z przestrzegania regulaminu forum, ale to dla ciebie za trudne i nigdy takiego długiego tekstu w życiu nie przeczytałeś.