Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kompletny system grzewczy do 15 tyś zł , rach.do 3 tyś za sezon CO+CWU

RK1719508166

Recommended Posts

• Odpowiedzi 539
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja za zeszły sezon użyłem 1275m3 i wyszło mi 3100płn - w w3 sporo dochodzi za stale opłaty :(

Czym mniejsze zuzycie tym bardziej KWh zbliza sie do pradu w taniej taryfie....

Granica jest w okolicy 800-900 m3, wtedy z pradu w nocy bedzie tak samo:) albo baaaardzo wypasiona klime do salonu trzeba :)

Ja widzialem devilink, moi znajomi maja, tyle ze oni zaszaleli i dali to w mieszkaniu z regulatorami na grzejnikach.

Co do wyboru sterownikow, to auratony juz rozwiazaly problem z brakiem kompensacji wplywu ciepla nagrzewania sterownika na prace wewnetrznego czujnika? Czy robisz jak jasiek albo R&K?

Gość Arturo72
W Galmetach Elektronik chyba właśnie nie. Wersje Pro mają sterowniki z czterema okresami na dzień i dowolnym nastawem temp. w każdym z tych okresów.

Być może dlatego Galmeta nie brałem pod uwagę ;)

W "moim" była możliwość dowolnego sterowania:

http://elektromet.pl/pl/technika-grzewcza/produkt/24/nordic-2400-elektronik

Kolejny plus "mojego" to moc 2,4kW,nie spotkałem standartowego bojlera o takiej mocy grzałek.

Edytowane przez Arturo72

Być może dlatego Galmeta nie brałem pod uwagę ;)

W "moim" była możliwość dowolnego sterowania:

http://elektromet.pl/pl/technika-grzewcza/produkt/24/nordic-2400-elektronik

Kolejny plus "mojego" to moc 2,4kW,nie spotkałem standartowego bojlera o takiej mocy grzałek.

http://www.galmet24.pl/2382,ogrzewacz-wody-galmet-heros-pro-120.html

Byc moze za malo szukales, w pelni programowalny bojer, nastawy co do minuty.

A po co moc 2,4kW? Dla 140-160l tak ale do 120l 2kW to max co potrzeba. Chyba ze chcesz podgrzewac wode do 70 stopni,

Gość Arturo72
A po co moc 2,4kW? Dla 140-160l tak ale do 120l 2kW to max co potrzeba. Chyba ze chcesz podgrzewac wode do 70 stopni,

Nie brałem pod uwagę nic poniżej 140l,który i tak wydawał mi się za mały,myślałem także o 200l.

140l dla mnie to min.i to tylko dla korzystania z prysznica.Do wanny wg mnie min.200l.