Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trzeba ten wpis zabezpieczyć przed usunięciem. Tak może się wypowiadać osoba nie mającą kompletnego pojęcia o spalania paliw stałych. Węgiel można spalić czysto i ekonomicznie. Trzeba tylko chęci, trochę wiedzy i odpowiedniego kotła lub techniki spalania. Laluś jednak woli coś czystego i mało obsługowego więc sięga po coś pseudo nowoczesnego i ekologicznego a na brudny węgiel nie chce nawet patrzeć.

Zdecydowanie należy ten wpis zabezpieczyć przed usunięciem.

Bo takie bzdury nieczęsto się tutaj zdażają.

Każdy niech sobie odpowie, czy woli być nowoczesnym eko-lalusiem, czy troglodytą-brudasem.

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A potem jest płacz i zgrzytanie zębów bo jak wyłączą prąd to taki eko-laluś nie wie co zrobić.

Wtedy do łask wraca ten brudny kominek w salonie i mokre drewno, bo laluś nie wie że musi być suche.

Zawsze można też udać się z problemem do mamy, mama przytuli, pomoże :D

Eko-lalusie mają agregaty. Nie muszą być średniowiecznymi troglodytami.

Ale błędy ortograficzne to już częściej.

No i co z tego? Kogo obchodzą błędy ortograficzne? Jesteś nazistą gramatycznym?

A potem jest płacz i zgrzytanie zębów bo jak wyłączą prąd to taki eko-laluś nie wie co zrobić.

Wtedy do łask wraca ten brudny kominek w salonie i mokre drewno,

Tak jest. Do tego jak przyjdzie wojna to kominek jak znalazł. Ruski przyjdzie i zamiast cię zarżnąc, a córki wziąć w jasyr, będzie ci palił pod piecem i dostarczał wysuszone kubiki drewna.

Nie mogę już słuchać tych bredni. jedyna dłuższa awaria jakiej doświadczyłem odkąd pamietam to mega awaria w centrum Katowic od 14 do 24 godziny. Musiałem wejśc na 23 pietro schodami, a Ruskich nie było do pomocy, oj nie!

Eko-lalusie mają agregaty.

Chętnie popatrzę jak ten Twój agregat zasila pompę ciepła przez dobę lub dwie.

Tak jest. Do tego jak przyjdzie wojna to kominek jak znalazł. Ruski przyjdzie i zamiast cię zarżnąc, a córki wziąć w jasyr, będzie ci palił pod piecem i dostarczał wysuszone kubiki drewna.

Czy ktoś gdzieś pisał o wojnie ? Chyba Cię poniosło.

Czy pompy ciepła montuje się tylko na Śląsku ?

Z tego co czytam , akurat Ty jesteś bezpieczny , wrzucisz mokrego do kominka i przetrwasz.

A to gdzie ostatnio występowały 2 dniowe blackouty ?

Dlaczego mam palić mokrym drewnem ? Zbyt leniwy jestem i nie lubię czyścić szyby po paleniu mokrym.

Moje drewno ma od 18 do 36 miesięcy- w zależności, kiedy było przycinanie.

Oj pamięć masz króciutką. W ostatni weekend podobno wiało troszeczkę w kraju.

W informacjach różnych wymiarów twierdzili że kilkadziesiąt a nawet kilkaset tyś ludzi nie ma dostępu do energii elektrycznej.

Dobrze że mrozu nie ma, dopiero byłby lament .

Może zakłady energetyczne poskładają to do końca tygodnia.

Wtedy do łask wraca ten brudny kominek w salonie i mokre drewno, bo laluś nie wie że musi być suche.

Zawsze można też udać się z problemem do mamy, mama przytuli, pomoże :D

A to z zapowiedzi analityków rynku będzie miało miejsce już jesienią tego roku.