mistalova 31.01.2022 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Trzeba ten wpis zabezpieczyć przed usunięciem. Tak może się wypowiadać osoba nie mającą kompletnego pojęcia o spalania paliw stałych. Węgiel można spalić czysto i ekonomicznie. Trzeba tylko chęci, trochę wiedzy i odpowiedniego kotła lub techniki spalania. Laluś jednak woli coś czystego i mało obsługowego więc sięga po coś pseudo nowoczesnego i ekologicznego a na brudny węgiel nie chce nawet patrzeć. Zdecydowanie należy ten wpis zabezpieczyć przed usunięciem. Bo takie bzdury nieczęsto się tutaj zdażają. Każdy niech sobie odpowie, czy woli być nowoczesnym eko-lalusiem, czy troglodytą-brudasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 A potem jest płacz i zgrzytanie zębów bo jak wyłączą prąd to taki eko-laluś nie wie co zrobić. Wtedy do łask wraca ten brudny kominek w salonie i mokre drewno, bo laluś nie wie że musi być suche. Zawsze można też udać się z problemem do mamy, mama przytuli, pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 01.02.2022 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Bo takie bzdury nieczęsto się tutaj zdażają. Ale błędy ortograficzne to już częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 01.02.2022 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 A potem jest płacz i zgrzytanie zębów bo jak wyłączą prąd to taki eko-laluś nie wie co zrobić. Wtedy do łask wraca ten brudny kominek w salonie i mokre drewno, bo laluś nie wie że musi być suche. Zawsze można też udać się z problemem do mamy, mama przytuli, pomoże Eko-lalusie mają agregaty. Nie muszą być średniowiecznymi troglodytami. Ale błędy ortograficzne to już częściej. No i co z tego? Kogo obchodzą błędy ortograficzne? Jesteś nazistą gramatycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 01.02.2022 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 A potem jest płacz i zgrzytanie zębów bo jak wyłączą prąd to taki eko-laluś nie wie co zrobić. Wtedy do łask wraca ten brudny kominek w salonie i mokre drewno, Tak jest. Do tego jak przyjdzie wojna to kominek jak znalazł. Ruski przyjdzie i zamiast cię zarżnąc, a córki wziąć w jasyr, będzie ci palił pod piecem i dostarczał wysuszone kubiki drewna. Nie mogę już słuchać tych bredni. jedyna dłuższa awaria jakiej doświadczyłem odkąd pamietam to mega awaria w centrum Katowic od 14 do 24 godziny. Musiałem wejśc na 23 pietro schodami, a Ruskich nie było do pomocy, oj nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2022 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 https://imgw.isok.gov.pl/mapy-zagrozen-i-ryzyka/zagrozenia-meteorologiczne/szadz/studium-przypadku.html Ja to dobrze pamietam.Kilka tygodni prądu nie było miejscami... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Eko-lalusie mają agregaty. Chętnie popatrzę jak ten Twój agregat zasila pompę ciepła przez dobę lub dwie. Tak jest. Do tego jak przyjdzie wojna to kominek jak znalazł. Ruski przyjdzie i zamiast cię zarżnąc, a córki wziąć w jasyr, będzie ci palił pod piecem i dostarczał wysuszone kubiki drewna. Czy ktoś gdzieś pisał o wojnie ? Chyba Cię poniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.02.2022 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Chętnie popatrzę jak ten Twój agregat zasila pompę ciepła przez dobę lub dwie. . Serio, na Śląsku dwie doby bez prądu ? Tego nawet w PRL przy 10. stopniu zasilania nie było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Nie mogę już słuchać tych bredni. Polecam inne wątki na forum , te o spalaniu gazu i pompach ciepła, tam też chłopaki wypisują ciekawe rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Serio, na Śląsku dwie doby bez prądu ? Czy pompy ciepła montuje się tylko na Śląsku ? Z tego co czytam , akurat Ty jesteś bezpieczny , wrzucisz mokrego do kominka i przetrwasz. Edytowane 1 Lutego 2022 przez lolson28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.02.2022 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Czy pompy ciepła montuje się tylko na Śląsku ? Z tego co czytam , akurat Ty jesteś bezpieczny , wrzucisz mokrego do kominka i przetrwasz. A to gdzie ostatnio występowały 2 dniowe blackouty ? Dlaczego mam palić mokrym drewnem ? Zbyt leniwy jestem i nie lubię czyścić szyby po paleniu mokrym. Moje drewno ma od 18 do 36 miesięcy- w zależności, kiedy było przycinanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Oj pamięć masz króciutką. W ostatni weekend podobno wiało troszeczkę w kraju. W informacjach różnych wymiarów twierdzili że kilkadziesiąt a nawet kilkaset tyś ludzi nie ma dostępu do energii elektrycznej. Dobrze że mrozu nie ma, dopiero byłby lament . Może zakłady energetyczne poskładają to do końca tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 01.02.2022 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Może zakłady energetyczne poskładają to do końca tygodnia. Gdzieś jeszcze nie usunięto awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 991 tu możesz dzwonić z tym pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 01.02.2022 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Chętnie popatrzę jak ten Twój agregat zasila pompę ciepła przez dobę lub dwie. Pociągnie. tylko nie wiem dlaczego dobę czy dwie? Mieszkam w mieście, nie w odludnej jaskini. Ostatnie kilkugodzinne przerwy w dostawie EE jakie pamiętam to były jeszcze w cholernym PRLu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 01.02.2022 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 A potem jest płacz i zgrzytanie zębów bo jak wyłączą prąd to taki eko-laluś nie wie co zrobić. Wtedy do łask wraca ten brudny kominek w salonie i mokre drewno, bo laluś nie wie że musi być suche. Zawsze można też udać się z problemem do mamy, mama przytuli, pomoże A to z zapowiedzi analityków rynku będzie miało miejsce już jesienią tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 01.02.2022 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Nie mogę już słuchać tych bredni. To się zacznij przyzwyczajać bo idzie bida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 01.02.2022 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 991 tu możesz dzwonić z tym pytaniem A to przepraszam. Myślałem, że jak o czymś piszesz, to coś o tym wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Udowodnij mi że wszystko już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.02.2022 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Pociągnie. tylko nie wiem dlaczego dobę czy dwie? Mieszkam w mieście, nie w odludnej jaskini. Ostatnie kilkugodzinne przerwy w dostawie EE jakie pamiętam to były jeszcze w cholernym PRLu. I życzę Ci żebyś nigdy nie musiał go podłączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts