Redakcja 26.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Drodzy Forumowicze, podzielcie się swoim doświadczeniem - jaki ekspres do kawy kupić? Jakie są Wasze doświadczenia i opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_lap 29.01.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 moim zdaniem wszystko zależy od oczekiwań, oczywiście w przełożeniu na cenę chociaż w przypadku ekspresów to jest jednak wydatek długoterminowy więc lepiej chyba kupić bardziej "wypasiony" ekspres sam wiem jaka to jest wygoda jak latte można zrobić naciskając słownie 2 przyciski (wybór mocy, a później rodzaju kawy) tak jak mam w swoim saeco. ważne są też opcje typu młynek ceramiczny, automatyczne czyszczenie, zapamiętywanie ustawień etc - niby może się wydawać że to detale, ale jednak przekładają się na bezproblemową obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 31.01.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Ja uważam że najlepszym jest Nespresso. A to dlatego że chętnie się reklamują, więc Murator będzie mógł go chwalić i będzie miał dzięki temu lepszy wynik finansowy. Jak napiszę że La Pavoni Stradivari to i tak nie będzie z tego pożytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula30 31.01.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Ja radzę dopytać o czyszczenie, żeby był łatwy do utrzymania w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolak 23.03.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Niestety dałam się namówić koleżance na ekspres Tchibo. I teraz pewnie 2-3 lata będę z nimi związana.Najgorsza firma jeżeli chodzi o wysyłki, zwroty, obsługę z jaką miałam do czynienia.To jest mój wpis sprzed 2 tyg.Rewelacyjna firma Tchibo - poziom mojej adrenaliny i wk...wu przekroczył dopuszczalne granice.Zamówiłam extra ekspres do kawy, kapsułki, jakieś rzeczy do auta i dla piesków.Dostałam dzisiaj przesyłkę. Było w niej wszystko oprócz ekspresu, zamiast którego otrzymałam przyrząd gimnastyczny do robienia brzuszków.1,5 godz. na telefonie a efekt - zero.Mam zapakować sobie ten przyrząd, wypełnić multum druków, podać nr mojego konta i wysłać to do Tchibo. Mam zeskanować potwierdzenie nadania, złożyc reklamację na stronie i chyba podac nr buta jeszcze.Oczywiście mam to wysłać na swój koszt a oni mi przeleja kiedyś kasę na konto.Mam też sobie zamówić jeszcze raz ten ekspres i zapłacić na nowo wszystko.Nigdy więcej kontaktów z firmą Chibo.Korespondencja i pertraktacje chwilę trwały.W końcu oni mi zamówili i wysłali jeszcze raz ten ekspres na tych samych warunkach i nie musiałam ponosić kosztów wysyłki ale musiałam zapłacić jeszcze raz za ekspres.Przyrząd miałam odesłać po czym miałam dostać zwrot pieniędzy za niego.Multum czasu straconego, pokowanie, opisywanie, jeżdżenie na pocztę, koszty moich telefonów - no trudno.No i wczoraj na poprawę humoruhttps://www.facebook.com/mariola.kosciuczykFirmy Tchibo ciąg dalszy a poziom mojej adrenaliny totalny.Odesłałam przyrząd gimnastyczny. Otrzymałam ekspres za który ponownie zapłaciłam 242 zł. I właśnie dostałam meila z Tchibo, że oni zwrócą mi ale 79,95 zł bo tyle kosztuje ten przyrząd gimnastyczny. Nieważne, że ja zapłaciłam za ekspres za pierwszym razem bo przyrząd to była ich pomyłka.Oni ewentualnie mogą powiedzieć przepraszam i to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.03.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Polecam ekspres Jura albo Miele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 04.04.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 dostaliśmy w prezencie zespresso, nie podoba mi się, kapsułki strasznie drogie, a sprzęt się od razu zepsuł, w końcu kupiliśmy sobie kenwooda kmix, był dosyć tani ok. 600 zł, a kawa z niego jest świetna, ładnie wygląda , polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spidi12 05.04.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Jedna z ważniejszych kwestii to budżet jakim dysponujesz ;p Rynek ekspresów jest bardzo bogaty podobnie jak ich ceny , z własnego doświadczenia mogę polecić firmę DE LONGHI Używam ekspresu http://kw.pl/Ekspres_DE_LONGHI_Nespresso_EN_110_B_item5263147.html i jestem zadowolony, a poranna kawa zawsze smakuje bardzo dobrze ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.06.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Jedna z ważniejszych kwestii to budżet jakim dysponujesz ;p Rynek ekspresów jest bardzo bogaty podobnie jak ich ceny , z własnego doświadczenia mogę polecić firmę DE LONGHI Używam ekspresu http://kw.pl/Ekspres_DE_LONGHI_Nespresso_EN_110_B_item5263147.html i jestem zadowolony, a poranna kawa zawsze smakuje bardzo dobrze ;d I tylko po to się zalogowałeś by puścic tu żałosny SPAM? Gdy dystrybutora nie stać na porządnyą reklamę to znaczy, ze sprzedaje tylko drogi chłam i koszty reklamacji zjadają mu budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arik87 10.06.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ekspres ma robić kawę z ziarnistej i z mielonej + spieniać mleko. Ma też robić dużą smaczną pianę do Late Machiato albo Cappucino. Do małego biura max 20 kaw dziennie. Ma być łatwe mycie. Budżet max 2600-2700 zł netto. Aulika Focus, Nivona 757, Nivona 767 czy jeszcze coś innego? Czy coś tańszego? Co proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 19.08.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Stefan Muszka,Fajnie że specjalnie zalogowałeś się na forum budowlanym aby zareklamować sklep internetowy sprzedający ekspresy.Aż tak źle z twoją firmą, ze dajesz tak żałosną reklamę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_t 09.12.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 A co myślicie o ekspresach Saeco? Bo słyszałam różne opinie, zarówno bardzo pochlebne jak i bardzo negatywne. Ktoś miał z tą marką do czynienia? Wybieram ekspres do firmy, więc chcę, żeby był porządny i wydajny – będzie robił dziennie pewnie ze 30 kaw. Najlepiej z funkcją spieniania mleka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 11.12.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Ja mam ekspres tej marki – dokładnie Saeco Aulika i dobrze się sprawdza w biurze, nie trzeba często wymieniać fusów, dolewać wody, bo ma duże zbiorniki. No i robi też mleczne kawy. Jest prosty w obsłudze i na pewno każdy sobie poradzi, bo wystarczy nacisnąć przycisk. Kupiłem go w sklepie Flint, ceny raczej standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
littletwig 21.12.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 U nas Siemens eq7. Bardzo intuicyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.12.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 A co myślicie o ekspresach Saeco? Bo słyszałam różne opinie, zarówno bardzo pochlebne jak i bardzo negatywne. Ktoś miał z tą marką do czynienia? Wybieram ekspres do firmy, więc chcę, żeby był porządny i wydajny – będzie robił dziennie pewnie ze 30 kaw. Najlepiej z funkcją spieniania mleka itd. Jesli do firmy, to raczej Jura. Jest nie do zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 06.02.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 A ja jestem już chyba związana emocjonalnie z wyjątkowo prostym i tanim Saeco. Każdy zachwala naszą kawę i zawsze muszę tłumaczyć, że nie mamy super ekspresu tylko bardzo dobrą kawę. Moje rozwiązanie jest tanie i fakt, nie mamy młynka. Ale kawę trzymam dobrze zamkniętą w lodówce i zachowuje ona ładnie aromat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.02.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja uzywam DeLonghi z mlynkiem, wolnostajacy, jest spox. Saeco mialem w firmie - przy takim bardziej przemyslowym piciu kawy - dawal rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał12 20.02.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) Cześć, ja aktualnie korzystam z ekspresu przelewowego ale próbowałem kawę z profesjonalnego ciśnieniowego ekspresu z młynkiem, różnica kolosalna, teraz już nie mogę strawić innej, szukałem trochę w necie i trafiłem na ofertę ekspresów Saeco, czytałem bardzo różne opinie na temat tej marki ale chyba na ten najtańszy będę starał się uzbierać Edytowane 20 Lutego 2015 przez Elfir reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek czarny 13.03.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 jak ekspresy to tylko kolbowe, ciśnieniowe takich marek jak Bezzera, Rocket czy Rancilio najlepiej z zastosowaną grupą E61, wyposażonych w pompę, miedziany bojler i najlepiej HX jeśli lubimy kawy mleczne. Z innych, mam tu na myśli automaty saeco czy deloghi (do tej pory korzystałem z automatu tej pierwszej firmy) możemy uzyskać co najwyżej "pseudoespresso". Fakt że za 1000 pln nie kupimy takiego ekspresu (chociaż za dwa już tak ) ale jeśli ktoś chce w domu pić espresso jak we włoskiej kawiarni musi się liczyć z większym wydatkiem. Ja korzystam aktualnie z modelu Rocket V3 PID który jest po prostu rewelacyjny a takie espresso z cremą piłem wcześniej tylko we włoszech lub portugali! Przed zakupem przejrzałem chyba wszystkie strony sklepów internetowych i generalnie ci którzy prowadzą coffeesite.pl mają chyba najlepsze ceny w kraju, no i przede wszystkim mają ekspresy co w przypadku innych sklepów nie jest takie oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.03.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Już ten czas się pewnie nie wróci, ale miałem kuchnię kaflową .. bo był ekspres dopiero .. woda w kociołku cały czas wrzątek, zrobienie kawy trwało mniej niż 5s http://www.metal-technik.com.pl/galeria/kociolek.jpg człowiek zmęczony po robocie przy drenażu, mógł się napić naprawdę expresem kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts