KajaM 27.03.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 W domku mamy kominek i zawsze gdy wyjeżdżamy boimy się aby nie poszedł z dymem. Jakieś pomysły jak tanim kosztem zabezpieczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.03.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Zlikwidować go?....Zostawiać "murzynka" do pilnowania ognia pod naszą nieobecność?... W czym problem?Bo bardzo mało konkretnie go rysujesz.Chcesz zostawiać płonący ogień bez nadzoru i wychodzić z domu? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 27.03.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jeśli najważniejszym kryterium jest "tani koszt", to moja babcia stosowała z powodzeniem sól świętej Agaty. Zresztą jej mama, babcia, prababcia itd. podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 27.03.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 najlepsze zabezpieczenie to UBEZPIECZENIE! Przed pożarem łatwo się nie uchronisz jak coś ma się stać to się stanie. Mój domek letniskowy podpalili strażacy z Ochotniczej Straży Pożarnej, aby zarobić więcej na wyjazdach do pożarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 27.03.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Do tego trzeba dodać gaśnice - ale to tylko gdy ktoś jest w środku. Możesz jeszcze zastosować czujki dymu (wiadomo, nie ma dymu bez ognia) - możesz to wszystko podłączyć pod centralkę SATEL serii CSP-200 i CSP-100. A ta poinformuje dźwiękiem, światłem czy nawet wezwie sama strażaków do gaszenia Wygląda to tak jak poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.03.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Sama wezwie.A sama zapłaci za akcję? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 27.03.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jak ją dobrze Adamie poproszą to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_chitekt 23.04.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Może trzeba wszystkie elementy drewniane dobrze polakierować, projekty, które przeglądałem zawierały informacje, że np schody lakierują trzykrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 23.04.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Może trzeba wszystkie elementy drewniane dobrze polakierować, projekty, które przeglądałem zawierały informacje, że np schody lakierują trzykrotnie. A lakier się najlepiej hajcuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_doa 24.04.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 W takim razie zamiast kłucia kominka w ścianie, może lepiej zamontować taki na prąd? Ja ostatnio się na niego zdecydowałam i powiem Wam, że faktycznie wygląda nie najgorzej, do tego grzeje i jest bezpieczniejszy niż tradycyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.03.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 a co do kominka - nosz drewniana, przytulna chałupka i elektryczne ustrojstwo?? łeeeee porządna instalacja, materiały, wszystko na wysokim poziomie i bez fuszerki to się nic nie podpali Ja mam w szafie z książkami...http://www.kominki-batura.pl/galeria,portal-17,4,18# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 01.03.2016 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Ja mam w szafie z książkami...http://www.kominki-batura.pl/galeria,portal-17,4,18# No masz a to nie dom z bala a mnie kiedyś się skojarzyło z paleniem książek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torpeedoo 22.08.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 ten kominek w szafie jakoś dziwnie wygląda, ale jak ktoś lubi to czemu nie. ja jednak wole klasyczny. na wszelki wypadek gaśnica pod ręka a przed wyjazdem dokladne wygaszenie i wyczyszczenie paleniska i nic nam niestraszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 22.08.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 a jakiej gasnicy użyasz do takiego kominka? ostatnio sie zastanawialem, bo tych rodzajow jest kilka i nie wiem ktore wybrac ewentualnie. znalazłem coś takiego. jaka jest roznica miedzy tą http://www.gasnicedomowe.pl/product_picture/full_size/7c9be25732803f4da9c70ce470dd7e6f.jpg a tą http://www.gasnicedomowe.pl/product_picture/full_size/834e28e64dc4c5fe9db9eebb5cc4666d.jpg ?? (chcialem wrzucić obrazki ale są strasznie wielkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torpeedoo 25.08.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 zacznijmy od tego, że nie używam mam w zapasie ale jeszcze nie miałem okazji (i mam nadzieje nie mieć) uzycia. No i raczej mam zwykła proszkową która nadaje sie do każdego rodzaju pożaru no i jest po prostu o wiele tańsza. ta druga ze zdjecia to wodna-mgłowa. kosztuje sporo wiecej ale nie zostawia śladów po gaszeniu. przydaje sie jak gasisz coś na czym ci bardzo zalezy, bo proszek ci raczej wszystko ubrudzi,. gdzieś w necie jest filmik na którym pokazują ich możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 15.09.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 tu jest pokazana gaśnica wodna mgłowa w akcji gaszenie od 1:58. znalazłem jak przekopywałem internet w poszukiwaniu informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 23.09.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 dobrze to wygląda chociaż i tak zastanawaim sie jaka jest skuteczność takiej gaśnicy jak ktoś jest niewyszkolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.09.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 dobrze to wygląda chociaż i tak zastanawaim sie jaka jest skuteczność takiej gaśnicy jak ktoś jest niewyszkolony Wygląda dobrze, a widziałeś wyposażenie strażaka i ciekawe jak by to wyglądało w małym pomieszczeniu z zadymieniem. Osobiście radził bym ewakuować mieszkańców i wezwać straż a nie bawić się w bohatera domu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 26.09.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 tu jest pokazana gaśnica wodna mgłowa w akcji gaszenie od 1:58. znalazłem jak przekopywałem internet w poszukiwaniu informacji ale to w sumie fajny sposób żeby sie pokazać. te filmy są troche reklamowe a troche informacyjne. z drugiej strony jest zagrożenie że ktoś pomyśli że to takie łatwe i jeszcze se krzywdę zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts