Sylvanus 30.05.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Mam pytane na jakim portalu oplaca sie umiscic ogloszenie o firmie ogolnobudowlanej? mam ostatnio mala zagwozdke kontaktowali się ze mna z firmy net, panoramy, biznesbox, zumi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 wszyscy budujący, których znam szukali z polecenia. Sama też to robilam.Jedyna firma z ogłoszenia w lokalnej gazecie nie zachwyciła poziomem prac. A ci co nie mają poleceń wpisują w przeglądarkę "budowa domów Warszawa" - stać cię na wypozycjonowanie firmy w wyszukiwarce google na pierwszej stronie?Jak masz realizacje poproś klientów o referencje na forum Murator na "biała lista" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylvanus 06.06.2014 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Tzn ja nie posiadam jeszcze strony internetowej chociaz nie ukrywam ze w przyszlosci napewno powstanie jednak w chwili obecnej zamykam sie na klientow poszukujacych ofert w sieci i wlasnie dlatego zastanawiam sie nad platnymi wpisami na wyzej wymienionych portalach. I tutaj pytanie czy wybrac nowo powstajace portale ktore stawiaja na reklame i wszedzie o nich glosnio czy portal z wieloletnim doswiadczeniem gdzie jest juz ogrom firm z naszej branzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 06.06.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Wszystkie darmowe portale ogłoszeniowe to nieporozumienie. Zaglądają tam ogłoszeniodawcy, a nie potencjalni klienci.Sam kiedykolwiek korzystałeś z takich portali?Posłuchaj Elfir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 06.06.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Wszystkie darmowe portale ogłoszeniowe to nieporozumienie. W tym przypadku jest jeszcze gorzej, bo te oferty nie są darmowe. O ile gdzieniegdzie ludzie korzystają z darmowych ogłoszeń lokalnych, o tyle z tego typu jakby internetowych książek telefonicznych nie korzysta prawie nikt. Jaki dokładnie dział budowlany? Może warto dogadać się z firmą z sąsiedniego etapu? Spotykałem się często z tego typu propozycjami - elektrycy polecali tynkarzy, tynkarze wylewkarzy, murarze cieśli, dekarzy, tynkarzy, elektryków i ociepleniowców itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 06.06.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Mój kolega jak zaczynał prowadzić firmę (robi dachy) to ogłosił się w lokalnej prasie po ok 3-4 miesiącach miał tyle pracy że nie musiał (musi) się ogłaszać. Może po składach budowlanych reklama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylvanus 06.06.2014 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Ok rozumiem was jednak tak jak wspominalem narazie nie chce jeszcze inwestowac w strone internetowa jest troszke za wczesnie a chcial bym gdzies w internecie wyladowac portale wczesniej wspomniane oeferuja rowniez darmowe wpisy fakt sa okrojone ale w niektorych chyba w biznesbox z tego co pamietam mialem mozliwosc dodania zdjec do mojego opisu zawssze mozna cos klientowi pokazac Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 W tej sytuacji nie ma sensu ogłaszac się w necie - masz zbyt lokalną działaność na działania o zasięgu ogólnopolskim.Ulotki po hurtowniach, ulotki na tablicy ogłoszeń dużych marketów budowlanych, lokalna prasa i zbieranie referencji. Ja zaczynałam zbierac pulę klientów tu na forum. Nie wprost, ale udzielajac rad ogrodniczych zdobyłam zaufanie. A to przełozyło się na zlecenia. W dziale ogłoszenia drobne mam swój wątek.Polecam też tak zrobić, fachowcy zawsze się przydadzą. Byle się nie reklamowac nachalnie, bo to wzbudza wrogość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts