PrzedBorem 24.07.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Posiadam drewnianą powałę pomalowaną super olejną farbą i zdarcie jej szlifierką dla mnie jest niemożliwe, wystarczy że wyziewam ducha przy zdzieraniu farby z belek:mad: Może Ktoś doradzi jakiś środek, sposób jak się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 przecież są rozpuszczalniki do powłok malarskich. Maluje się farbę i potem szpachelką zdziera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 24.07.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Robiłem coś takiego. Kolejne kroki to były:chemiaopalarkaszlifowanie mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzedBorem 25.07.2014 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Elfir- czy możesz jakiś środek polecić , dziś walczę z specyfikiem Beston, zmywacz do form lakierniczych i efektu brak:bash:Gorbagu- jaka chemia? opalarka na powałę z drewna?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 25.07.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Gorbagu- jaka chemia? opalarka na powałę z drewna? Dzięki Nie pamiętam co to było, to było kilkanaście lat temu. Po chemii kilka warstw olejnej się złuszczyło i dało zeskrobać szpachelką. Opalarka nie pali ogniem To taka mocniejsza suszarka do włosów. Jedną ręką trzymałem źródło ciepła, drugą zeskrobywałem szpachelką. Tam gdzie zostały pojedyncze placki, trzeba było szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts