Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CWU – Jak ją zrobić, aby się nie skrzywdzić.

adam_mk

Recommended Posts

No i ... doprowadza!

https://tvn24.pl/krakow/rzeszow-rosnie-liczba-zakazonych-legionella-cztery-osoby-nie-zyja-miasto-planuje-dezynfekcje-sieci-wodociagowej-7303775

Pismaki analizują SKAD do szpitala przywieziono ... ofiary...

Co za brak logili...

Przywieziono do TEGO SZPITALA CZAS JAKIŚ TEMU!!!

A tam się umyli, wykąpali i... zmarli!

Ktoś ma coś przeciw kąpieli?

No ma... JA - W SZPITALU!!!

TAM bym się nie kąpał, puki bym kotłowni nie obejrzał...

Ale to takie moje zboczenie...

Po prostu - jestem uczulony na głupotę i legionellę!

Z lokalnej prasy...

- Spółka zleciła też dodatkowe badania oraz zwiększyła dawki środków używanych do dezynfekcji wody (chlor, ozon, światło UV). Do tego spółka MPEC, w porozumieniu z zarządcami budynków sprawdza, czy na pewno wszystkie procedury odnośnie cyrkulacji wody i jej temperatury są spełnione – informuje nas Marcin Piecyk.

Miasto wyłączyło fontanny, kurtyny wodne oraz poidełka.

Biedne zwierzaki w podróży... Poidełka im zabra;li...

Stosują chlor, ozon, światło UV...

Co za zacofanie....

O Cl2 nie wiedzą? Nie słyszeli?

A o tym, że mamy XXI w wiedzą?

No i.... GDZIE oni to stosują? NA MAGISTRALACH WODNYCH?!!!

(bo do źródła infekcji dostępu przecież nie mają...)

Przykro mi...

Kraj z dykty, gówna i kartonu.

Nikt tu nie robi tego, za co mu płacą!

A Tylu tu problemu nie widziało, puki za oknem na jakiś czas ze 36stC nie wskoczyło...

Adam M.

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co piszą?:

Legionella - jak wskazał Posobkiewicz - lubi specyficzne warunki. Bakterie mogą się namnażać na przykład w rzadko używanej słuchawce prysznicowej lub w rurach, które są źle izolowane i w takich, w których długo stoi woda, np. w mieszkaniu, z którego rzadko korzystamy. - Dobrze jest wtedy część wody na początku spuścić - powiedział.

- Jeżeli mieszkamy w domu i na co dzień korzystamy z sieci, to możliwość zakażenia jest niewielka - podkreślił.

- Zawsze warto jest pamiętać o zasadach higieny. W tym przypadku dochodzi do zakażenia poprzez aerozol, ale przy temperaturach, które aktualnie mamy w Polsce, bardzo łatwo namnażają się bakterie na przykład w jedzeniu, które nieprawidłowo przechowujemy lub stojącej wodzie, dlatego łatwo dochodzi do infekcji.