adam_mk 23.08.2023 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 No i ... doprowadza!https://tvn24.pl/krakow/rzeszow-rosnie-liczba-zakazonych-legionella-cztery-osoby-nie-zyja-miasto-planuje-dezynfekcje-sieci-wodociagowej-7303775Pismaki analizują SKAD do szpitala przywieziono ... ofiary...Co za brak logili...Przywieziono do TEGO SZPITALA CZAS JAKIŚ TEMU!!!A tam się umyli, wykąpali i... zmarli!Ktoś ma coś przeciw kąpieli?No ma... JA - W SZPITALU!!!TAM bym się nie kąpał, puki bym kotłowni nie obejrzał...Ale to takie moje zboczenie...Po prostu - jestem uczulony na głupotę i legionellę!Z lokalnej prasy... - Spółka zleciła też dodatkowe badania oraz zwiększyła dawki środków używanych do dezynfekcji wody (chlor, ozon, światło UV). Do tego spółka MPEC, w porozumieniu z zarządcami budynków sprawdza, czy na pewno wszystkie procedury odnośnie cyrkulacji wody i jej temperatury są spełnione – informuje nas Marcin Piecyk. Miasto wyłączyło fontanny, kurtyny wodne oraz poidełka. Biedne zwierzaki w podróży... Poidełka im zabra;li...Stosują chlor, ozon, światło UV...Co za zacofanie....O Cl2 nie wiedzą? Nie słyszeli?A o tym, że mamy XXI w wiedzą?No i.... GDZIE oni to stosują? NA MAGISTRALACH WODNYCH?!!!(bo do źródła infekcji dostępu przecież nie mają...) Przykro mi...Kraj z dykty, gówna i kartonu.Nikt tu nie robi tego, za co mu płacą! A Tylu tu problemu nie widziało, puki za oknem na jakiś czas ze 36stC nie wskoczyło... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.08.2023 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) Pozdrawiam sztab kryzysowy!Zadzwońcie do kogoś kumatego...Tego co prasa pisze to się czytać nie da bez dreszczy.Autoryzujecie te brednie? Adam M. Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.08.2023 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2023 A co piszą?: Legionella - jak wskazał Posobkiewicz - lubi specyficzne warunki. Bakterie mogą się namnażać na przykład w rzadko używanej słuchawce prysznicowej lub w rurach, które są źle izolowane i w takich, w których długo stoi woda, np. w mieszkaniu, z którego rzadko korzystamy. - Dobrze jest wtedy część wody na początku spuścić - powiedział. - Jeżeli mieszkamy w domu i na co dzień korzystamy z sieci, to możliwość zakażenia jest niewielka - podkreślił. - Zawsze warto jest pamiętać o zasadach higieny. W tym przypadku dochodzi do zakażenia poprzez aerozol, ale przy temperaturach, które aktualnie mamy w Polsce, bardzo łatwo namnażają się bakterie na przykład w jedzeniu, które nieprawidłowo przechowujemy lub stojącej wodzie, dlatego łatwo dochodzi do infekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts