Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś mógłby polecić mi sprawdzona, pewną i rzetelną firmę budowlaną? Chodzi mi o budowę (bliskie okolice Poznania) od A do Z, generalnie jeden wykonawca od pierwszego wkopu (a właściwie w moim przypadku - od wyrównania terenu bo działka jest na niewielkim zboczu) do oddanie domu w stanie deweloperskim. Wykonawca, który raczej sam będzie ogarniał temat a nie dzwonił i pytał o każdą pierdołę - niestety często bywam poza Wielkopolską więc będe miał ograniczoną możliwość osobistego nadzoru nad realizacją prac.

cześć, polecam Pana Radka z Alta Investment 792 33 69 33

Mam pytanie z innej beczki, czy Zbyszko Konieczny zmienił numer :) ? ostatni raz kontaktowałem się z nim z 3 lata temu a to mój kierownik budowy

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,witam wszystkich.Mam niecodzienny problem.W zeszłym roku podpisałem umowę z polecanym przez was wykonawcą na szpachlowanie oraz ocieplenie i zabudowę poddasza.Niestety sytuacja materialna zmusiła mnie do nagłego wstrzymania na jakiś czas budowy a podpisana umowa jest wiążąca dla obydwu stron.Uzgodniłem z wykonawcą,że jeżeli "podeślę mu robotę" to nie poniosę kosztów zerwania umowy.Tak więc jeżeli ktoś szuka kogoś do podobnych prac to proszę o kontakt na prif. Pozdrawiam

• 1 month później...

Naprawdę nikt nie miał sprawdzonej ekipy wod-kan c.o.? Czy w Poznaniu są sami partacze niegodni polecenia?

Mi wod.-kan. robi ekipa z Kalisza (buduje na południu Poznania) i ma obiecane CO i odkurzacz centralny - widziałem ich pracę na innej budowie i moim elektrycznym okiem wydaje się naprawdę dobrze. Póki co, zrobili mi kanalizację podposadzkową i jestem umiarkowanie zadowolony (praca wykonana bez zastrzeżeń, ale musiałem im pomóc załatwić zagęszczarkę, bo chyba planowali na 2 dni to rozłożyć a ich 'zgniotłem' w jeden dzień - w sumie żaden problem bo w pobliżu jest wypożyczalnia sprzętu budowlanego i akurat mieli, ale jakby nie mieli to groziło mi przesuwanie wylewania chudziaka, a i tak murarz już z miesiąc w plecy jest).

Znajomi, którzy się budowali nie polecali ich ekip wod.-kan. i CO, także może po prostu w tej dziedzinie ciężko o dobrego fachowca.

W sumie to wychodzi na to, że na razie sąsiad na koparce jest jedyną ekipą z Poznania na mojej budowie nie licząc dostaw piachu i betonu także coś może być na rzeczy.

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 4 months później...
Drodzy forumowicze,

Czy moglibyście polecić jakieś firmy, które fachowo wykonują elewacje? Sprawdzałem kilka ekip i nie jestem zadowolony z efektów ich pracy, także jakby ktoś mógł polecić kogoś, kto robi to naprawdę dobrze, to byłbym zobowiązany.

Niezwykle rzadko polecam, Poznań i okolice: Mateusz Powrózek 721668808

o terminach na ten rok zapomnij, ale warto poczekac na czlowieka.

Witam,

ja na szczęście już skończyłem budowę i dzięki forum znalazłem kilku fachowców i się nie zawiodłem. Jeśli miałbym kogoś polecić i nie wstydzić się za nich to byliby to:

Tynkarz - Radek Kosz spod Gniezna - super facet, kultura i profeska 603 530 357. Robił u mnie tylki Dolina Nidy Beta na gotowo bez szpachlowania. Tak jak się umówiliśmy kilka miesięcy wcześniej, tak był. Kąty się zgadzają, nie mam uwag. Kontakt jest do dnia dzisiejszego

Cieśla/ Dekarz - Tomek Surowiec 600 278 128 - również zna się na robocie, zawsze odbiera tel, bardzo dobra współpraca i piękny dach. Aż miło było patrzeć na każdy etap. Robił także ocieplenie, również wszystko zagrało jak powinno

Posadzki - Adrian Bartkowiak - 509 131 288 - powiem tak, przyjechał, pomierzył, wylali beton, tyle. Potem na pomiarach przed firmę parkieciarską Natur Wod, którą również polecam okazało się że beton jest jak skała i nic nie trzeba wzmacniać. Klasa

Instalator - szczyt rankingu Krzysztof Wachowiak 601 082 777. Po pierwszym spotkaniu miałem mieszane uczucia, ale zdecydowałem się na niego ponieważ robił u kumpla w Dopiewie i się nie zawiodłem. Super kontakt, doradztwo i pełna profeska. Na każdym etapie wszystko tłumaczył doradzał co warto czego nie. Chyba jeden z niewielu fachowców nie traktujących inwestora z góry. Na każde moje pytanie czy o instalacje czy o piec zawsze cierpliwie tłumaczył, nie żałował czasu. Pomógł załatwić towar w dobrej cenie i to z wysokiej półki - TECE , Geberit, Viteco. U mnie nr 1

Jakby ktoś potrzebował jakiś porad budowlanych lub zdjęć z mojej budowy - nie ma problemu chętnie udostępnię.

Budowa - Gmina Czerwonak