Chef Paul 29.11.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Nie zdążyłem. Skończył na patelni. Szkoda, ale zawsze możesz to zrobić kiedy mięso jest "as twarde" ... wino doskonale jest "skruszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.02.2018 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Przyszła pora na stekora Chodzil za mna od jakiegos czasu taki DOBRY ale prawdziwie dobry stek. Ostatnio byla okazja spotkac sie z moim dobrym znajomym z Crazy Butcher, wiec poprosilem go, aby wybral mi jakis dobry kawalek mieska na steka. On wie co lubie, wiec zdalem sie na niego. Oto efekt: Ciecie: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_zakup1.jpeg Dalej.. pakowanie i do kasy: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_zakup2.jpeg W ten sposob moze nie tani, ale swietnie wygladajacy surowiec na steka zmierzal juz w moja strone. Rozpakowac, swiezo mielony gruby pieprz i na grill-a bez tluszczu - samo miesko ma tu na tyle tluszczyku, ze nie potrzeba psuc smaku zewnetrznym czymkolwiek no to smazymy: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_smaz1.jpg tu nastapily modly o to, aby tylko nie przesmazyc... 1/3 steki mi wychodzi... wiec oby to byl ten... no i udalo sie, stek odpoczal na desce i trzeba zajrzec do srodka. Oto efekt: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_kroj1.jpghttp://pliki.med-bud.pl/stek/stek_kroj2.jpg http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_zakup1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2018 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Przyszła pora na stekora Chodzil za mna od jakiegos czasu taki DOBRY ale prawdziwie dobry stek. Ostatnio byla okazja spotkac sie z moim dobrym znajomym z Crazy Butcher, wiec poprosilem go, aby wybral mi jakis dobry kawalek mieska na steka. On wie co lubie, wiec zdalem sie na niego. Oto efekt: Ciecie: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_zakup1.jpeg Dalej.. pakowanie i do kasy: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_zakup2.jpeg W ten sposob moze nie tani, ale swietnie wygladajacy surowiec na steka zmierzal juz w moja strone. Rozpakowac, swiezo mielony gruby pieprz i na grill-a bez tluszczu - samo miesko ma tu na tyle tluszczyku, ze nie potrzeba psuc smaku zewnetrznym czymkolwiek no to smazymy: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_smaz1.jpg tu nastapily modly o to, aby tylko nie przesmazyc... 1/3 steki mi wychodzi... wiec oby to byl ten... no i udalo sie, stek odpoczal na desce i trzeba zajrzec do srodka. Oto efekt: http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_kroj1.jpghttp://pliki.med-bud.pl/stek/stek_kroj2.jpg http://pliki.med-bud.pl/stek/stek_zakup1.jpg Zapytam.Czy to twoje zdjęcia czy z sieci.Ty jesteś tą osobą co to przyrządziła czy ktoś inny???.Łanie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.02.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 (edytowane) Zapytam.Czy to twoje zdjęcia czy z sieci.Ty jesteś tą osobą co to przyrządziła czy ktoś inny???.Łanie to wygląda. w sumie chyba to najlepszy komplement pierwsze 2 zdjecia : ciecie i pakowanie w sklepie - zrobione przez Grzegorz "Falcon" (moj znajomy z Crazy Butcher) smazenie i przekrojone to juz efekt mojej dzialalnosci "tymi rencami" udalo sie jak malo kiedy a smak... hmmm najlepsze okreslenie to: "grzeszny" Edytowane 17 Lutego 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 31.03.2018 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Na rzadkich zakupach w Lidlu, wśród wielu innych, wpadły mi w ręce steki z antrykotu, którym kończył się termin za 2 dni. Na oko ładnie wysezonowane, piękny marmurek, ale by nie było tak słodko... cieniutkie. I ogólnie tłuste. Takie ostatnie i niechciane, grzech było nie wziąć.Miałem problem z usmażeniem. Wziąłem poprawkę, celowałem w medium, 2 minuty z jednej strony i 1,5 minuty z drugiej. Niestety, okazało się za długo, wyszedł well done. Mięso pyszne, aromatyczne jak nigdy, ale zbyt długie smażenie zrobiło swoje. Był po prostu zbyt twardy, choć bez problemu z pogryzieniem.Czasem można trafić rodzynek i w Lidlu. Prawie wszystkie pozostałe, były zupełnie z innego sortu, tłuszcz tylko na obrzeżu i białe-jakieś niewysezonowane. Aha, dostawca "Rzeźnik", ale producent PPHU "MARK'S" Sp.z.o.o., Sokolniki. Z jakiej rasy-nie podano, ale smak wyjątkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin887 30.10.2021 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 (edytowane) Polecam kupowac tylko takie mięso, które jest z certyfikatem QAFP. Masz pewność, że zawsze jest świeże, zdrowe i bardzo smaczne! Polecam zajrzeć na ich stronę , bo jest mapka ze sklepami, w których kupisz takie mięso. Warto postawić na jakość naprawdę. Edytowane 30 Października 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.10.2021 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 Polecam kupowac tylko takie mięso, które jest z certyfikatem [...]. Masz pewność, że zawsze jest świeże, zdrowe i bardzo smaczne! Pędzę zrobić zapas na 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.