Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum Muratora - uwagi

firewall

Recommended Posts

Nawet już nie chce się pisać jednego i tego samego, u innych RODO a u mnie reklama na całą stronę się pojawia (nie za każdym razem, raz jeden raz na cały dzień, innym razem kilka razy w ciągu dnia), i nie miałbym nic przeciwko ale ona pojawia gdy odpowiadam na posta w temacie i gdy klikam na X aby zamknąć reklamę pojawiają się dwa okienka "zostań na stronie" i "opuść stronę" - klikając zostań na stronie zostaję na tej reklamie, gdy kliknę "opuść stronę" opuszczam stronę a wraz nią wszystko co napisałem. Nie muszę chyba dodawać że po napisaniu kilku zdań w odpowiedzi na danego posta powtarzając taką samą treść (nieraz trudno bo powtórzyć bo słowa są ulotne) irytuje mnie takie coś.

Ile można czekać aż szanowni informatycy to naprawią?? A jak nie umieją to zatrudnić nowych którzy są bardziej kumaci od tych starych.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zróbcie coś z tą reklamą całostronową styropianu bo dzisiaj to już przesada. Dodam że nic nie zmieniałem ustawieniach, nic nie ustawiałem a ona non stop wyskakuje blokując dostęp do stron a przede wszystkim utrudnia pisanie.

Dla mnie jest to czary mary co tu się wyrabia ;)

Od momentu zgłoszenia mojego problemu z reklamami, po kilku dniach problem zniknął i więcej się nie pojawił.

Z forum korzystam tylko i wyłącznie z jednego fona ,w wersji "pełnej" na chrome,nie wylogowywuje się ,ustawienia na fonie są zapisane

Prośba informatyków: Problemy z reklamami czy wyskakującą planszą RODO są jednostkowe. Na razie niestety nie możemy zaproponować niczego innego, jak tylko wyczyszczenia danych przeglądarki (ciasteczka i pamięć podręczna) i sprawdzenia, czy po tym zabiegu problemy nadal występują. Jeśli tak, to potrzebowalibyśmy informacji o systemie operacyjnym i przeglądarce na jakiej wystąpił dany problem. Idealnie by było, gdybyśmy dostali nagrany filmik z zaistniałą sytuacją lub przynajmniej screeny. Bardzo by to pomogło.

Taka prośba, dołączamy się

Redakcja

Redakcja i informatycy maja w głębokim poważaniu nasze problemy z ich stroną, to smutne. U mnie okno z rodo wyskakuje chwilami co kilka sekund to jakiś koszmar. A może to znak że pora zmienić forum? 17 lat tu piszę , wykończy mnie jakieś rodo lub lenistwo redakcji. Świadomie piszę redakcji , guzik mnie obchodzi komu to zleca , jak się zleca to sie wymaga jak w budownictwie. Ktoś to zespół niech naprawi.

Dzięki Tobie (i Redakcji która zleciła... mitycznym informatykom) RODO w końcu zniknęło. :)

https://traffic.idmnet.pl/SMART_DESKTOP/1905082/czerwiec2_desktop.png

https://traffic.idmnet.pl/SMART_DESKTOP/1905082/czerwiec1_desktop.png

Tylko że powyższe punkty dotyczące logowania nie miały wpływu na pojawianie się RODO.

A ja mam pytanie kiedy skończy się ta upierdliwa reklama styropianu przez którą nie mogę normalnie pisać.

Ta reklama w linku na początku postu aby Redakcja wiedziała o jaka reklamę chodzi.

Edytowane przez henrykow

A ja mam pytanie kiedy skończy się ta upierdliwa reklama styropianu przez którą nie mogę normalnie pisać.

Ta reklama w linku na początku postu aby Redakcja wiedziała o jaka reklamę chodzi.

Ludzie korzystający z internetu w dzisiejszych czasach bez adblocka (lub czegoś tego typu) to albo masochiści albo.....(niech każdy sobie sam wpisze coś obraźliwego)

I tyle w tym temacie...ja tam nigdy żadnego styropianu na tej tym forum nie widziałem :bash:

Ludzie korzystający z internetu w dzisiejszych czasach bez adblocka (lub czegoś tego typu) to albo masochiści albo.....(niech każdy sobie sam wpisze coś obraźliwego)

I tyle w tym temacie...ja tam nigdy żadnego styropianu na tej tym forum nie widziałem :bash:

Problem w tym, że nic nie zmieniałem w ustawieniach a ta reklama pojawia się od niedawna uniemożliwiając mi pisanie. Wcześniej jej nie miałem, pojawiła się u mnie gdy u innych pojawiło się RODO.

Tak na marginesie w razie czego jak wyłączyć tego adblocka?

Ta reklama przedziera się przez adblocka.

To trzeba włączyć (nie wyłączyć) to wtyczka do przeglądarki blokująca reklamy.

od jakiegoś czasu oglądam forum przez brave (ma wbudowanego swojego "adblocka"), czasami też przez firefoxa z adlblockiem i ani razu nie widziałem reklamy styropianu....może trzeba zadbać o pakiet filtrów, albo ręcznie dodać jakąś upierdliwą reklamę?!?

Adblock to wtyczka ktorą trzeba zainstalować do przeglądarki, bez problemu można ją wyłączyć, jeśli jest taka potrzeba...

Dzięki chłopaki @giman i @JTKirk za pomoc, po zainstalowaniu jest jak narazie ok, można pisać normalnie.

A tak na marginesie to reklama nie powinna zakłócać korzystania z forum tak jak było to w moim przypadku, powinien admin nad takim czymś zapanować bo jak widać nie każdy ma tego "adblocka;)

Chciałbym zwrócić uwagę Redakcji, że próby obrażania forumowiczów przez osoby o wartości IQ na poziomie "nogi od krzesła" lub " pustego słoika" nie warte są interwencji, ponieważ wyżej wymienieni obrazić nikogo nie mogą (to tylko ich nieudolne próby) :D Edytowane przez Chef Paul