Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile Was kosztował m2 za stan deweloperski?

giman

Ile Was kosztował m2 za stan deweloperski?  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile Was kosztował m2 za stan deweloperski?

• do 1500 zł
      7
    • 1500 - 2000 zł
      11
    • 2000 - 2500 zł
      12
    • 2500 - 3000 zł
      7
    • powyżej 3000 zł
      3

Recommended Posts

Czy kalkulator budowlany na kb.pl jest wiarygodny i jak wpisze tam te dane z projektu to mi pokaże faktyczne koszty? bo jak wpisuje je i ustawiam "niska cena" przy materiałach i robociźnie to mi liczy bardzo zbliżoną kwotę do tej co podaje biuro projektowe, ale jak wybiorę "średnia" lub "wysoka cena" to już wychodzi 1,5-2x wyższa kwota końcowa. Czyli wynika z tego że biura projektowe zakładają, że będziemy kupować najtańsze materiały budowlane i mieć najtańszych wykonawców czy jak to jest? Edytowane przez problematyczny

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy kalkulator budowlany na kb.pl jest wiarygodny i jak wpisze tam te dane z projektu to mi pokaże faktyczne koszty? bo jak wpisuje je i ustawiam "niska cena" przy materiałach i robociźnie to mi liczy bardzo zbliżoną kwotę do tej co podaje biuro projektowe, ale jak wybiorę "średnia" lub "wysoka cena" to już wychodzi 1,5-2x wyższa kwota końcowa. Czyli wynika z tego że biura projektowe zakładają, że będziemy kupować najtańsze materiały budowlane i mieć najtańszych wykonawców czy jak to jest?

Raczej tak. Dochodzi jeszcze w ostatnim czasie, widoczny wzrost cen na materiały budowlane, ale przede wszystkim robocizny. Biura projektowe, nie nadążają za tym.

• 9 months później...
  • 2 weeks później...