Niegazowana 15.12.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Witam! W końcu wyremontowane mieszkanie. Kupione meble. Wszystko ładnie, pięknie. Tylko jakoś taki "zimny", "surowy" klimat. A może ma to swój urok? Jednak ja wolę bardziej przytulne wnętrza. Może jakoś "ocieplić" wnętrze dekoracjami? Ale nie mam pomysłu. Myślałam o jakiś poduszkach na sofę. Ale jakie? Jaki materiał. Jaki kolor? Czy stawiać coś na parapecie czy nie? Czy wieszać coś na ścianach? To czekam drodzy znawcy może jakieś zdjęcia czy coś podrzucicie? Coś co mnie zainspiruje? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iśka285 16.12.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Na podłogę puchaty dywan ecru, na parapecie zielone roślinki, na ścianę grafiki w kontrastowych oprawach;) i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.12.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Ani poduszki na sofę (nie ta stylistya), ani puchaty dywan na podłogę... Kłopot z tym wnętrzem zasadza się na fatalnej (IMO) sofie (i kolor, i styl, i materiał) i pasiastych panelach - chyba dodatkowo źle położonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niegazowana 16.12.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Jeśli nie taka sofa to jaka? I dlaczego sądzisz, że panele są źle położone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.12.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Ze zdjęć wynika, że są ułożone równolegle do okien... Jesteś gotowa zmienić sofę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wika23 17.12.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Przedmówczyni ma sporo racji.Na twoim miejscu nie zagracałabym przestrzeni niepotrzebnymi bibelotami. Jest bardzo ładnie urządzone. Swoją drogą, to ciekawe masz oświetlenie. Sama chcę u siebie coś podobnego zamontować, tylko mąż nie może znaleźć chwili, żeby zajrzeć na stronę i zamówić odpowiednie elementy. Sama przeglądam od czasu do czasu ofertę sklepu http://tinyurl.com/ocmetu3 , ale ja to sobie mogę popatrzeć tylko. Sama się nie znam na tych modułach, mogłabym wybrać co najwyżej żyrandol, a nie taką elektronikę. Ale to chyba nie jest jakiś duży koszt, żeby zrobić takie oświetlenie, nie? Części wydają się być tanie...Sama myślę o tym, żeby nie montować tego na suficie, ale przy ścianach, jak tu:http://i.ytimg.com/vi/8rXA8Dx1yOg/maxresdefault.jpg Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Wika23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niegazowana 17.12.2014 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 (edytowane) joliska Zgadza się. Wiem, że panele powinny być inaczej położone. Ale ja chciałam równolegle do okien. Nie jestem gotowa zmienić sofy. Ale jak już mówisz, że moja czerwona sofa jest fatalna to już powiedz jaką inną sofę mogłam wybrać? Wika23 U mnie poszło 2 taśmy led:5m i 8m + 2 zasilacze 180 zł czyli koszt raczej to duży nie jest Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Niegazowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.12.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Na pewno nie skórzana, nie błyszcząca, nie pikowana, nie puchata... Prosta, matowa, klasyczna raczej... I moim zdaniem nie czerwona... Masz bardzo agresywny wzór na panelach, on dominuje we wnętrzu - odwrotne do klasycznego ułożenie paneli jeszcze potęguje to wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niegazowana 17.12.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Panele i tak kiedyś będą do zmiany w pierwszej kolejności. A sofa? Mówisz prosta, matowa, klasyczna. Czyli wieje nudą widocznie lubię agresywnie Dobra dzięki za odpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Potocka 05.03.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Witam Ładnie porobiłeś widać, że dużo pracy włożone pochwalam ja ostatnio kupiłam coś niesamowitego tzn zamówiłam bo to na zamówienie i powiem Ci że goście są w szoku to wieszak z imionami naszymi w dowolnym kolorze , nie wiem czy mogę link ci podać[spam] jak coś to zerknij sobie są boskie i wyróżniają od razu całe mieszkanie . Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikkoman 05.03.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam! W końcu wyremontowane mieszkanie. Kupione meble. Wszystko ładnie, pięknie. Tylko jakoś taki "zimny", "surowy" klimat. A może ma to swój urok? [ATTACH=CONFIG]294190[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]294191[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]294192[/ATTACH] Jednak ja wolę bardziej przytulne wnętrza. Może jakoś "ocieplić" wnętrze dekoracjami? Ale nie mam pomysłu. Myślałam o jakiś poduszkach na sofę. Ale jakie? Jaki materiał. Jaki kolor? Czy stawiać coś na parapecie czy nie? Czy wieszać coś na ścianach? To czekam drodzy znawcy może jakieś zdjęcia czy coś podrzucicie? Coś co mnie zainspiruje? Pozdrawiam! Heloł, Designerem nie jestem, ale mi po prostu brakuje czegoś na ścianach Może nad tą szafką*z trzeciego zdjęcia jakieś zdjęcia rodzinne? Albo jedno w dużej ramie, albo jakiś wzór fajny. Nie wydaje mi się, że jest jakaś wielka tragedia jak to opisała koleżanka, że sofa do bani itd. Z tymi roślinkami to bym chyba uważał… chociaż może jest to związane z traumą jak ostatnio różne wnętrza oglądałem i tam było zdecydowanie za dużo roślinności rodzaju wszelkiego Warto pokombinować, i na pewno będzie przytulniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 06.03.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Sofa nie jest taka obmierzła. Ja bym dała roślinki, tylko nie kwitnące, po prostu zieleninę. Ale ja lubię, w przeciwieństwie do przedpiszcy. Jakieś grafiki/plakaty na ściany, np. szare z odrobiną czerwieni. Nie widać tych ścian za bardzo, więc Ci nie powiem gdzie. Może jakąś czerwoną ceramikę w homeopatycznych ilościach (znaczy np. jedna większa sztuka w odcieniu kanapy albo kilka malusich rozrzuconych tu i ówdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 06.03.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam Ładnie porobiłeś widać, że dużo pracy włożone pochwalam ja ostatnio kupiłam coś niesamowitego tzn zamówiłam bo to na zamówienie i powiem Ci że goście są w szoku to wieszak z imionami naszymi w dowolnym kolorze , nie wiem czy mogę link ci podać http://www.artman24.pl jak coś to zerknij sobie są boskie i wyróżniają od razu całe mieszkanie . [ATTACH=CONFIG]307364[/ATTACH] Mnie się najbardziej spodobało "Tam są drzwi":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 07.03.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Wedlug mnie to czy kanapa jest fajna czy niefajna to tylko wylacznie kwestia gustu, ja bym takiej nie wybrala ale pokazywalam chlopakowi i powiedzial ze jest super - ilu ludzi tyle opinii, do kazdego przemawia inna stylistyka. Za zimny, nieprzytulny charakter wnetrza odpowiadaja w duzej mierze meble, ktore maja u Ciebie bardzo nowoczesne formy, wszedzie sie cos dzieje. Kanapa sama w sobie jest juz tak ''okreslonym'' elementem (skora, kolor, ksztalt), ze zadne poduszki nie beda wygladaly na niej dobrze. Nie jestem tez przekonana do koloru scian, na zdjeciach wyglada na cieply, taki troche ''budyniowy'' odcien i wypada troche mdlo z ta biela i czerwienia. Choc moze to tylko zludzenie, ktore daje sztuczne swiatlo. Ja bym dala jakis spokojny dywan na podloge, grafike na tej scianie gdzie drzwi i tak jak reszta dziewczyn sugerowala - jakas prosta, nie udziwniona rosline na parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marciakM 18.03.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 moim zdaniem potrzeba dużo poduszek i włochaty dywan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek.80 22.03.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Myślę, że ciekawymi i zawsze pasującymi dodatkami wnętrza, to obrazy bądź zdjęcia na ścianach. To zawsze dodaje wiele uroku, choć warto korzystać z nich z umiarem, by nie wprowadzić chaosu do wnętrza. Myślę, że innym ciekawym dodatkiem są np. charakterystyczne lampiony, które nadają aranżacji charakteru, wyrazistości, a jednocześnie ocieplają wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania8972 08.08.2022 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja tworząc przytulne wnetrze mojego salonu i biblioteki domowej korzystałam z porad na tym blogu i jestem zadowolona z efektu Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 10.08.2022 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) zwyczajnie brak tu konsekwencji stylów.. sofa jest sama sobie - nie nawiązuje do niczego i bardzo się odcina. Podłoga jest megaciemna i wpada w czekoladowy brąz, a meble i reszta podchodzi pod sterylny klimat zalatujący glamurem, który z pewnością jest daleki od słow "przytulny". nie wiem na co na sile te akcenty czerwone/bordowe - to ma sie nijak do bialej reszty i tej strasznie ciemnej podlogi.. To co mozna doradzic patrzac jedynie na zdjecia - sciana, a wlasciwie naroznik za sofa jest "łysy". Dodajcie miesiste zasłony, jakies obrazy w ladnych ramach/cos na sciany. Nie wiem jak wyglada sciana za TV ale tez jest lyso, a szafka rtv ( bordowa.....) z tym blatem szklanym nadaje surowosci a nie "przytulnosci". jasna podloga w kolorze drewna obecnego gdzies tam w kuchni by zmienila duzo.. Pomyslcie nad scianami ( duze ramy z rodzinnymi zdjeciami/obrazy) bo ich pustka podkreśla, ze wnetrze idzie w strone sterylności. Padlo pytanie jaka sofe?.... Po pierwsze - powinna zakrecac przy scinaie przy drzwiach a nie zabierac "zakretem" waska przestrzen podloznego salonu. Po drugie - material i kolor tkaniny przytulny. Proponuje wpisac w google np. "sofa agata" i wybrac cokolwiek. Doslownie cokolwiek bedzie lepsze stylem i tkanina niz ta sofa. Zeby kupic cos takiego trzeba sie mega naszukac. przepraszam, ale styl sofy poraza. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez Dzeus86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.08.2022 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 przepraszam, ale styl sofy poraza. bo to moda sprzed przynajmniej 5 lat Odpowiadasz na archeologiczny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts