Zuzanna31 12.06.2019 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 @MyjkDzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 12.06.2019 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 No drzwi z naświetlem bardzo ładne. Ale niewiasta przed drzwiami jeszcze ładniejsza Ja też dostałam tylko 3 klucze do drzwi wejściowych. Ale że zamontowali mi złą wkładkę, po odejściu budowlańców, wkładka została wymieniona i nowy zestaw kluczy trafił do mnie po budowie Jednak jakoś nie wyobrażam sobie, żeby pan Janek miał sobie dorobić klucze i czyhać na mój dobytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.06.2019 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 No drzwi z naświetlem bardzo ładne. Ale niewiasta przed drzwiami jeszcze ładniejsza Ano niestety będzie z niewiastą kłopot, bo parcie ma na szkło. Niemniej tu i tak wygląda przeciętnie -- może kiedyś wrzucę zdjęcie niewiasty w sukni do standardu czy innego latino z fryzem na głowie -- wtedy dopiero się dzieje. Ja też dostałam tylko 3 klucze do drzwi wejściowych. Ale że zamontowali mi złą wkładkę, po odejściu budowlańców, wkładka została wymieniona i nowy zestaw kluczy trafił do mnie po budowie Jednak jakoś nie wyobrażam sobie, żeby pan Janek miał sobie dorobić klucze i czyhać na mój dobytek Zaraz ustalę OCB z tymi kluczami, szczególnie dlaczego do jednych było 5 a do drugich 3 pomimo że producent ten sam. A możliwe żeby wkładki do jednych i drugich drzwi były takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 12.06.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Żadna budowa nie wydrenuje tak kieszeni jak standard i latino. Wiem, bo przeżyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.06.2019 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Żadna budowa nie wydrenuje tak kieszeni jak standard i latino. Wiem, bo przeżyłam Mów mi jeszcze -- właśnie się latorośl wbiła w D klasę (wczoraj zmieniając kolejnego partnera który zaczął odpadać nie wytrzymując postępów Majki) i strumyczek na suknie zacznie zaraz płynąć. Ale Maja to uwielbia, trenerzy zaś twierdzą że ma wrodzony talent do tego "zawodu" (choć trener od łaciny twierdzi że ma kolana szpotawe haha ale ponoć mają się zreperować z czasem), no to brniemy. Aczkolwiek nie mamy jakiegoś ciśnienia, nie jeździmy na zawody po 200-300km po premium jak to robią niektórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 12.06.2019 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Haha, bo to działa według takiego schematu:najpierw sukcesy w niższych klasach, potem trenerzy widzą potencjał (najczęściej w kieszeni rodziców potem kolejne sukcesy, póxniej koniecznośc pokazywania się na dużych i międzynarodowych turniejach. A który rodzic powie nie, jesli trener wyśle na jakieś Grand Prix czy inny prestizowy turniej. Stroje, buty, fryzury ... Dobra, nie niszczę dziecięcych marzeń Choć ja trochę żałuję, że dałam się wkręcić i teraz widze z prespektywy, że była to machina uzależniająca Ale życzę córce samych sukcesów i radości z cięzkiej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.06.2019 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Haha, bo to działa według takiego schematu:najpierw sukcesy w niższych klasach, potem trenerzy widzą potencjał (najczęściej w kieszeni rodziców potem kolejne sukcesy, póxniej koniecznośc pokazywania się na dużych i międzynarodowych turniejach. A który rodzic powie nie, jesli trener wyśle na jakieś Grand Prix czy inny prestizowy turniej. Stroje, buty, fryzury ... Dobra, nie niszczę dziecięcych marzeń Choć ja trochę żałuję, że dałam się wkręcić i teraz widze z prespektywy, że była to machina uzależniająca Ale życzę córce samych sukcesów i radości z cięzkiej pracy. To nie jest do końca tak, chociaż oczywiście bierzemy poprawkę na to że z pewnością chodzi o kasę. Wyjaśniając, z "naszego" klubu odeszło trochę dzieci do innych klubów, szczególnie tych deficytowych dzieci jakimi są chłopcy. "Nasi" trenerzy kompletnie o nich nie walczyli (choć mieli ponadprzeciętne ilości godzin lekcyjnych wykupionych), co nas mocno dziwiło. W klubie (każdym) z dziewczynami nie ma problemu -- one chcą tańczyć. Z chłopami wiadomo zawsze gorzej. Z uczniami, a w zasadzie z rodzicami (bo niestety jest gro takich że to rodzić chce tańca bardziej niż dziecko) na których można robić kasę też jest więcej i ciągle napływają nowi adepci (włodarze szkoły mają ciekawy plan biznesowy, do tego stopnia że szkoła jest znienawidzona w mazowieckim przez inne szkoły haha). My zaś, jak już wspominałem, nie ciśniemy na to. Majka ma minimum lekcji indywidualnych (w porównaniu z innymi, właśnie takimi co po premium potrafią co tydzień po 300km zrobić). Zaś jak Majka wspomniała że jak taniec z jej ówczesnym partnerem ma tak dalej wyglądać jak wygląda (brak sukcesów na zawodach bo partner odpada, nie ma siły, elementarnego zaangażowania) i ona już nie chce tańczyć, to się nagle znalazł nowy, partner z wyższą klasą (C gdy Majka w E). Majka dużych sukcesów nie ma, dwie klasy zdobyła praktycznie na treningach dzięki samej zmianie partnera na lepszego. Poważnie, my jakiejś schizy na punkcie tańca nie mamy -- i to wydaje się pozwala nam zachować trzeźwy umysł. I owszem, wielokrotnie już mówiliśmy NIE. Edytowane 12 Czerwca 2019 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 12.06.2019 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Trzymam kciuki za asertywność i rozsądek mi tego chyba zabrakło btw przyglądam się twojemu basenowi bo u mnie tez powstaje choć troche w innej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.06.2019 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Trzymam kciuki za asertywność i rozsądek mi tego chyba zabrakło Dzięki, a w jakim klubie szaleliście -- jeśli to nie tajemnica? btw przyglądam się twojemu basenowi bo u mnie tez powstaje choć troche w innej technologii. Trochę na ten temat już wiem (w tym nad utrzymaniem czystości wody, bo się doktoryzuję na obecnym od paru lat), także służę podpowiedzią. Np. jeśli będzie filtr tzw. piaskowy, to warto zamiast piasku użyć kulek poliestrowych. Mają znacznie wyższą skuteczność filtracji a i łatwiej się je płucze/wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 12.06.2019 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Classic Warszawa Co do basenu to juz mamy pewne doświadczenie z poprzedniego domu. Pewne rzeczy powtórzymy bo się sprawdziły. Co do filtracji to mam jeszcze na oku szkło AFM - ale dosyc kosztowne więc pewnie zostaniemy przy zwykłym piasku (tak mielismy w poprzednim basenie i nie było żadnych kłopotów, woda kryształ więc się sprawdziło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.06.2019 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Classic Warszawa Znam. Tam właśnie odszedł poprzedni, pierwszy, partner Majki. Co do basenu to juz mamy pewne doświadczenie z poprzedniego domu. Pewne rzeczy powtórzymy bo się sprawdziły. Co do filtracji to mam jeszcze na oku szkło AFM - ale dosyc kosztowne więc pewnie zostaniemy przy zwykłym piasku (tak mielismy w poprzednim basenie i nie było żadnych kłopotów, woda kryształ więc się sprawdziło). Z mojego rozeznania szkło nie łapie mniejszych zanieczyszczeń -- tj. kule poliestrowe (aqualoon) mają lepszą skuteczność a są tanie jak barszcz i są wieloletnie (nie trzeba wymieniać co roku jak piach, wystarczy wypłukać). Przy małym filtrze może to nie ma znaczenia, ale jak duży basen i filtr ma 100L to już wygrzebywanie takiego piachu trochę boli. Ja właśnie do rozstawionego zamówiłem kule, zmodyfikowałem pompę która była na filtr papierowy i testuję na sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 12.06.2019 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Zostaniemy chyba na zwykłym piachu wymienialismy go raz na kilka lat. Przyjezdzali chłopcy, sprawnie wymieniali, odkurzaczem przemysłowym wysysali resztki i znowu spokój na kolejne lata. A sposób uzdatniania wody jaki ? My mielismy elektrolize i sprawdziła się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.06.2019 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Zostaniemy chyba na zwykłym piachu wymienialismy go raz na kilka lat. Przyjezdzali chłopcy, sprawnie wymieniali, odkurzaczem przemysłowym wysysali resztki i znowu spokój na kolejne lata. A sposób uzdatniania wody jaki ? My mielismy elektrolize i sprawdziła się świetnie. Ja planuję automatyczny chlorator i lampę UV i oczywiście filtr 150L (basen blisko 40m3). Automatyczna stacja z dozowaniem pH i chloru to koszt 13k także podziękowałem Do tego jeszcze będzie robot sprzątający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 12.06.2019 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Nie wiem jaki mój filtr będzie w litrach ale średnice ma mieć 650 mm, pompa 12 m3/h. Mógłby juz byc bo upał taki, że mózg się gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 13.06.2019 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Z innej beczki, ponieważ moja działka jest ostatnia na ulicy (ślepa ulica) pomyślałem czy by nie zrezygnować z bramy (mam z bramą wjazdową problem bo brama otwiera się w stronę furtki wejściowej) i zrobić coś takiego: Ja bym jeszcze się pozbył tego płotu po prawej, bo tam i tak mają być kosze na śmieci, szambo -- ale żona nie chce się zgodzić (bo dziki przyłażą i dewastacje mogą robić ze śmieciami, acz można przecież zabudować same skrzynie), więc trzeba będzie dwie furtki zrobić. :/ Jakieś przemyślenia macie? Mnie póki co przychodzi do głowy jedno, że mi mogą jakieś psy/koty przyłazić i szczać na bramę garażową (pomijając te dziki które samą bramą garażową nie powinny być zainteresowane). Druga kwestia to złodzieje którzy będą mieli bezpośredni dostęp do bramy, ale tu monitoring będzie, miejmy nadzieję, skutecznie odstraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 13.06.2019 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Ja tam mam, i nie żałuję, furtkę mam od strony wjazdu do garażu.Polecam takie rozwiązanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 13.06.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Witam, tak popatrzylam na obrazek i pierwsze, co mi przyszlo na mysl, to to, ze na koncu slepej uliczki bedzie swietne miejsce do zawracania. Rozne mniejsze czy wieksze samochody dostawcze nie beda musialy wycofywac sie na biegu wstecznym, i beda smrodzic podczas manewrowania, zwlaszcza diesle. Jesli Ci to by przeszkadzalo, to mozesz zainstalowac takie cosie (pojecia nie mam, jak to sie nazywa), co sie chowaja w jezdni, na pilota. Byc moze, teo samego, co otwiera brame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 13.06.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Tez pomyślałam o zawracaniu. Też chcieliśmy tak zrobić ogrodzenie, ale u nas dostawczaki (w tym kurierzy) jak ktoś ma otwarta bramę to bez spiny sobie zawracają na takim podjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 13.06.2019 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Są 3-4 firmy, zazwyczaj ten sam gość obsługuje. Jak się raz zwróci uwagę to nie będą jeździć. Zresztą sąsiadka już się z nimi rozprawiła wcześniej, bo na przeciwko jest właśnie jej nieogordzona część działki i tam sobie rondo robili. Ale dostali zjebkę, tyłują i jest spokój. Także to nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 14.06.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Ja mam dzialke w uliczce wewnetrznej i mysle zeby zrobic podobnie. Zamiast ogrodzenia frontowego i bramy to na rowno z elewacja po lewej i prawej ogrodzenie z siatki systemowej. Dodatkowo w linii dzialki w miejscu ogrodzenia frontowego posadzic jakies tuje czy inne krzaki. Mysle ze dobrze bedzie wygladac i bedzie to duza oszczednosc. bo ogrodzenie frontowe z brama to chyba 1000zl/m. Mam 23 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts