naberia 27.01.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 a biorąc pod uwagę wannę o szerokości powiedzmy 80 cm to gdzie się powinna kończyć wanna (ile od wejścia), żeby nie zahaczać o kant wchodząc do łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 uuu...tego to ja nie wiem, u mnie wanna jest w zwartej zabudowie pod sciana od brzega do brzega (zabudowa oczywiscie). A 70 cm szerokosci wam nie starczy? Moze gdyby ta scianka oddzielajaca prysznic od wanny byla zabajerzona w postaci ladnej szkliwionej mozaiki lub czegos innego to przyciagalaby wzrok do tego co estetyczne a odciagala od sanitariatow. Z kolei w tym rozwiazaniu na + jest schowany kibelek, ktorego wchodzac nie widac od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 27.01.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 naberia - a jaki wielki chcesz mieć ten prysznic ? O ile dobrze doczytałam, to ścianka bez drzwi ma 305 cm - wanna 170 cm i zostaje 135 cm = prysznic 100 i 35 od wanny - myślisz, że to będzie mało? Powtórzę się, ale co tam - ja mam manię "rysowania na żywo" tzn idę na budowę z zapasem ołówków i rysuję po ścianach i podłodze wielkości sprzętów, które zamierzam wstawić - potem chodzę sobie wokół tych malowanek i kombinuję, czy jest mi wygodnie.... Może też spróbuj rozrysować sobie tę wannę i prysznic oraz umywalki i kibelek i zobacz czy będzie wygodne przejście .... Taka sobie luźna propozycja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 27.01.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Anulek - dobry pomysł. Też tak czasem robie, tylko jakoś ... z tą wanną nie daję rady. Nawet krzesło stawiałam Chodzi o to, że trzeba kręcić chcąc dojść do umywalki, więc wanna chyba będzie zawadzać (chyba chciałam usłyszeć, że nie będzie ) A chcąc mieć wannę zabudowaną w kafelki, to ile trzeba dołożyć? po 5 cm z każdej strony wystarczy? O prysznicu marzyłam takim 80 x 110... Może ostatecznie zrobie 100 x 100? A wanna 160 + obudowa bedzie też za mała? (bo widziałam tylko albo 150 albo 170) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 27.01.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 NABERIA ja stosuje zamiast ołówka na budowie styropian, buduję z tego całą łazienkę i wtedy sprawdzam czy wygodnie czy funkcjonalnie. A może u Ciebie wannę i prysznic dać zupełnie na prawą scianę (patrzac na Twoja wizualkę), wtedy geberit na sciane z drzwiami.. lustra nad wanne nie polecam... będzie non stop zachlapane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 27.01.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 no nic.... wybiorę się na budowę z rekwizytami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgPi 29.01.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam serdecznie, już jakiś czas obserwuję forum a teraz mogę dołączyć oto moja niewielka blokowa łazieneczka, pls o opinię, wybrałam sobie płytki paradyża piumetta, wiem że pewnie będą wymagały non stopnia czyszczenia, ale trudno, kupuję to co mi się podoba bo inaczej chyba bym nigdy nie dokonała wyboru szafka pod umywalkę napewno będzie inna, armatura roca hall, a kabina z głębokim brodzikiem 90x90 z chromowanymi profilami, i niew iem jeszcze jaki kolor zrobić szafę we wnęce, myślałam o jasnym kolorze, zblizonym do płytek... acha i w tej wnęce nad wc będzie szklana półeczka czysto dekoracyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.01.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 zamiast takiej kabiny, zrobilabym prysznic przez cała ścianę. nie byłoby tego wąskiego kata, który cieżko zagospodarować i tylko sie kurzy. ale nie do końca rozumiem o co chodzi - szukasz rady czy podpowiedzi? wszystko wydaje sie postanowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgPi 30.01.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 w sumie postanowione, ale jeszcze nie kupione więc bardziej opini, czy tak będzie ok... co do kabiny, wiem że lepiej byłoby z prysznicem na całej ścianie, ale zależy mi na głębokim brodziku żeby wykąpać dwulatka i nic innego nie przyszło mi do głowy, chyba lepiej taka kabina niż wanna maleńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.01.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 rozumiem chyba nie ma takich długich głębszych brodzikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 31.01.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Ja bardzo prosze kogos o 1. doradzenie mi w sprawie ladnego ukrycia pralki Niestety w ostatniej chwili musialam ja umiescic w mojej lazience w rogu Mysle nad jakimis drzwiami szklanymi ale sama nie wiem 2. Jezeli moglby mi ktos zrobic wizualizacje Lazienke zaprojektowaly mi "niby" projektantki Niesttey znaja sie na rzeczy jak nikt inny Blat ma byc polokragly (widac to na jednym zdjeciu) wanna wolnostojaca a za nia murek Na ostatnim zdjeciu zaznaczylam dlugopisem jak bedzie w ostatecznosci Prosty murek za nim wc i bidet i tak na ten blat i murek chce dac mozaike green forest na podloge albo plytki drewnopodobne albo panele quick step laguna Sciany maja byc jasniutkie , ale co z tym podwieszonym sufitem tym pasem Pomalowac go? ale na jaki kolor? [ATTACH=CONFIG]40858[/ATTACH] Edytowane 31 Stycznia 2011 przez kasiakp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 31.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Nie wiem co mi sie te zdjeciatak porozkladaly dziwnie w tekscie Teraz pokaze wizualizacje dla lepszego zobrazowania Oczywiscie tak nie bedzie na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 31.01.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 a co powiecie na tę łazienkę? skos zaczyna sie duuuzo szybciej niz na wizualizacji, bo po 70!!! cm. całość ma być w tych samych kaflach (sciany i podłoga) o wym 33,3 x 33,3, kabina wyplytkowana bez brodzika. Mialam pomysl, by ocieplic te szarosc drewnem,stad pomysł paska na scianie kabiny i jego kontynuacji. Czy to dobry pomysł? Czy moze drewno tylko w dodatkach wprowadzic? w sensie jakiejs skrzyni albo maty drewnianej na podloge? umywalka bedzie taka: http://www.roca.pl/produkt-meridian-n-meridian-n-umywalka-100-x-46-cm/1956/1/127 i ona konczy sie idealnie tak samo jak kabina - po 100 cm. Za wc-tem wisi kaloryferek drabinkowy, nie ma go na zdjeciu ale w realu jest. na scianie ze skosem jest okno, na tej niskiem sciance kolankowej chce dac szafke przez calosc, na reczniki chociazby albo inny papier toaletowy. a po lewej stronie od umywalki moze uda sie wstawic jakas mini toaletke - zobaczymy czy się zmieści;)A, sciany bez plytek chciałam zrobić białe, a zamiast tego okraglego lustra dam chyba plytka szafke z lustrem, kwadratowa lub prostokatna http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ui/ofjw/QX5zOuKXvaIW5oKukX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ui/ofjw/h9tAXCcXgdGa6EPHJX.jpg Będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 31.01.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam, Moja łazienka się narazie projektuje - chciałbym prosić Was o poradę dot. w zasadzie funkcjonalności układu. Domownik sąsiedniego wątku - wingerman - podsunął kiedyś na początku taki układ z dużą kabiną prysznicową, przyznam bardzo mi się spodobał. Oceńcie czy to ma szanse zagrać: Okno błękit (do ruszenia), drzwi brązowe (nie do ruszenia). Pomieszczenie 3,1 x 2,7 m. Opcja A http://img404.imageshack.us/img404/7669/lazienka1a2.jpg Ten bardziej mi się podoba. To turkusowe to ścianka stała (w jakimś kolorze?) drzwi szklane, od strony okna stała transparentra ściana (luksfery , gruba szyba mat, czy coś innego, do dopracowania, chodzi o to aby światło z okna się przedostawało), ta szara skrzynka do byłaby szafka (dołem zamknięta, górą otwarta?). Opcja B http://img204.imageshack.us/img204/4091/lazienka1a1.jpg Kabina obok okna - minus taki, że ta fioletowa ściana (stała, bo do niej zamocowane drzwi), ogranicza nieco dostęp światła wymusza położenie okna w narożniku. Zaletą natomiast chyba to, że na wejściu jest więcej przestrzeni. Tu szafka pod oknem musiałaby być niska, ewentualnie powędrować na lewo od umywalki. Jak Wam się widzą takie koncepcje - a może mają jakieś zasadnicze wady? Narazie chodzi mi o sam układ - projektujemy narazie pomieszczenia (i wyjścia instalacji), na szczegółowe dopracowania, wizualki, czas chyba będę musiał znaleźć póóóóóźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 31.01.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) grzeniu właśnie widzialam łazienkę prawie identyczną z Twoją A ale umywalka była na sciance z prysznicem, tej turkusowej. wyglądało super!! I w ogóle wersja A bardziej do mnie przemawia a i przemyśl kabinkę całą przeszkolną. Koszt mniejszy niż scianki + płytki a efekt lekkości mr6319 tak mahttp://foto3.m.onet.pl/_m/e3be1a8f8bc70a978d733f1e10cbdbcb,10,19,0.jpg Edytowane 31 Stycznia 2011 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 31.01.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Początkowo też miała być ściana. Na szczęście to forum wyleczyło mnie juz z niejednego ... takiego pomysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 31.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 właśnie widzialam łazienkę prawie identyczną z Twoją A ale umywalka była na sciance z prysznicem, tej turkusowej. wyglądało super!! A masz może jakiegoś linka do tego? Też mi się takie cuś podoba, ale chyba, ta ścianka musiałaby być nieco dłuższa (teraz ma ~metra), ale w sumie 1,3m by weszło. Tu są takie fajne niby sprzęty na ściankach, ale jak to zwykle bywa w takich aranżacjach miejsca jak na lotnisku (dranie): http://www.paradyz.com/GetFile/20468/inca_aranz.jpg http://www.paradyz.com/GetFile/17371/cp_vivida_aranz.jpg i jeszcze u forumowiczki Oksymoron http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/gb/eh/92la/sxgaOe9J3s0NCNdftX.jpg a i przemyśl kabinkę całą przeszkolną. Koszt mniejszy niż scianki + płytki a efekt lekkości mr6319 tak ma Myślałem, ale z kilku względów unikam - czasem będę gościł kogoś pewnie "służbowo", i wolę możliwie chować szampony, gąbki, waciki, czy inne osobiste gadźety. A poza tym taki mocny akcent ścianką mi się dosyć widzi Dzięki, podrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 31.01.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Początkowo też miała być ściana. Na szczęście to forum wyleczyło mnie juz z niejednego ... takiego pomysłu... Cholewka, to potrzebuję intensywnej terapii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 31.01.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Nie przejmuj się. Najważniejsze jest to czego Ty chcesz i co się Tobie podoba. Na resztę patrz z lekkim przymrużeniem oka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgPi 31.01.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 rozumiem chyba nie ma takich długich głębszych brodzikow dokładnie, jest tylko brodzik sanplastu taki głębszy ale do tego nie znalazłam ładnych drzwi, tylko z plexi i kiepsko to wygląda więc nie pozostaje mi nic innego niż kabina no nic jutro zamawiam płytki, więc mam nadzieję, że niebawem zawitam w wątku łazienki nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts