Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Raczej odpada :), bo chcę mieć dostęp do okna, te 60 cm zostaje na:

1. otwieranie, wietrzenie, mycie

2. podziwianie niessssamowitego widoku :)

3. miejsce na siedzonko, które przydaje się czasem przy różnych czynnościach

Beżowe przy oknie to drewniany parapet :).

1. Polecam wentylację mechaniczną, na samo mycie okien szkoda by mi było przestrzeni

2. O ile okno nie za wysoko to im bliże tym szerszy widok (?).

3. Może po drugiej stronie - jedno ale większe pole.

4. Mje chodziło o to pionowe :)

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kobieta :) jak dzielone? pol na pol czy 1/3 / 2/3? może być taka żaluzja, jak u mnie w kuchni, tylko ciemna?

Wcale nie jest dzielone - takie sobie w całości: 144x 108 na wysokości 116 cm od podłogi. Może być taka żaluzja, bo roleta zewnętrzna jest orzechowa (okna na zewnątrz też) :). Ale super - zobaczymy to w ładniejszej wersji :).

Hi, hi - to prawda. Ja chyba jednak lepiej się orientuję :). Aniu nie denerwuj się, ekstr@ ma dobre intencje :).

Sorki, ale jakoś drażliwa w tym temacie jestem ...

Zapomniałam ci napisać, że mega-wielgachną masz tę łazienkę :) Pomysł z wanną wolno stojącą mi się podoba ... Jakoś w takich dużych łazienkach po prostu taka wanna mi "pasuje" :)

Wcale nie jest dzielone - takie sobie w całości: 144x 108 na wysokości 116 cm od podłogi. Może być taka żaluzja, bo roleta zewnętrzna jest orzechowa (okna na zewnątrz też) :). Ale super - zobaczymy to w ładniejszej wersji :).

czyli tzw. fix :)

Edytowane przez ekstr@

1. Polecam wentylację mechaniczną, na samo mycie okien szkoda by mi było przestrzeni

2. O ile okno nie za wysoko to im bliże tym szerszy widok (?).

3. Może po drugiej stronie - jedno ale większe pole.

4. Mje chodziło o to pionowe :)

1. Bardzo bym chciała taką wentylację, ale nie mamy gazu, więc będzie ogrzewanie na paliwo stałe. Przy takim typie ogrzewania rekuperacja jest mniej zasadna ekonomicznie, choć też ją rozpatrywaliśmy ze względu po prostu na komfort życia. Poza tym mamy już kominy, więc spora strata gdyby je zaślepić.

2. Okno raczej wysoko - 116 od podłogi

3. Do rozpatrzenia :)

4. A to po prostu ściana z kaflą drewnopodobną, a na dole wspomniane siedzisko :)

czyli tzw. fix :)

Nie wiem czy mamy na myśli to samo, ale ono jest otwierane, więc nie fix. :)

Sorki, ale jakoś drażliwa w tym temacie jestem ...

Zapomniałam ci napisać, że mega-wielgachną masz tę łazienkę :) Pomysł z wanną wolno stojącą mi się podoba ... Jakoś w takich dużych łazienkach po prostu taka wanna mi "pasuje" :)

Rozumiem stan irytacji :).

Naprawdę 13 m to taka wielka łazienka? Na swoją obronę mam fakt, że to jedyna na piętrze ;). Na dole też jedna bez osobnego wc (ok. 6m), więc ogólnie chyba jednak mniej niż inne projekty w sumie :).

Edytowane przez julianna16

wklejam bardziej widoczne wymiary - mam nadzieję, ze tym razem będzie czytelniej :) i po kolei odpowiedzi: drzwi mogą być w dowolnym miejscu czerwonego fragmentu ściany, otwierane na zewnątrz oczywiście

- podłączenia do samodzielnej aranżacji - oczywiście zgodnie z zasadami hydraulicznymi- czyli realne w stosunku do pierwotnego planu

-wanna wydaje mi się, że najlepsza byłaby narożna, wymiar do dopasowania, po cichu marzy mi się, aby była "wpuszczona" w stopień tak do 1/3 albo połowy wysokości

- umywalka 80-90, no chyba ze nie da sie sensownie wkomponować takiej dużej

- pralka raczej 60 i taka sama suszarka

wklejam plan zrobiony w demo pro100, ale ja laik jestem i marnie to trochę wyszło ( na scianie południowej zabudowa kryjąca pralkę i suszarkę i inne " skarby" łazienkowe

[ATTACH=CONFIG]89507[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]89508[/ATTACH]

fafulja :)

Wklejam wizualizację Twoich propozycji, w takim układzie jak Ty to zaproponowałaś. Umywalka ma 92x42, wanna narożna 145x145 (sporo miejsca zajmuje), stopni nie umiem tak ładnie, więc trzeba sobie wyobrazić, ale jak wspomniałam zabiorą jeszcze więcej miejsca. Prysznic 90x90. Kolory przypadkowe - masz jakieś preferencje? Suszarkę dałam nad pralkę, ale nie wiem czy to bierzesz pod uwagę?

forum2.jpg

forum 1.jpg

A tak czytałam o takim przelewie. voila :)

http://images39.fotosik.pl/1209/1531b8a5eea8108egen.jpg

Taka wanna mi sie nie widzi... kojarzy mi się z... hmm... wystawioną na widok trumną...:sick:

No i cały czas masz na widoku wc. Ja jestem za ścianką, tworzy się taki fajny kącik kąpielowy. Można poustawiać kosmetyki i nikomu nie będą przeszkadzały, bo nie będą na widoku ;)

fafulja :)

Wklejam wizualizację Twoich propozycji, w takim układzie jak Ty to zaproponowałaś. Umywalka ma 92x42, wanna narożna 145x145 (sporo miejsca zajmuje), stopni nie umiem tak ładnie, więc trzeba sobie wyobrazić, ale jak wspomniałam zabiorą jeszcze więcej miejsca. Prysznic 90x90. Kolory przypadkowe - masz jakieś preferencje? Suszarkę dałam nad pralkę, ale nie wiem czy to bierzesz pod uwagę?

dlaczego nie zmienisz drzwi na lewe i wtedy masz dużą ścianę do dyspozycji?

dlaczego nie zmienisz drzwi na lewe i wtedy masz dużą ścianę do dyspozycji?

To na razie tylko wrzucenie wizji właścicielki, a nie moja propozycja :). Program niestety nie odwraca drzwi :(, ale oczywiście można je przesunąć bliżej prysznica. Ja nieco inaczej zagospodarowałabym przestrzeń (hmm... gdzie by tu wcisnąć ściankę http://emoty.blox.pl/resource/jupi2.gif), ale na razie czekam na odpowiedzi :).

A jak moja łazieneczka w blenderku? :D

:))) Julianna 16 :) w 3D jak fajnie wygląda :) tylko ja sierota żle pododawałam wymiary :bash: Naprawdę to 338 X 268 ( 160, potem komin 50 i dalej 128 ) Blondynka jak nic :( . I nie wiem, czy duet pralka suszarka tak by wszedł ;( a pomysł na ustawienie ich przy kabinie bardzo nam się spodobał... No i jak masz pomysł na ścianke to ja chetnie ;) Twoja łazienka jest przepiękna, a ta przestrzeń... Edytowane przez fafulja

No dobrze - obiecałam, więc wklejam to, co wydaje mi się najlepszym kompromisem :).

Prysznic zostaje na swoim miejscu - bez brodzika, bez drzwi, z odpływem liniowym lub ściennym. Ostatecznie będzie miał 200x90, więc spokojnie i wygodnie możemy myć sobie nawzajem plecki ;). 140 to ścianka z umywalką (ok. 100x45) i blatem. Pod spodem chciałabym zabudowę z szufladami. Reszta - czyli 60 cm to szyba doświetlająca prysznic.

Wc i bidet zostają w kąciku, który dla nich wybrałam. Nie mam nadal pomysłu co nad (nie chcę szafek), więc na razie taka wariacja z zabudową.

Wanna przesunięta w stronę okna. Ostatecznie prostokątna. Podobają mi się asymetryczne (chciałam pierwotnie TAKĄ), ale w tym układzie zabierze za dużo miejsca. Kolejny plus wanny prostokątnej to mniejsza pojemność w litrach :).

Niestety nie podobają mi się absolutnie baterie stojące :(, a kran w ścianie byłby problematyczny, bo tam chciałabym mieć głowę, więc ścianka musi być ;). Będzie wysokości ok. 90-100 cm. Myślę jeszcze o wnęce w tej ściance od strony wanny na mydło, ale nie wiem czy się da? Obok wanny coś w stylu siedziska. Powyżej miejsce na ręczniki, szlafrok. Obok okna kaloryfer (nie jest niezbędny, bo będzie podłogówka, ale lubię ciepły ręcznik po kąpieli).

Meble we wnęce oraz obok drzwi oczywiście nie będą pod sam sufit z półkami, ale tak chcę je zabudować do samej góry, bo będą uzupełnieniem dla ściany kominów i nie będzie na nich trudnego do usunięcia górnego kurzu :).

Wygląda to mnie więcej tak, jak w załącznikach.

Julianna16[/ - mnie się ten projekt bardzo podoba ;). Diabeł najwyraźniej tkwi w szcegółach.

Po pierwsze chyba poprzez wyciągnięcie do góry obudowy WC i bidetu weszło więcej pionów no i nawet ścianka koło wanny przestała łamać moje serce.

Po drugie więcej się przestrzeni koło wc i kibelka zrobiło - jest oddech.

Po trzecie - chyba układ kolorystyczny przesunął też optycznie punkty odniesienie. Brąz + szary drewniany jak na twojej fotowizualce są super.

Po czwarte - uspokoiłam się, że masz ciut więcej miejsca w tym układzie na te kosmetyki i kremiki i cargo na papierek toaletowy nawet :)

Trzymam kciuki za realizację :cool:

Ja funkcjonalnie już bym chyba nic nie ruszała.

ekstr@:wave:

Dziękuję :D. Napracowałeś się, a efekt imponuje. O coś w tym stylu właśnie mi chodziło :). Chapeau bas dla Twojego talentu :). :popcorn:

Julianna16[/ - mnie się ten projekt bardzo podoba ;). Diabeł najwyraźniej tkwi w szcegółach.

(...)

Po czwarte - uspokoiłam się, że masz ciut więcej miejsca w tym układzie na te kosmetyki i kremiki i cargo na papierek toaletowy nawet :)

Trzymam kciuki za realizację :cool:

Ja funkcjonalnie już bym chyba nic nie ruszała.

Te półeczki i szafeczki specjalnie dla Ciebie ;). Ale tak serio, to oczywiście, że się przydadzą. Lepiej trzymać ręczniki na wymianę pod ręką, że nie wspomnę o kosmetykach, suszarkach, prostownicach, itp. ;). Tyle, że wcześniej byłam skupiona głównie na tych podstawowych sprzętach, ale teraz się przyłożyłam :). Dziękuję za kolejny głos ZA :).

Agatah - dziękuję, że tak pięknie popierasz mój pomysł :). Dokładnie czujesz moje intencje http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif. Dziękuję Ci też za pomysł z zabudową wnęki - tego potrzebowałam :).

fafulja

Lubię blondynki :D - ba! sama nią jestem :D. Szkoda, że ten wymiar jest mniejszy, bo już kurcze miałam zrobiony koncept ;). Teraz runął :(. Muszę od nowa, ale już nie dzisiaj :(. Nie wiem czy dam radę przez 2 najbliższe dni, ale w środę na pewno wrócę do tematu.

ElfirDziękuję za kolejne wersje - ooo takiej jak pierwsza jeszcze nie było :).:popcorn:

Edytowane przez julianna16