dybon 07.07.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 Jak, czym kitować (mam kit szary- nie wiem czy dobry). Czy usuwać stary spękany kit, czy tylko rysu uzupełnić nowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 07.07.2002 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 Stary najlepiej usunąć,co do kitu to i tak popęka.Poszukaj może jakichś syntetycznych na bazie akrylu.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 08.07.2002 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Zdecydowanie wykruszac i usuwać. Pozostawione resztki starego kitu i tak odpadną, a wtedy cały Twoj wysiłek pójdzie na marne... Usuń zatem cały kit ( tylko uważaj zeby Ci okno nie wypadło tak jak mi ) i włóż nowy. Nie skuś się tylko na silikony, bo choć łatwe w pracy późniejszy efekt jest fatalny - ciemnieje, farby nie przyjmuje i wygląda jak brudna,zakurzona guma. Popytaj w sklepach o nowy typ kitu - dobrze sie rozkłada i ładnie przyjmuje farbe i powodzenia Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 08.07.2002 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 mam ojca szklarza, który całkowicie (no prawie) przeszedł z kituna silikon, tylko jak wszędzie trzeba dobrać odpowiedni, dedykowany do okien. CO do malowania to najczęściej okna są brązowe lub białe i w tych kolorach spokojnie mozna kupic silikon. W innych przypadkach stosuje się silikon przeźroczysty i cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 08.07.2002 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Każdy najlepszy material można sp... nieumiejętnym wykonaniem silikony są dobre,wszysto zależy od wykonania.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 09.07.2002 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 Moja metoda na remont okien drewnianych:Kupić drewniany ćwierćwałek (wielkości niewiele większej niż listwa do wykańczania kafelek),silikon , gwózdki jak do szklenia szyb.1. Stary kit wydłubać 2. Nanieść cienki wałek silikonu(robi za uszczelkę)3. Przyciętą odpowiednio listewkę gwózdkami przebijamy do ramy w kilku miejscach.4. Silikon po zastygnięciu - tam gdzie wylazł odcinamy.5. Malujemy tak jak okno.Myślę, że będzie to trwałe (robię to w tym roku)- sąsiad robił w ubiegłym i wygląda super.Silikon pod listwą nie sparszywieje - robi za klej i uszczelkę w jednym.Pzdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 09.07.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 Ja też w wolnych chwilach wymieniam kit w kolejnych oknach... W niektórych miejscach odpada cały, a w niektórych siedzi twardo jak kamień... Na początku chciałem drzeć wszystko, ale jak popękały mi 2 szyby, to odpuściłem i zrywam tylko tyle ile się da, a to co siedzi, to niech siedzi. No i kupiłem silikon szklarski biały, bo na biało chcę okna malować, do tego specjalną szpachelkę do silikonu i wymieniam! Aha... żeby było równo - używam taśmy malarskiej. Przyklejam po obydwu stronach: na szybę i na ramę, przejeżdżam silikonem i zaraz zrywam - wychodzi idealnie równiutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CarolyneLabadie 30.10.2023 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2023 Starą należy wyrzucić, gdyż wkrótce może się zepsuć. Być może lepszym rozwiązaniem byłyby materiały syntetyczne na bazie akrylu. geometry dash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 30.10.2023 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2023 Starą należy wyrzucić, gdyż wkrótce może się zepsuć. Być może lepszym rozwiązaniem byłyby materiały syntetyczne na bazie akrylu. Cudowne wyjście ze śpiączki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts