gorbag 05.05.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Ale czy przeczytałeś pierwszy wpis autora, założyciela wątku? ? Jasne, włączyłem się w temat zaraz na początku, bo większość założeń mam podobne - mały, tani, własnymi siłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Pójdzie w to kilka tysiaków aloe z drugiej strony to tylko koszt kilku miesięcy wynajmowania mieszkania - w zamian będę mieszkał (i pilnował) budowy, będę u siebie i zawsze będzie blisko żeby coś podłubać przy budowie reszty domu. Wliczasz karę od NB za nielegalne zamieszkanie, bez odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.05.2016 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 A mnie tak naszło z różnych powodów ostatnio, żeby... wybudować sam garaż (w bryle domu na który uzyskałem pozwolenie) i zaadoptować go tanim kosztem na pomieszczenie mieszkalne. Odpuszczę sobie tynki, ale położę tanie panele. Garaż ma 28m2 - wystarczy na salono-kuchnio-sypialnię oraz osobną łazienkę - kabinę i WC. Garaż ma małe okienko zaprojektowane (150x90h), w bramie też bym wstawił tymczasowo witrynę (używana z alle idzie kupić za kilkaset zł). Przykryłbym go prostym płaskim drewnianym dachem krytym gontem bitumicznym. Ławy fundamentowe mam na cały dom, ściany postawię tylko dla garażu. WC i kabina prysznicowa docelowo zostaną jak w dalszej przyszłości wybuduję resztę domu - przyda się "ogrodowy" kibelek w garażu (mam zaprojektowane drzwi od strony ogrodu. Kabinę zdemontuję i będzie schowek na grabie i kosiarkę. Do ogrzewania koza plus jakiś elektryczny grzejnik spięty z termostatem aby np podczas nieobecności nie wychłodzić przesadnie pomieszczenia. Mała lodówka, dwupolowa kuchenka elektryczna, kawałek blatu nad najtańszymi szafkami. Ciepła woda z bojlera 80l - na jedną osobę wystarczy na prysznic. Pójdzie w to kilka tysiaków aloe z drugiej strony to tylko koszt kilku miesięcy wynajmowania mieszkania - w zamian będę mieszkał (i pilnował) budowy, będę u siebie i zawsze będzie blisko żeby coś podłubać przy budowie reszty domu. To co piszesz i jak się do tego odnosisz trochę mnie przeraża.P.moderator ma trochę racji.Jak chcesz to nazwę "zarejestrować ku ich wiadomości" czyli w NB.Chcesz adaptacji dokonać nielegalnie???Jak rozumiem dom postawiony chcesz doglądać z adoptowanego garażo-salono-łazienko itd.To jest niemożliwe i nie realne.Jeśli natomiast w dobudowanym garażu postawisz łózko polowe i koze czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.05.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 A mnie tak naszło z różnych powodów ostatnio, żeby... wybudować sam garaż (w bryle domu na który uzyskałem pozwolenie) i zaadoptować go tanim kosztem na pomieszczenie mieszkalne. Odpuszczę sobie tynki, ale położę tanie panele. Moja kuzynka podobnie zrobiła. Zamiast wynajmować mieszkanie, po zakupie działki wybudowali na początek podwójny garaż, a jego poddasze zaadaptowali na cele mieszkalne - 2 pokoiki, korytarzo-kuchnia i łazienka. Mieszkali tak, przez całą budowę, chyba ze 4 lata. A na dole w garażu spali budowlańcy, bo ekipy mieli gdzieś z Polski. Elfir zwróciła uwagę, że za takie działanie jest kara, gdyby ktoś doniósł, więc żyj w zgodzie z sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.05.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Moja kuzynka podobnie zrobiła. Zamiast wynajmować mieszkanie, po zakupie działki wybudowali na początek podwójny garaż, a jego poddasze zaadaptowali na cele mieszkalne - 2 pokoiki, korytarzo-kuchnia i łazienka. Mieszkali tak, przez całą budowę, chyba ze 4 lata. A na dole w garażu spali budowlańcy, bo ekipy mieli gdzieś z Polski. Elfir zwróciła uwagę, że za takie działanie jest kara, gdyby ktoś doniósł, więc żyj w zgodzie z sąsiadami O jakimś kosmosie rodzinnym piszesz.Dopiero to zauważyłem............wybudowali na początek podwójny garaż, a jego poddasze zaadaptowali na cele mieszkalne.............. To nie jest normalne.Jest nader niedorzeczne.Uważasz ten przykład za ok??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biniuking 25.06.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Moze taki domek z plyty warstwowej 5×7m wysoki na 5m koszt takiego domku z robocizna to 60tysi bez plyty fundamentowej Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts