rustin 03.02.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Jałowa dyskusja i jakieś porównania z samochodami , to jest właśnie rynek , złóż sam samochód czy reku to wtedy pogadamy. Po co pisać, że jakaś firma rżnie na cenach. Podaj linka do takiej która tego nie robi i przyjedzie zamontuje owieczce taniej niż zrobili mi wycenę. Wracając do tematu. Czyli tam są tylko 2 wiatraczki i nie ma co się popsuć? Ogólnie nie słyszy się o awariach reku i WM ? Ja wiem, ty tak jak arturek mógłbyś zrobić sam reku, wybudować dom a nawet samochód ale niestety nie masz czasu. Cóż za pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.02.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) Ja napisałem, co zrobiłem sam i dlaczego. Domu sam bym nie budował - napisałem dlaczego.Jeśli sie sam za WM nie weźmiesz, to zapłacisz 14 tys. W reku mogą zepsuć sie wentyle,lub sterownik, ew bypass Edytowane 3 Lutego 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Jak wybierasz sobie drogi rekuperator, to masz drogą wycenę. Nie rozumiem bulwersu.Wybierz tańszy, z innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.02.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Czytajcie ze zrozumieniem, jaki bulwers ? Tylko bez tekstów , że reku można sobie zrobić za 2 tyś bo jakoś nikt z was tego nie robi. Druga opcja, że reku ze 6 tyś to taka drożyzna ? najtańszy 4 tyś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.02.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Tobie liczą 7 tys. A możesz sobie podłączyć:http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-Plus-150-446343/2079Lub to:http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-optimal-400-by-pass-DOSPEL/1618 Tu są na 23% VAT.Na 8% bedą jeszcze tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.02.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Co ma piernik do wiatraka ? Napisałem ile mi wycenili . Taniej nie znalazłem i czy to drogo czy nie to co mam zrobić ? Wysłać im wpisy na forum aby przemyśleli sprawę ?Dajcie namiary na firmę która zrobi taniej , bo ja sam nie potrafię. wysłałem rzuty z projektu do 8 firm w województwie i wyceny były od 14 do 20 tyś. czekam na wasze propozycje Przypomnę , że nie o to pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 może zaproponuj firmie, że sam kupisz rekuperator a oni zrobią tylko rury i podłączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.02.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Przeczytaj post nr 30, a potem nie wiem do czego odpowiedzi typu reku złóż sobie za 2 tyś albo opla za 25tyś zamiast kupować za 50 tyś ..... Chcą zarobić i co w tym dziwnego, taki jest rynek i na tym polega handel, myślę że takiemu fotohobby które nie jest owieczką a wilkiem taniej mimo to by nie zrobili dlatego zapytałem ich o cenę bez centrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.02.2016 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) rustin, wiem, źe Ty nie zawsze dobrze odczytujesz intencje piszącego, ale ja nigdzie ile napisałem, żebyś sobie złożył reku, tylko ile kosztowałyby części, gdybś chciał zrobić to sam.Bo pytasz, dlaczego dwa wentylatory i wymiennik tyle kosztują. Analogii z Oplem nie skumałeś, ale nic to... Absolutnie nie zachęcam Cię do składania reku, bo sam uznałem, ze za dużo z tym ambarasu, a zysk średni. Choc jest na Forum pare osób, które tak zrobiły.Za to napisałem Tobie, ze chcą Cię ogolić, sprzedając Ci za 7tys rekuperator (i to na 8% VAT), który mozna kupić spokojnie poniżej 6tys (na 23%VAT). Nie rozumiem, o co Ci chodzi ?Dostałeś ofertę za 14 tyś z drogim rekuperatorem, to poproś o inny. Albo niech Ci poprowadzą instalacje, a Ty sobie podepniesz tego z Allegro. Jeśl samemu nie dasz rady zrobić całości WM, to taniej się nie da. Edytowane 3 Lutego 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.02.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 A co ja napisałem innego ? odpisałem , że to za droga centrala i ile koszt bez niej, jakoś nie stwierdzili, że spuszczą cenę centrali .Ja z kolei wiem, że nie którzy nie zawsze odpisują na zadane pytanie tylko lubią wtrącić swoje dwa grosze aby wyjść na mądrzejszych i tak się robi spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.02.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Podałem Ci trzy inne, które możesz zastosować.Na pozostałe Twoje pytania też odpowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.02.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ale czy ja o to pytałem ? To ty napisałeś , że drogo reku itd itp.Chciałem się dowiedzieć czy reku się psują , czy mają jakiś tam określony czas użytkowania jak np kotły gazowe czy na paliwo stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.02.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Czyli już wiesz:) W środku są wentylatory i elektronika sterująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.02.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Wiedziałem stronę wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.02.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Jak dzieci. Może bym wyczyścił ta dyskusję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.02.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Możesz... Zanim sie kolega rozkręci i będzie musiał odpocząć. Ja też niepotrzebnie z nim z dialog wszedłem.[/QUOT] ok, to poczyszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.02.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 ok, to poczyszczę. Sorry, za tą robotę. Ja znikam z tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 03.02.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 fotohobby odpusc, szkoda Twojego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.02.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 następny 90% na tym forum to trolle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.02.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Moim skromnym zdaniem projektanci powinni mieć zakaz rysowania budynków z wentylacją grawitacyjną. Budujesz ciepło to nie wychładzaj grawitacyjną. Wybudowałem dom "ciepły" i mam wentylację grawitacyjną. I nic nikomu do tego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts