Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki rodzaj wentylacji będzie najlepszy?

Recommended Posts

Jałowa dyskusja i jakieś porównania z samochodami , to jest właśnie rynek , złóż sam samochód czy reku to wtedy pogadamy. Po co pisać, że jakaś firma rżnie na cenach. Podaj linka do takiej która tego nie robi i przyjedzie zamontuje owieczce taniej niż zrobili mi wycenę.

Wracając do tematu.

Czyli tam są tylko 2 wiatraczki i nie ma co się popsuć? Ogólnie nie słyszy się o awariach reku i WM ?

Ja wiem, ty tak jak arturek mógłbyś zrobić sam reku, wybudować dom a nawet samochód ale niestety nie masz czasu. Cóż za pech

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co ma piernik do wiatraka ? Napisałem ile mi wycenili . Taniej nie znalazłem i czy to drogo czy nie to co mam zrobić ? Wysłać im wpisy na forum aby przemyśleli sprawę ?

Dajcie namiary na firmę która zrobi taniej , bo ja sam nie potrafię. wysłałem rzuty z projektu do 8 firm w województwie i wyceny były od 14 do 20 tyś.

czekam na wasze propozycje

Przypomnę , że nie o to pytałem.

Przeczytaj post nr 30, a potem nie wiem do czego odpowiedzi typu reku złóż sobie za 2 tyś albo opla za 25tyś zamiast kupować za 50 tyś .....

Chcą zarobić i co w tym dziwnego, taki jest rynek i na tym polega handel, myślę że takiemu fotohobby które nie jest owieczką a wilkiem :) taniej mimo to by nie zrobili dlatego zapytałem ich o cenę bez centrali.

rustin, wiem, źe Ty nie zawsze dobrze odczytujesz intencje piszącego, ale ja nigdzie ile napisałem, żebyś sobie złożył reku, tylko ile kosztowałyby części, gdybś chciał zrobić to sam.

Bo pytasz, dlaczego dwa wentylatory i wymiennik tyle kosztują. Analogii z Oplem nie skumałeś, ale nic to...

Absolutnie nie zachęcam Cię do składania reku, bo sam uznałem, ze za dużo z tym ambarasu, a zysk średni. Choc jest na Forum pare osób, które tak zrobiły.

Za to napisałem Tobie, ze chcą Cię ogolić, sprzedając Ci za 7tys rekuperator (i to na 8% VAT), który mozna kupić spokojnie poniżej 6tys (na 23%VAT).

Nie rozumiem, o co Ci chodzi ?

Dostałeś ofertę za 14 tyś z drogim rekuperatorem, to poproś o inny. Albo niech Ci poprowadzą instalacje, a Ty sobie podepniesz tego z Allegro.

Jeśl samemu nie dasz rady zrobić całości WM, to taniej się nie da.

Edytowane przez fotohobby

A co ja napisałem innego ? odpisałem , że to za droga centrala i ile koszt bez niej, jakoś nie stwierdzili, że spuszczą cenę centrali .

Ja z kolei wiem, że nie którzy nie zawsze odpisują na zadane pytanie tylko lubią wtrącić swoje dwa grosze aby wyjść na mądrzejszych i tak się robi spam.