uri222 20.02.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Szwagier robił właśnie izolacje pionową razem z ociepleniem też starego budynku , do tego drenaż i kosztowało go to wszystko do 30000,-. Rejon war-maz. Robili m uto jacyś znajomi, więc było troszkę taniej, ale mówi, że niewiele. Za samą robociznę dał 10000,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 20.02.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Koszta ogolnie ciezko okreslic, bo kazdy remont jest inny. Ale w jednym przyznaje Ci racje uri222 - jezeli da sie zrobic remont za 100, 200 czy nawet 300 kpln to i tak warto, bo nowy dom to juz koszt dwa razy wiekszy. Dlatego ja tez remontowalem, tym bardziej, ze mam genialna lokalizacje i piekny duzy sad Ale co do materialow, to jestem przeciwnikiem marketow - niestety jakosc mocno odbiega od renomowanych producentow Tez jestem z warmaz i faktycznie u nas robocizna to ok. jedna trzecia calosci kosztow. Tyle, ze strasznie ciezko u nas o dobra ekipe. Te z referencjami majq terminy conajmniej na rok do przodu - chyba wiekszosc kumatych budowlancow wyjechala na zachod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 mój nowy dom kosztował niecałe 300 tyś, więc nie wiem czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uri222 20.02.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 300000 za nowy? Za tyle może bym się nawet skusił Tylko do tego kurczę dochodzi koszt działki i i tak robi się 400000. Chyba , że już działkę masz, Co do materiałów z marketów, to wyższa półkę również u nich dostaniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ale działka jest, tylko ze starym domem.Nie wyobrażam sobie nie ocieplić i nie zrobić izolacji w domu, który jest na zdjęciach w tym wątku. Chyba, że ktoś planuje kupować węgiel za kilka tysięcy na jeden sezon grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 20.02.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 W sumie mój też na dziś 275 tysięcy, ale pewnie jakbym miała w miarę sensowny dom i w perspektywie wydać 100-150 tysięcy na remont, to chyba bym się nie zastanawiała. Zwłaszcza, że większość prac przy wykończeniówce w naszym domu zrobił mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uri222 20.02.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ciężko określić stan tego domu po samych zdjęciach, ale chyba szału nie ma. Jednak mój też jakoś super przed remontem nie wyglądał. Jeśli mury są suche, to ja bym się w to pchał. Nie wszystko trzeba robić od razu przecież. Środek jest najważniejszy z dachem, a ocieplenie zawsze może poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agness8888 05.07.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam I jak idzie ci ten remont?? Ja tez jestem posiadaczem starego domu do gruntownego remontu i szukam informacji czy warto w kwestii finansowej. U mnie niestety dach jest w oplakanym stanie i budynek potrzebuje wzmocnienia fundamentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 05.07.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 W sumie mój też na dziś 275 tysięcy, ale pewnie jakbym miała w miarę sensowny dom i w perspektywie wydać 100-150 tysięcy na remont, to chyba bym się nie zastanawiała. Zwłaszcza, że większość prac przy wykończeniówce w naszym domu zrobił mąż. Bracianka jaki masz dom jeśli można wiedzieć - i ile zrobiłaś za podaną kwotę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 05.07.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Bracianka jaki masz dom jeśli można wiedzieć - i ile zrobiłaś za podaną kwotę?? Odpisałam w wiadomości. Hmmm... Właśnie zauważyłam, że ktoś nadgorliwy wyświetlił mi informację o płatności za reklamy, a ja miałam tylko nazwę projektu mojego domu wpisaną Sasasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 12.07.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Zmiany które zamierzasz wprowadzić wymagają PnB,więc wszystkie materiały do budowy muszą spełniać normy wymagane na dzień dzisiejszy a stare okna nie są takie ciepłe itp,zakończenie przebudowy czy rozbudowy zgłaszasz do PINB i musisz mieć wszystkie kwitki na to że zrobiłeś zgodnie z projektem i obowiązującymi normami. Wszytsko zgoda, ale nie spotkalem sie aby jeszcez UNB sprawdzal jakie okna sa zamontowane w budynku... ZUamontujesz jakie bedziesz chcial bo i tak nikt tego nie sprawdzi. Tylko kierownik podpisze ze wybudowano zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts