Taj 05.03.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Witam, Lampa podsufitowa, działała parę miesięcy i nagle po włączeniu wystąpił błysk na styku z sufitem i nie da się jej zapalić. Wyjąłem i włożyłem przewody jeszcze raz do gniazdka nic nie pomogło. Macie jakieś rady co sprawdzić jeszcze, wymienić itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 05.03.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Wymień żarówkę lub halogen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taj 05.03.2016 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Żarówki też OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.03.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Żarówki też OK Wykręć bezpieczniki w domu i żarówkę i zobacz blaszki wewnątrz oprawki. One często poprzez wkręcenie żarówki i temperatury przeginają się za bardzo do wewnątrz. Jeśli zauważysz że coś jest nie tak lub ciemny nalot świadczący o temperaturze pensetą pociągnij i pzregnij ją do siebie tak aby środkowy styk żarówki miał kontakt. Skontroluj kostkę pod sufitem, może przewód przestał kontaktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 06.03.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Sprawdź opis na żarówce. Jeśli to halogen 12V, gdzieś musi być transformator i to jego mogło trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taj 06.03.2016 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Kostka sprawdzona, żarówki też nie mam halogenów, nie ma nalotu po raz pierwszy się z tym spotykam? Jakieś jeszcze pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 06.03.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 A prąd dolatuje do kostki? Może kabelek przed kostką strzelił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.03.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Kostka sprawdzona, żarówki też nie mam halogenów, nie ma nalotu po raz pierwszy się z tym spotykam? Jakieś jeszcze pomysły? Kluczowym może byś ten błysk na styku sufitu;-) W kostce oprócz fazy trzeba też sprawdzić N-a, czasami tam przerwa potrafi być upierdliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.03.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Sprawdź napięcie w oprawce.Sprawdź żarówkę.Środkowy styk w oprawce podegnij do siebie aby stykał się z żarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts