Władca Przysmaków 28.11.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Prostota, smacznosc, luksus smaku i skromnie... Co za ekskluzywny cudowny smak i zapach, raj dla podniebienia. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.11.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Jeśli smakuje tak jak wygląda - to pogratulować. Rozmarzyłem się że ten talerz właśnie teraz. Właśnie w tym momencie. Właśnie w tej chwili. Stoi przede mną Ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.11.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Jeśli smakuje tak jak wygląda - to pogratulować. Rozmarzyłem się że ten talerz właśnie teraz. Właśnie w tym momencie. Właśnie w tej chwili. Stoi przede mną Ech.... Tego sie nie da opisac slowami. Uzywam tylko najlepszych dostepnych produktow. Omulek zielony jest cudowny i jedrny, krewetki sa najlepszymi dzikimi krewetkami w kategorii smakowej. Wodorosty przyprawione na pikantnie, sa same w sobie rarytasem. Dzika fladra oceaniczna , jest bardzo delikatna i wyrafinowa w boskim smaku. Zupa jest zageszczana tak samo jak sos homarowy, do ktorego stosuje jaja przepiorcze. Calosc jest idealna i dobra jak reszta zup ktore robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2018 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 No tak. no tak:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.11.2018 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Kuźwa przecież nie będę wypisywał ,że moja Cola (córka-kotka) , nienawidzi owoców morza , a krewetkami wymiotuje..Zgrozo na pomoc.Pokażę może Państwu tu zaglądającym moją wścibska kotkę - córkę namber tu i jak podjada mi potrawki. ... "namber tu" wymiotuje ... a jeszcze całkiem nie tak dawno ... w specjalnie założonym temacie: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?235096-Posmakowały-mi-krewetki Bardzo posmakowały mi krewetki.Nie w ogólnym znaczeniu owoce morza ale właśnie krewetki.Będąc na wakacjach na Kanarach jadłem je w przeróżnych postaciach.W przeróżnych restauracjach ale u Chińczyka to była poezja smaku i wyglądu.Jeśli ktoś dysponuje jakimś fajnym przepisem na krewetki to będę wdzięczny oczywiście ,że skomplikowany nie zawsze musi oznaczać dobry.Właśnie miast robić foty z nimi w roli głównej to robiłem wiadomo co.Steki.:bash:.Wracając jednak do krewetek.Jadę do Selgrosa je zakupić i zamierzam zrobić z dodatkiem mocnego sosu z dodatkiem gofio gomero.Spróbuję zrobić na grillu.Jako ,że temat Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko jeszcze gdzieniegdzie oddycha można sobie po pitrasić w/w..Wiem ,że zaraz zlecą się tu persona non grata by to zawirować ale nie widzę ich to mam luzik i w to mi graj.W tym barze Sensual Music Bar były wyborne.W porach odjazd z szynką serano,masłem czosnkowym,niesamowita obsługa driniuńcie:hug: powalające.Nie lubię za bardzo a zwłaszcza do krewetek ale Miami Vice u nich powalił i mnie.Jak dla nas najlepsza knajpa na wyspie.Chyba 8 rodzai krewetek.Może coś wkleję jak uda mi się zrobić bo tu niestety raczkuję i liczę na jakieś prosta fajne jak na początek przepisy. Pozdrawiam krewetkowców. p.s spróbuje nie podpierać się fotkami z sieci by nie karmić trolli li tylko swoje (jak mi się uda) przepisy. ... jak przez lata widać próby "nie podpierać" jakoś się nie udają ... a fotki nadal wstawiane bez podawania autora i źródła No tak. no tak:yes: Będą jakieś spontany na podstawie inspiracji dań Martha Stewart ? https://www.google.com/imgres?imgurl=https://assets.marthastewart.com/styles/wmax-200/d25/med104694_0509_asian_soup/med104694_0509_asian_soup_vert.jpg%3Fitok%3DJ2uacl9L&imgrefurl=https://www.marthastewart.com/316076/soba-soup-with-spinach&h=250&w=200&tbnid=7crhK_WBrzxXXM&tbnh=250&tbnw=200&usg=K_ZMtRIiP0cfEmQtubZ0Dn7qzer_A=&docid=LAm2YEFBpOF-yM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.11.2018 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Jeśli smakuje tak jak wygląda - to pogratulować. Rozmarzyłem się że ten talerz właśnie teraz. Właśnie w tym momencie. Właśnie w tej chwili. Stoi przede mną Ech.... Sądząc po doborze składników, sposobie przygotowania i podania, tak właśnie smakuje jak wygląda ... nie wszystkim musi jednak smakować ... "namber tu" wymiotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.11.2018 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 No tak. no tak:yes: No tak , pojadlem ... ...super organicznie, z super smakiem i super skladnikami , supre prosto i super skromnie. Palce lizac, bez lizania monitora i wklejania internetow. Teraz czas na popitke. Milo, smacznie i skromnie. Proza dnia powszedniego... Babelkowo, smacznie prosto skromnie... https://i.postimg.cc/bYQDWMqM/prosta-zupa-na-dzisiaj-16.jpg Zycie jest piekne i smaczne! ps oczywiscie owoce organiczne, swieze meksykanskie. Tylko do infuzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2018 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Nie da się już powiedzieć, a nie mówiłem.Małe sprostowanie .prosiłem ,przepraszałem i prośba do moderatorów.To kot mój nie lubi krewetek ja i owszem.To ,że komuś coś atakuje tętnice to kuźwa nie moja wina.No dobrze będzie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.11.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 niktspecjalny - to nie jest twój prywatny blog, tylko forum.Owszem, możesz wymagać grzeczności od innych użytkowników, ale nie spodziewaj się moderowania wpisów, które nie łamią zasad.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2018 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 niktspecjalny - to nie jest twój prywatny blog, tylko forum. Owszem, możesz wymagać grzeczności od innych użytkowników, ale nie spodziewaj się moderowania wpisów, które nie łamią zasad.. Ok rozumiem i wiem ,ze nie jest to mój prywatny blog.Nie nacisnąłem trójkąta tylko poprosiłem i przeprosiłem.Skoro to zauważyłeś to chylę czoła za tak szybką interwencję. Powiedzieć trzeba.....Brawo Ty..Proszę abyś popatrzyła jednak na to co się teraz stanie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 30.11.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Dzisiaj danie typowo zimowe. Poplakalem sie ze smaku jak robilem, co widac po moim telefonie. Listopadowe pomidory odmiany wg i zwykla niespecjalna cebula. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 01.12.2018 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Ale w portki dzieciaku nie narobiłeś? Przez te pomidory, oczywiście. A umiesz sobie wylizać palce u ...stóp? Jeśli nie to jesteś cienki, oj cieniutki a nawet cieniusienieczki. Widze ze kury przestaly sie niesc, a pomidory i trufle zamarzly. Zwykly piatek czyli postnie, skromnie ale ze smakiem. Chleb oliwkowy(oliwki kalamata), owoce morza i wino nowozelandzkie z zatoki omulkowej , pasuje do wszystkiego co z oceanu.Oczywiscie zielone omulki nowozenandzkie i krewetki od Pawla(najlepsze na swiecie). Bardzo skromny postny piatkowy posilek. Jak zawsze palce lizac! Wszystko organiczne, jak zawsze. Zycie jest piekne i super smaczne, nawet gdy jemy bardzo skromnie i postnie. Palce lizac!!! Byl dodatkowo jeden szampan... Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Władca Przysmaków Byl dodatkowo jeden szampan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.12.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) niktspecjalny - to nie jest twój prywatny blog, tylko forum. Owszem, możesz wymagać grzeczności od innych użytkowników, ale nie spodziewaj się moderowania wpisów, które nie łamią zasad.. ... ... .Proszę abyś popatrzyła jednak na to co się teraz stanie. Pzdr. Ale w portki dzieciaku nie narobiłeś? Przez te pomidory, oczywiście. A umiesz sobie wylizać palce u ...stóp? Jeśli nie to jesteś cienki, oj cieniutki a nawet cieniusienieczki. :D:D, No i widzisz Elfir ... "przepowiednie" niktspecjalnego się sprawdzają ... kiwa główką z zadowoleniem i się cieszy, tylko z jakiego powodu ? - że "przewidział" ? - że nie jest "cieniusienki" i "potrafi" ? - że "robi w portki" ? (co potwierdza wpisem - wprawdzie w innym wątku ale jakie to ma znaczenie ?) To lubię. Zes.......m się ze śmiechu. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 01.12.2018 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Taki typ ludzi, mierza innych swoja miara. wg juz pisal, ze najnowszy model lexusa to badziew, renomowane najlepsze szampany to syf, wina rowniez, organiczne kurczki pastwiskowe rowniez - bo jego na chemicznym granulacie sa pyszniejsze:yes:, jajka rzecz oczywista najlepszejego na niemieckim granulacie - co tam dobre wolnowybiegowe z pastwisk, owoce i warzywa rosnace caly rok w sloncu i najnizszej temp. +16C siadaja przy jego listopadowych pomidorach, ktorymi jeszcze sie zajada:lol2:, wolnowybiegowa wolowiena z angusa i bizonie mieso nie ma polotu do dobrego kawalka krowy mlecznej . Przy tym strasznie sie denerwuje jak widzi normalna zywnosc, zyly strzelaja, obelgi leca i durnoty sa pisane, co widzimy. Tacy ludzie, a karawana jedzie dalej. Sobotni lanczyk, beda goscie. Bardzo zdrowo, organicznie, szybko , ze smakiem i skromnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 01.12.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Wybralem juz szampana, tylko usune kurz i pajeczyn. Veuve Clicquot Ponsardin La Grande Dame rocznik 1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.12.2018 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Ale cie boli!, a moze tak ruszysz sie i poszperasz w starych postach, lub poprosic swego przyjaciela, on kolecje fotek mych ma. A-ha, a gdzie ten jesiotr, taki zwykly 4-5 kilowy? Bo mi wystarczy zwykly samochod zwany lexusem, a nie fotki przy RR na parkingu jak to planujesz. Nie musisz pokazywac malego kawalka szynki za 900 zloty do wodki, wystarczy 4-5 kilowy jesior, jak sie zajadasz:rotfl: ps szampan zwykla sprawa, nabylek kilka kartonow kupe lat temu, zdjecia powinny byc na pececie enesa Widzisz, ja wędkuję i jesiotr rzędu 4-5 kilo to żadne trofeum. Kumasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 01.12.2018 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Widzisz, ja wędkuję i jesiotr rzędu 4-5 kilo to żadne trofeum. Kumasz? A-ha chcesz porozmawiac gdzie plywam i gdzie latalem na lowienie ryb? A co do jesiotr to widac twoja wiedze, jesiotr nie jest ryba ceniona za smak, bo takowego nie ma w porownaniu do wielu wielu ryb. Na terenie PL jest ryba hodowlana, i zaden szanujacy sie angler nie bedzie wybieral w miejsca gdzie plywa jeszcze swobodnie, bo nie jest to ryba elitarna. Tu widac roznice klas miedzy nami. Czlowiek twojeko statusu bedzie mi mowil co lub gdzie:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 01.12.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jak to powiedział Kazimierz Pawlak w filmie "Kochaj, albo rzuć", "ty żadnej klasy nie masz". kto to pisze, czlowiek twojego statusu do mnie. Zwykly szampan butelka ci w gardle staje. Ja lubie bo jest pyszny, ciebie zlosc zalewa i.... a to jest temat kulinarny. Widze ze wedzonego hodowlanego jesiotra o zwyklej wadze 4-5 kg nie bedzie. Mial byc straszakiem:lol2:, a tu bęc. Mam obecnie gosci wiec i czas ograniczony. Jutro bedzie sieja wedzona, mniejsze sztuki 1 -1.5 kg, wieksze na ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 01.12.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Gości, chyba męskich. Bal samców czyli ...party? Ja mam zupełnie inne priorytety niż ty. One zmieniają się z wiekiem, po założeniu rodziny, posiadaniu dzieci i z coraz to większym stażem małżeńskim. Wiesz co to staż małżeński czy w kręgu twoich "kumpli" jest inaczej? Jeśli jesteś biegły w czytaniu między wierszami, zakumasz o co mi chodzi. Widze ze sieja rowniez dziala na ciebie jak czerwona plachta. Przeciez to zwykla ryba , oczywiscie ceniona przez smakoszy za swoje walory smakowe. No tak, ty jesiotry hodowlane wedkujesz wysoko ceniona przez smakoszy Jutro beda cudowne wedzone sieje zapraszam. Palce lizac! wg, tradycyjnie w formie. Chcesz porozmawiac np. co kobiety jak twoja zona, robia z facetami takimi jak ja gdy jestes w pracy a ja na .... w PL. Zapytaj sie przyjaciela enesa i popros o zdjecia. ps 21cm sieja jest mala do wedzenia, ale juz np. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.12.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Widze ze sieja rowniez dziala na ciebie jak czerwona plachta. Przeciez to zwykla ryba , oczywiscie ceniona przez smakoszy za swoje walory smakowe. No tak, ty jesiotry hodowlane wedkujesz wysoko ceniona przez smakoszy Jutro beda cudowne wedzone sieje zapraszam. Palce lizac! wg, tradycyjnie w formie. Chcesz porozmawiac co kobiety jak twoja zona, robia z facetami takimi jak ja gdy jestes w pracy a ja na .... w PL. Zapytaj sie przyjaciela enesa i popros o zdjecia. ps 21cm Sieja, sielawa, węgorz, amur, sum, szczupak, lin, leszcz, karp, itp, co za różnica. Pełno ich na pojezierzu w moich stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.