Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli smakuje tak jak wygląda - to pogratulować.

Rozmarzyłem się że ten talerz właśnie teraz. Właśnie w tym momencie. Właśnie w tej chwili.

Stoi przede mną :)

Ech....

Tego sie nie da opisac slowami. Uzywam tylko najlepszych dostepnych produktow. Omulek zielony jest cudowny i jedrny, krewetki sa najlepszymi dzikimi krewetkami w kategorii smakowej. Wodorosty przyprawione na pikantnie, sa same w sobie rarytasem.

prosta-zupa-na-dzisiaj-10.jpg

Dzika fladra oceaniczna , jest bardzo delikatna i wyrafinowa w boskim smaku. Zupa jest zageszczana tak samo jak sos homarowy, do ktorego stosuje jaja przepiorcze. Calosc jest idealna i dobra jak reszta zup ktore robie.

Kuźwa przecież nie będę wypisywał ,że moja Cola (córka-kotka) , nienawidzi owoców morza , a krewetkami wymiotuje.:yes::D.Zgrozo na pomoc.Pokażę może Państwu tu zaglądającym moją wścibska kotkę - córkę namber tu i jak podjada mi potrawki.

...

"namber tu" :) wymiotuje :) ... a jeszcze całkiem nie tak dawno :)

... w specjalnie założonym temacie:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?235096-Posmakowały-mi-krewetki

Bardzo posmakowały mi krewetki.Nie w ogólnym znaczeniu owoce morza ale właśnie krewetki.Będąc na wakacjach na Kanarach jadłem je w przeróżnych postaciach.W przeróżnych restauracjach ale u Chińczyka to była poezja smaku i wyglądu.Jeśli ktoś dysponuje jakimś fajnym przepisem na krewetki to będę wdzięczny oczywiście ,że skomplikowany nie zawsze musi oznaczać dobry.Właśnie miast robić foty z nimi w roli głównej to robiłem wiadomo co.Steki.:D:bash:.Wracając jednak do krewetek.Jadę do Selgrosa je zakupić i zamierzam zrobić z dodatkiem mocnego sosu :yes: z dodatkiem gofio gomero.Spróbuję zrobić na grillu.Jako ,że temat Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko jeszcze gdzieniegdzie oddycha można sobie po pitrasić w/w.:stirthepot:.Wiem ,że zaraz zlecą się tu persona non grata by to zawirować ale nie widzę ich to mam luzik i w to mi graj.W tym barze Sensual Music Bar były wyborne.W porach odjazd z szynką serano,masłem czosnkowym,niesamowita obsługa driniuńcie:hug: powalające.Nie lubię za bardzo a zwłaszcza do krewetek ale Miami Vice u nich powalił i mnie.Jak dla nas najlepsza knajpa na wyspie.Chyba 8 rodzai krewetek.Może coś wkleję jak uda mi się zrobić bo tu niestety raczkuję i liczę na jakieś prosta fajne jak na początek przepisy.

Pozdrawiam krewetkowców.

p.s spróbuje nie podpierać się fotkami z sieci by nie karmić trolli li tylko swoje (jak mi się uda) przepisy.

... jak przez lata widać próby "nie podpierać" jakoś się nie udają :) ... a fotki nadal wstawiane bez podawania autora i źródła :)

No tak.

3408b1666cd7a80f.jpg

no tak:yes::D

Będą jakieś spontany na podstawie inspiracji dań Martha Stewart ? :)

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://assets.marthastewart.com/styles/wmax-200/d25/med104694_0509_asian_soup/med104694_0509_asian_soup_vert.jpg%3Fitok%3DJ2uacl9L&imgrefurl=https://www.marthastewart.com/316076/soba-soup-with-spinach&h=250&w=200&tbnid=7crhK_WBrzxXXM&tbnh=250&tbnw=200&usg=K_ZMtRIiP0cfEmQtubZ0Dn7qzer_A=&docid=LAm2YEFBpOF-yM

Jeśli smakuje tak jak wygląda - to pogratulować.

Rozmarzyłem się że ten talerz właśnie teraz. Właśnie w tym momencie. Właśnie w tej chwili.

Stoi przede mną :)

Ech....

Sądząc po doborze składników, sposobie przygotowania i podania, tak właśnie smakuje jak wygląda :)

... nie wszystkim musi jednak smakować :) ... "namber tu" wymiotuje :)

No tak.

no tak:yes::D

No tak :yes: :D , pojadlem ...

prosta-zupa-na-dzisiaj-11.jpg

...super organicznie, z super smakiem i super skladnikami , supre prosto i super skromnie. Palce lizac, bez lizania monitora i wklejania internetow. Teraz czas na popitke. Milo, smacznie i skromnie. Proza dnia powszedniego...

prosta-zupa-na-dzisiaj-12.jpg

prosta-zupa-na-dzisiaj-15.jpg

Babelkowo, smacznie prosto skromnie...

https://i.postimg.cc/bYQDWMqM/prosta-zupa-na-dzisiaj-16.jpg

prosta-zupa-na-dzisiaj-17.jpg

Zycie jest piekne i smaczne!

ps oczywiscie owoce organiczne, swieze meksykanskie. Tylko do infuzji

niktspecjalny - to nie jest twój prywatny blog, tylko forum.

Owszem, możesz wymagać grzeczności od innych użytkowników, ale nie spodziewaj się moderowania wpisów, które nie łamią zasad..

Ok rozumiem i wiem ,ze nie jest to mój prywatny blog.Nie nacisnąłem trójkąta tylko poprosiłem i przeprosiłem.Skoro to zauważyłeś to chylę czoła za tak szybką interwencję. Powiedzieć trzeba.....Brawo Ty.:yes:.Proszę abyś popatrzyła jednak na to co się teraz stanie.

Pzdr.

Ale w portki dzieciaku nie narobiłeś? Przez te pomidory, oczywiście. A umiesz sobie wylizać palce u ...stóp? Jeśli nie to jesteś cienki, oj cieniutki a nawet cieniusienieczki.

Widze ze kury przestaly sie niesc, a pomidory i trufle zamarzly.

Zwykly piatek czyli postnie, skromnie ale ze smakiem. Chleb oliwkowy(oliwki kalamata), owoce morza i wino nowozelandzkie z zatoki omulkowej , pasuje do wszystkiego co z oceanu.Oczywiscie zielone omulki nowozenandzkie i krewetki od Pawla(najlepsze na swiecie). Bardzo skromny postny piatkowy posilek. Jak zawsze palce lizac!

piatek1.jpg

piatek2.jpg

piatek3.jpg]

piatek4.jpg

piatek5.jpg

Wszystko organiczne, jak zawsze.

Zycie jest piekne i super smaczne, nawet gdy jemy bardzo skromnie i postnie.

Palce lizac!!!

Byl dodatkowo jeden szampan...

Edytowane przez Władca Przysmaków
Byl dodatkowo jeden szampan...

niktspecjalny - to nie jest twój prywatny blog, tylko forum.

Owszem, możesz wymagać grzeczności od innych użytkowników, ale nie spodziewaj się moderowania wpisów, które nie łamią zasad..

...

...

.Proszę abyś popatrzyła jednak na to co się teraz stanie.

Pzdr.

Ale w portki dzieciaku nie narobiłeś? Przez te pomidory, oczywiście. A umiesz sobie wylizać palce u ...stóp? Jeśli nie to jesteś cienki, oj cieniutki a nawet cieniusienieczki.

:yes::D:D:D,

No i widzisz Elfir :) ... "przepowiednie" niktspecjalnego się sprawdzają :)

... kiwa główką z zadowoleniem i się cieszy, tylko z jakiego powodu ?

- że "przewidział" ?

- że nie jest "cieniusienki" i "potrafi" ?

- że "robi w portki" ? (co potwierdza wpisem - wprawdzie w innym wątku ale jakie to ma znaczenie ?)

To lubię. Zes.......m się ze śmiechu.:D
Edytowane przez Chef Paul
dopisek

Taki typ ludzi, mierza innych swoja miara. wg juz pisal, ze najnowszy model lexusa to badziew, renomowane najlepsze szampany to syf, wina rowniez, organiczne kurczki pastwiskowe rowniez - bo jego na chemicznym granulacie sa pyszniejsze:yes:, jajka rzecz oczywista najlepszejego na niemieckim granulacie - co tam dobre wolnowybiegowe z pastwisk, owoce i warzywa rosnace caly rok w sloncu i najnizszej temp. +16C siadaja przy jego listopadowych pomidorach, ktorymi jeszcze sie zajada:lol2:, wolnowybiegowa wolowiena z angusa i bizonie mieso nie ma polotu do dobrego kawalka krowy mlecznej :lol2:. Przy tym strasznie sie denerwuje jak widzi normalna zywnosc, zyly strzelaja, obelgi leca i durnoty sa pisane, co widzimy.

Tacy ludzie, a karawana jedzie dalej.

Sobotni lanczyk, beda goscie. Bardzo zdrowo, organicznie, szybko , ze smakiem i skromnie...

sob-snia1.jpg

sob-snia2.jpg

sob-snia3.jpg

sob-snia4.jpg

sob-snia5.jpg

Ale cie boli!:yes:, a moze tak ruszysz sie i poszperasz w starych postach, lub poprosic swego przyjaciela, on kolecje fotek mych ma.

A-ha, a gdzie ten jesiotr, taki zwykly 4-5 kilowy?:rotfl::lol2: Bo mi wystarczy zwykly samochod zwany lexusem, a nie fotki przy RR na parkingu jak to planujesz.

Nie musisz pokazywac malego kawalka szynki za 900 zloty do wodki, wystarczy 4-5 kilowy jesior, jak sie zajadasz:rotfl:

ps szampan zwykla sprawa, nabylek kilka kartonow kupe lat temu, zdjecia powinny byc na pececie enesa

Widzisz, ja wędkuję i jesiotr rzędu 4-5 kilo to żadne trofeum. Kumasz?

Widzisz, ja wędkuję i jesiotr rzędu 4-5 kilo to żadne trofeum. Kumasz?

A-ha chcesz porozmawiac gdzie plywam i gdzie latalem na lowienie ryb? A co do jesiotr to widac twoja wiedze, jesiotr nie jest ryba ceniona za smak, bo takowego nie ma w porownaniu do wielu wielu ryb. Na terenie PL jest ryba hodowlana, i zaden szanujacy sie angler nie bedzie wybieral w miejsca gdzie plywa jeszcze swobodnie, bo nie jest to ryba elitarna. Tu widac roznice klas miedzy nami. Czlowiek twojeko statusu bedzie mi mowil co lub gdzie:lol2::rotfl:.

Jak to powiedział Kazimierz Pawlak w filmie "Kochaj, albo rzuć", "ty żadnej klasy nie masz".

:lol2: kto to pisze, czlowiek twojego statusu do mnie.:rotfl:

Zwykly szampan butelka ci w gardle staje. Ja lubie bo jest pyszny, ciebie zlosc zalewa i.... a to jest temat kulinarny. Widze ze wedzonego hodowlanego jesiotra o zwyklej wadze 4-5 kg nie bedzie. Mial byc straszakiem:lol2:, a tu bęc.

Mam obecnie gosci wiec i czas ograniczony. Jutro bedzie sieja wedzona, mniejsze sztuki 1 -1.5 kg, wieksze na ...

Gości, chyba męskich. Bal samców czyli ...party? Ja mam zupełnie inne priorytety niż ty. One zmieniają się z wiekiem, po założeniu rodziny, posiadaniu dzieci i z coraz to większym stażem małżeńskim. Wiesz co to staż małżeński czy w kręgu twoich "kumpli" jest inaczej? Jeśli jesteś biegły w czytaniu między wierszami, zakumasz o co mi chodzi.

Widze ze sieja rowniez dziala na ciebie jak czerwona plachta. Przeciez to zwykla ryba , oczywiscie ceniona przez smakoszy za swoje walory smakowe. No tak, ty jesiotry hodowlane wedkujesz wysoko ceniona przez smakoszy

Jutro beda cudowne wedzone sieje zapraszam. Palce lizac!

wg, tradycyjnie w formie. :lol2: Chcesz porozmawiac np. co kobiety jak twoja zona, robia z facetami takimi jak ja gdy jestes w pracy a ja na .... w PL. Zapytaj sie przyjaciela enesa i popros o zdjecia.:yes:

ps 21cm sieja jest mala do wedzenia, ale juz np. ...

Widze ze sieja rowniez dziala na ciebie jak czerwona plachta. Przeciez to zwykla ryba , oczywiscie ceniona przez smakoszy za swoje walory smakowe. No tak, ty jesiotry hodowlane wedkujesz wysoko ceniona przez smakoszy

Jutro beda cudowne wedzone sieje zapraszam. Palce lizac!

wg, tradycyjnie w formie. :lol2: Chcesz porozmawiac co kobiety jak twoja zona, robia z facetami takimi jak ja gdy jestes w pracy a ja na .... w PL. Zapytaj sie przyjaciela enesa i popros o zdjecia.:yes:

ps 21cm

Sieja, sielawa, węgorz, amur, sum, szczupak, lin, leszcz, karp, itp, co za różnica. Pełno ich na pojezierzu w moich stronach.