Elfir 09.12.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 noc - usunęłam ten wpis, bo był prowokacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.12.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Kto uprawia owies i żyto (na ziarno) na małej powierzchni? Mój ojciec. Ma niewielkie stado królików i nie potrzeba im owsa z 3 ha. Ot takie hobby na emeryturze. Nie wolno? Wyobraź sobie, że siano dla gryzoni pozyskuje z łączki o powierzchni 20 arów. Ciekawym dodatkiem do pasz, dla domowych kur jest makuch i sruta poekstrakcyjna z rzepaku. Oczywiscie “znafcy” kur stwierdza ze jest ok, bo tesc ma swojski Makuch jest świetnym dodatkiem dla królików. Ładnie po nim błyszczy się futro gryzonia. Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.12.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 noc - usunęłam ten wpis, bo był prowokacyjny. Prowokacyjny czy niewygodny. To wielka różnica. Obstawiam za tym drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Siana nie pozyskuje się ze zbóż. Mnie na przykład zastanawia aspekt łuskania ziarna gdy zbiory są na własny użytek. Przecież na pół hektara kombajnu się nie wprowadzi (chyba, ze ktoś ma taką fantazję), bo to nieopłacalne.Chyba, że ręczna młocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.12.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Siana nie pozyskuje się ze zbóż. Mnie na przykład zastanawia aspekt łuskania ziarna gdy zbiory są na własny użytek. Przecież na pół hektara kombajnu się nie wprowadzi (chyba, ze ktoś ma taką fantazję), bo to nieopłacalne. Chyba, że ręczna młocka? Elfir, Ty dobrze się czujesz? Poważnie pytam. Kombajn zbożowy wjedzie i na 2 ary, a kto za to zapłaci to już nie Twój problem. Druga sprawa, gdzie ja pisałem, że siano pozyskujemy ze zbóż? Elfir, ja wieś znam od podszewki, Ty widać z opowiadań. Nie obca dla mnie jest orka, wywalania gnoju z obory czy dojenie krów, na koniach też miałem okazję pracować i nie mam nic do ukrycia w tej materii. Nie pisz Elfir bzdur bo aż w oczy szczypie od tego Twojego agro zarozumialstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 09.12.2018 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 noc - usunęłam ten wpis, bo był prowokacyjny. Cały, czy tylko część? Jeśli pierwsza część to rzeczywiście, był zabarwiony prowokacją i ironią, ale trudno mi się pogodzić z takim postrzeganiem rzeczywistości. Nie protestuję, miałaś prawo. Jeśli chodzi o drugą część, to protestuję, mam wiarygodne źródło informacji, odnośnie traktowania rzepaku dla lepszej wydajności z ha. Może trudno się z tym pogodzić, ale niestety, może lepiej byłoby, gdyby kucharze i "kucharze" posiadali większą wiedzę na temat używanych produktów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Nie pisz Elfir bzdur bo aż w oczy szczypie od tego Twojego agro zarozumialstwa. Zamiast się denerwować i obrażać rozmówców, przeczytaj jeszcze raz, o czym cały czas pisałam - o ziarnie dla kur i perliczek oraz o tym co znaczy "organiczny, certyfikowany". Skaczesz tematycznie (teraz piszesz o sianie, o którym nikt wcześniej nie wspominał) i potem masz problem ze zrozumieniem rozmówcy. Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.12.2018 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Zamiast się denerwować i obrażać rozmówców, przeczytaj jeszcze raz, o czym cały czas pisałam - o ziarnie dla kur i perliczek oraz o tym co znaczy "organiczny, certyfikowany". Skaczesz tematycznie (teraz piszesz o sianie, o którym nikt wcześniej nie wspominał) i potem masz problem ze zrozumieniem rozmówcy. Elfir, dla mnie ta "dyskusja" z "wg" na tematy produktu ekologicznego straciła jakikolwiek sens ... on poprostu "wie lepiej bo jest ze wsi" jego jest najlepsze, certyfikacja to fikcja a wszystko "poza jego" to "zasmarkane bio i org i cos tam w nazwie. ..." ... Z mej strony EOT na ten temat z tą osobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.12.2018 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Chef - nie można wykluczać z góry, że jego produkty są złe, bo nie mają certyfikatu.Jeśli uprawiam niecertyfikowane pomidory w ogrodzie, na własnym kompoście, to są gorsze od tych z certyfikatem? wg39070 niepotrzebnie traktuje wszystkie wpisy bardzo osobiście, nawet jak nie mają złych intencji. *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.12.2018 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Chef - nie można wykluczać z góry, że jego produkty są złe, bo nie mają certyfikatu. Jeśli uprawiam niecertyfikowane pomidory w ogrodzie, na własnym kompoście, to są gorsze od tych z certyfikatem? wg39070 niepotrzebnie traktuje wszystkie wpisy bardzo osobiście, nawet jak nie mają złych intencji. *** ... ależ ja absolutnie nie neguję jego produktów. Neguję sposób w jaki się odnosi w dyskusji na tematy produktów ekologicznych. Z mej strony temat uważam za wyczerpany w dyskusja z tą osobą w powyższej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.12.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 ... ależ ja absolutnie nie neguję jego produktów. Neguję sposób w jaki się odnosi w dyskusji na tematy produktów ekologicznych. Z mej strony temat uważam za wyczerpany w dyskusja z tą osobą w powyższej sprawie. Odnoszę się 10 razy delikatniej niż Twój kolega władca..., on jest prześmiewcą i szydzi z ludzi. Życie takich weryfikuje ...mimo jedzenia "organiki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.12.2018 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Odnoszę się 10 razy delikatniej niż Twój kolega władca..., on jest prześmiewcą i szydzi z ludzi. Życie takich weryfikuje ...mimo jedzenia "organiki". Jakieś kulinarne propozycje z Twoich produktów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.12.2018 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Odnoszę się 10 razy delikatniej niż Twój kolega władca..., on jest prześmiewcą i szydzi z ludzi. Życie takich weryfikuje ...mimo jedzenia "organiki". Zrobiłem coś z baraniną i piersią z kurczaka.Baraniny 3 % piersi 60 % Widzisz tu gdzieś baraninę? Ja niestety widzę . Edytowane 16 Grudnia 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.12.2018 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 ps baraninę również widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.12.2018 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 No to jak wg39070 ? Chef zaprezentowal klasyczne Etoufee, takie palce lizac. Ja dodam dobra 90tke... Raj na ziemi! A ja dodam lubelski samogon. Pasi? NS zaczai o co kaman. Pozdro dla Ciebie NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2018 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 A ja dodam lubelski samogon. Pasi? NS zaczai o co kaman. Pozdro dla Ciebie NS. Uśmiałem się po pachy.:lol2: .Chociaż raz będzie mocne rozczarowanie.:lol2:. Pozdro i dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2018 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Komuś się watki pomyliły. Ale mniejsza oto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.12.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Uśmiałem się po pachy.:lol2: .Chociaż raz będzie mocne rozczarowanie.:lol2:. Pozdro i dla Ciebie. Mocne i to bardzo, tylko żeby degustatorom ciuków nie popaliło (o ile w ogóle przeżyją degustację). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2018 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Mocne i to bardzo, tylko żeby degustatorom ciuków nie popaliło (o ile w ogóle przeżyją degustację). Brawo Ty ;) .Na osłodę bezalkoholowe wydanie w trzech odsłonach innego bigosu świątecznego . w tym roku w bigosie świątecznym jako inne dodatki są jabłko suszone , morela , śliwka kalifornijska , suszone prawdziwki i prawdziwki z lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2018 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Dla przypomnienia nieświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.