niktspecjalny 08.02.2019 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Śniadanko nieorganiczne moje danko. Cienka sznyclów-ka cielęca w panierce z bułki tartej żytniej .sadzone ww nim i pomidorki na kupkach .Jajo wypłynęło obok grzanki .chrust i sok z dzikiej pomarańczy:lol2: paluchów nie lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.02.2019 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Nie ma co cytować zaczepki.Uznał że znowu coś mu nie pasuje.EOT i do ignorowanych.Lepiej się z tym żyje. Wino nieorganiczne to takie które nie spełnia kryteriów wina organicznego. W trzeciej osobie to Pany do służby mówili To nie była zaczepka. Zastanawiałem się czy pisząc "wino nieorganiczne" masz na myśli nieorganiczne środki klarujące. Stosujesz zwykłe wino z "niezwykłą" nazwą. Czyli chyba dla picu. Ale mogę mylić się. Czuwaj ! Edytowane 8 Lutego 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.02.2019 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Wszelkie wina dobre są dla alkoholików (w większości ukrytych). Dostojny bimberek z Lubelszczyzny to jest ekstra klasa, nie dla wszystkich. Jak rozumieć powyższą informację: 1. wszelkie wina są dobre dla alkoholików ... (w większości ukrytych) ? czy 2. wszelki dobre wina są dla alkoholików ... (w większości ukrytych) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.02.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) A czy to wazne gdy... ? Jak rozumieć powyższą informację: 1. wszelkie wina są dobre dla alkoholików ... (w większości ukrytych) ? czy 2. wszelki dobre wina są dla alkoholików ... (w większości ukrytych) ? ??? W trzeciej osobie to Pany do służby mówili To nie była zaczepka. Zastanawiałem się czy pisząc "wino nieorganiczne" masz na myśli nieorganiczne środki klarujące. Stosujesz zwykłe wino z "niezwykłą" nazwą. Czyli chyba dla picu. Ale mogę mylić się. Czuwaj ! ???? Edytowane 8 Lutego 2019 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.02.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 wg39070 możesz wyjaśnić temat: wina dobre lub dobre wina dla potencjalnego alkoholika.Czy ukryci alkoholicy piją dobre wina dla ukrycia swojej przypadłości czy raczej każde wino jest dobra dla ukrytego alkoholika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2019 01:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 kanapki ciepłe w pracy z rukolą w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.02.2019 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Pracujesz o 3 w nocy ?W tych kanapkach główną rolę pełni "szynka" a rukoal jest dodatkiem smakowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2019 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Witam.Pozazdrościli mi jak wróciłem do domu po dyżurze.Pokazałem wklejone fotki na FM i zrobiłem powtórkę z rozrywki w chatce. Sałatka : rukola ,ser pleśniowy ,boczek wędzony ,pomidorki koktajlowe,prażone migdały,ocet balsamiczny i łyżka oleju.Sól i pieprz do smaku. Obiad nieorganiczny w skład którego wchodzą.Makaron wstążki , szpinak,czosnek ,oliwa,skrzydełka w miodzie na grilla, surówka z pora i jabłka , patison w super nieorganicznej zalewie. Obiad planujemy na godz.15.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.02.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Co będzie na kolację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2019 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Obiadek ,że nogi lizać. Suszone pomidory rodem z Włoch delikatnie kąpałem w oliwie z oliwek.Dosmaczyły całość danka. Prosto i smacznie.No nogi lizać. p.s plus 3 stC za oknem ,a ja sobie rozpaliłem grilla i zrobiłem skrzydełka w zalewie miodowej.Zalewa tym razem zbudowana była: z miodu gryczanego,octu balsamicznego ,w/w EKO przyprawy do skrzydełek , majeranku i czosnku.Makaron wstążki po ugotowaniu (al dente) włożyłem na oliwę z czosnkiem w płatki i szpinakiem.Surówka z pora i jabłka w naturalnym jogurcie .Nie miałem organicznego brykietu to grillowałem na dostępnym. Pozostałości po zimowych grillowaniach i na osłodę odrobina słodkości. Dostałem haawei mate 20 pro.Fajny kombajn do robienia fotek kulinarnych na FM.Ma fajną funkcję "dobry posiłek" [h=3][/h][h=3][/h] Edytowane 10 Lutego 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2019 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Cudowny poranek ze słoneczkiem i proste śniadanko nóżki lizać. Nieorganiczne, delikatnie tłuste, ale bez tłuszczyku to i witaminy niektóre mają problem ze wchłanianiem . Zimne napoje są zdrowsze.Niekoniecznie organiczne ale soki 100% i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2019 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Obiad. Pierś z kurczaka szukam inspiracji słuchając Mirka Breguły.Miałby 55 lat. https://muzyka.interia.pl/koncerty/news-universe-koncert-urodzinowy-pamieci-mirka-breguly-data-miejs,nId,2825540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2019 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Umówiliśmy się z młodym kto wygra dzisiejsze zawody na strzelnicy ten gotuje babciny obiad cycuszkami kurczak-owymi w roli głównej. Trochę zmarzliśmy po strzeleckich zawodach to i obiadek lepiej się robiło , "bo w zdrowym ciele zdrowy duch".Robiliśmy prawie wspólnie bo zgłodnieliśmy choć młody uznał ,że wygrał bo na "Francu...e" , był celniejszy , ja dół ,a on góra. Kalafior z czosnkiem ,żeby grzało lepiej i masłem 83% ,(czosnek żywy nie smażony ) ,ziemniaki delikatnie rozdrobnione , mizeria ze szczypiorem i cebulą cukrówka w delikatnym jogurcie naturalnym ,sałatka :pomidor,rukola,sałata lodowa ,korniszon ,miód ,olej i sok z limonki,pierś na trzy sposoby : w mace i jajku ,mące jajku i bułce i w jajku i bułce .Jajka rozbite z ziołami prowansalskimi i suszoną marchewką ale bez przesady bo trochę nieorganiczne ale zjadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2019 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) Dobranoc.Za kilka dni coś wkleję znowu prostego nieorganicznego.Zastanawiam się mocno nad żeberkiem w kapuście. Takie fajnie brązowawe. Pamiętam ,że babcia panierowała żeberka w swoich przyprawach(nie dużo ich miała) ,obsmażała je na słoninie ,a potem smażyła w wytopionych dobrach kiszoną kapustę.Jak zmiękła wrzucała w/w żeberka i długo dusiła na wolnym ogniu.Tym razem danie proste ale w długim czasie wykonane.Ta Pani robi je podobnie. http://najsmaczniejsze.pl/wp-content/uploads/2012/04/%C5%BCeberka-w-kapuscie.jpg Kapusta musi mieć proszek z prawdziwków z organicznego lasu.Nie odciskamy jej.Jak Okrasa kolendrę i miód ,to ja tylko miód na przełamanie.Niedługo będzie też cielęcina 10 smaków z ekologicznej ubojni. Babcia robiła ja tak jak jagnięcinę - baraninę. Kiedyś ja ty robiłem. Pamiętam ,że potrzebna jest skórka z żytniego chleba i czosnek. Edytowane 10 Lutego 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2019 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Jeszcze zapomniałem o wątróbce króliczej.Jest bardzo smaczna.Wygląda i smakuje super. http://www.ja-i-ty.pl/zdrowie/wartosc-odzywcza/watrobka-z-krolika.html Polecam także wątróbkę z królika, zawiera dużo białka, żelaza, fosforu, witaminy A i niacyny. Jest bardzo delikatna w smaku. Pozazdrościć takiemu wyglądowi o smaku już nie wspomnę. https://www.doradcasmaku.pl/blog/5067/kto-moze-i-powinien-jesc-watrobke a może wątróbka w kapuście kiszonej? Zastanowię się .W mych wariacjach nieorganicznych i takie smaki winny być. Edytowane 12 Lutego 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2019 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Zakup zrobiony i wariacja będzie taka 2w1. Trochę nieorganiczna ale zawsze to wariacja. Wątróbka zatopiona będzie w w/w zsiadłym mleku ,,osuszę ja potem i posypię pieprzem, ostra papryka.Usmażę oddzielnie na oleju rzepakowym.Na drugiej patelni usmażę na oleju rzepakowym żeberka w przyprawach j/w.Do wytworzonego tłuszczu ze smażonych żeberek włożę kapustę kiszoną i długo i namiętnie będę smażył na małym ogniu.Gdy kapusta zmięknie włożę żeberka i będę dusił w niej aż dojdą.Dodam żurawinę na przełamanie.Pod koniec tej wariacji 2w1 dodam dopiero wątróbkę.Na koniec zapalę czerwona cebulką taka "dwójeczką". Do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2019 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 To juz sie dzieje . CDN.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 12.02.2019 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Jeszcze zapomniałem o wątróbce króliczej.Jest bardzo smaczna.Wygląda i smakuje super. http://www.ja-i-ty.pl/zdrowie/wartosc-odzywcza/watrobka-z-krolika.html Pozazdrościć takiemu wyglądowi o smaku już nie wspomnę. https://www.doradcasmaku.pl/blog/5067/kto-moze-i-powinien-jesc-watrobke a może wątróbka w kapuście kiszonej? Zastanowię się .W mych wariacjach nieorganicznych i takie smaki winny być. Wątróbka królicza nie ma sobie równych. Tak było, jest i będzie. Królik jest wybredny i byle czego nie zje, chwała mu za to. Nie zrozumie tego człowiek, który z tymi futrzakami nie miał do czynienia, a tym bardziej pasjonaci "bizonizny". Pozdrawiam Ciebie serdecznie NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2019 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Greengas, mnie zbanowała Elfir, Ty nie miałeś z tym nic wspólnego. Nie czytam jego wpisów bo są bardzo prowokacyjne.Tylko te ,które ktoś cytuje, to je widzę,Wiem ,ze Elfir i wiem ,że się bardzo zmieniła.Redakcja powinna dać mu bana za taka interpretację i to w kulinarnym wątku.Nie ma miejsca na takie knowanie jego typu.Ten facet ma problem i to wielki. ....... i tak nie będzie wiedział o co chodzi. Edytowane 12 Lutego 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2019 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) mogę tez zacytować posty, za który wg39070 dostał bana Edytowane 12 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.