Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Szpaka ;)

Recommended Posts

Hej,

Firma spod Warszawy ale robotnicy dojeżdżali z Radomia. :)

Co do ocieplania domu to masz rację. Energia tanieć nie będzie a normy , ceny i przepisy będą narzucać coraz większą jej oszczędność. Jestem za domem pasywnym. Choć nie stać nas na taki to przynajmniej próbujemy na różnych etapach tak budować aby zbliżał się ku pasywnemu. :)

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam

Co do zmiany grubości ocieplenia w projektach Szpaka ,to one zostały wymuszone przez zmianę norm ,Ja kupowałem ten projekt w tym czasie i musiałem trochę czekać ,jak pozmieniają projekty .Musieli dostosować stare do nowych norm, bardziej energooszczędnych stąd ta większa grubość styropianu,ale na obecny czas i tak dużo za mała.

Miłego wieczoru J.Korona.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ja na początku myślałam żeby zrobić jedną dużą szafę zabudowę. 60x230cm bo taką właśnie mam wnękę. Ale obawiam się że zajmie dużo przestrzeni i będzie przytłaczać. I wpadłam na taki pomysł szafa a obok szafko wieszak. Po przeciwnej stronie mały kaloryfer , drzwi do kotłowni , lustro i jakaś podkładka na zabłocone buty. :)

Co do podłogi wykluczam definitywnie cegłę. Nie wyobrażam sobie jak to utrzymać w czystości. Raczej coś imitującego ew. takie płytki imitujące deski są jeszcze fajne

http://images76.fotosik.pl/301/fef607d979df82e4med.jpg

• 2 weeks później...

Wpadłam zobaczyć co słychać :D

Inspiracje salonowo kuchenne bardzo w moim stylu , szczególnie ta z pasiastą kanapą i ceglaną ścianą. Ja planuję sporo ceglanych elementów w domu ,uwielbiam ten materiał...ciepły i naturalny :)

Ale inspiracja wiatrołapu mnie powaliła pozwolisz ,że skopiuję dla pamięci do siebie ;-)

Stół do salonu cudowny ...będziesz go malowała czy zostanie w tej wersji?

Pozdrawiam!

Hej Dana !

Te ceglane ściany też chodzą mi po głowie. Tyle rzeczy mi chodzi po głowie ale nie chcę też zrobić miszmażu. Wstępnie myślałam o cegiełkach w przedpokoju a na niej ramki ze zjęciami. I ciągle waham się cegła ceglana czy biała ;) Ale chyba jednak "cieplej" będzie z normalną. :)

Wiesz... myślę jeszcze nad sufitem w salonie między belkami żeby walnąć deski zamiast białego karton gipsu :) Będzie wyglądało jak prawdziwy drewniany strop. :) Zobaczę co na to mój małż.

A proszę Cię bardzo bierz wiatrołap. :) Jej to wszystko takie piękne już nie mogę się doczekać jak będziemy coś działać w srodku :)

Co do stołu to miałam taki plan żeby cały dół pomalować na biało a tylko blat zostawić tak jak jest.

Ale to nie robota na 5 min.! Oj nawet nie wiem jak sie do tego zabrac zeby nie spieprzyć sobie stołu. Trzeba by zeszlifować lakier a potem pomalować na biało . Ale to nie takie proste przy takim rzeźbieniu. Pewnie tzreba by było mieć jakąś nasadkę frezującą z lelikatnym papierem ściernym i jechać kilkanaście godzin żeby to miało sens. Póki co nie zabieram sie za to . Moze kiedys najdzie mnie wena i chęci . Póki co cieszę się takim jaki jest :p

Wiesz... myślę jeszcze nad sufitem w salonie między belkami żeby walnąć deski zamiast białego karton gipsu :) Będzie wyglądało jak prawdziwy drewniany strop. :) Zobaczę co na to mój małż.

Też się nad sufitami zastanawiam, bo mam wstręt do k-g i obawiam się, że zaczną pękać na łączeniach, w końcu nowy dom pracuje.

Patrz, co wczoraj mi w oko wpadło, w sensie jaki tu sufit zrobili:

[ATTACH=CONFIG]347209[/ATTACH]

Pokazywałam małżowi, mówi, że ze sklejki takie coś można łatwo machnąć. Nawet zostawiając kolor sklejki, powinno ładnie wyglądać, a zawsze można pomalować na biało jak się znudzi. Albo na inny kolor ;)

kolorystyka i sufit.jpg

kolorystyka i sufit.jpg