Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Szpaka ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dana chodziło mi bardziej o takie naturalne drewno . Je też można walnąć na biało jak się znudzi :)

http://images76.fotosik.pl/341/0f96a663a3e9bd82med.jpg

Dała bym to tylko miedzy dwoma najwiekszymi belkami w salonie , reszta plyty k-g. Mysle ze jak sie dobrze je polozy to nie powinny pekac :)

maly bialy domek fakt one faktycznie przypominaja drewno a nie jakas tania imitacje. Tylko jak czyscic te wrąbki jak wpadną Ci ludzie z zabłoconmi butami do wiatrołapu haha. :)

oczywiście z internetu a skąd? A no nie moge znalezc źródła :/

Co do koloru to wydaje mi sie ze wystarczy bezbarwnym impregnatem pociagnac sosne zeby wyszedl taki kolor. Ja ostatnio malowalam stol zlotym debem i wyszedl dosyc ciemny jak na dąb takze teraz jestem juz ostrozna z kolorami. Poki co planujemy nasze belki pozostawic takie jakie są tzn pociegniete bezbarwnym 2 krotnie.

Sosna pociągnięta impregnatem lub bezbarwnym lakierem żółknie, na tym zdjęciu boazeryjne plecy kredensu są zaimpregnowane, reszta jeszcze w stanie surowym: [ATTACH=CONFIG]347620[/ATTACH] Można zostawić belki i deski w stanie surowym, albo rozbielić wykorzystując dowolną farbę do malowania ścian w kolorze białym lub waniliowym, malując gąbką i mocno rozcieńczając wodą. Na to położony bezbarwny lakier nie spowoduje żółknięcia.

Są jeszcze różne bejce/lakierobejce, jest w czym wybierać :)

Gust, śliczna poduszka Ci wyszła! Czekam na kolejne rękodzieła :)

MWSnap035.jpg

MWSnap035.jpg

• 2 weeks później...

malydomekpodlodzia niestety zrodlo umknelo :/

Ps. mamy w domu rame lozka lakierowana i faktycznie takie jakby troche lekko zoltawe jest.

Natomiast w domu belki sufitowe sa juz spory czas rok albo i lepiej i pociagniete sa bezbarwnym impregnatem i wcale nie żółkną. Może po dłuzszym czasie drewno ma tendencje do zolkniecia?

Artix tak to jest jak nie ma co robić w zimę to zawsze coś się znajdzie do roboty. Maszynka działa rewelacyjnie. Pięknie topi styro . Można wycinać kształty jakie dusza zapragnie ;) Nieporządanych kuleczek brak. Jakoś wykonania wiecej niz zadawalajaca. Teraz zaopatrujemy sie w reszte gadzetow do ocieplania chalupki.

dana dziekuje za komplementy :) Ja tez ostatnio odkryla ze podobaja mi sie wzory w roze oraz len a jedno z drugim mi jakos jeszcze bardziej podpasowalo. Jak juz wspomnialam w zime wiecej czasu wiec cos modzę na maszynie. Już mam 3 uszyte poszewki jeszcze tylko zazdroska i zasłony do kompletu.

Boooże a jeszcze tyle roboty w domu zanim to wszystko znajdzie swoje miejsce. ;)

Ja na początku myślałam żeby zrobić jedną dużą szafę zabudowę. 60x230cm bo taką właśnie mam wnękę. Ale obawiam się że zajmie dużo przestrzeni i będzie przytłaczać. I wpadłam na taki pomysł szafa a obok szafko wieszak. Po przeciwnej stronie mały kaloryfer , drzwi do kotłowni , lustro i jakaś podkładka na zabłocone buty. :)

Co do podłogi wykluczam definitywnie cegłę. Nie wyobrażam sobie jak to utrzymać w czystości. Raczej coś imitującego ew. takie płytki imitujące deski są jeszcze fajne

http://images76.fotosik.pl/301/fef607d979df82e4med.jpg

Jakiej firmy są te płytki? Cały czas nie jestem do końca zdecydowana na łazienkową podłogę i szukam, szukam... I czy to nie czasem płytki na zewnątrz?

• 2 weeks później...