mały biały domek 18.02.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Świetne płytki drewnopodobne, pierwsze tak na prawdę imitujące drewno, które mi się spodobały, bo ja wolę naturalne drewno i nie lubię czegoś "udającego". Tym jednak trzeba przyznać duży plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 18.02.2016 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Dana chodziło mi bardziej o takie naturalne drewno . Je też można walnąć na biało jak się znudzi http://images76.fotosik.pl/341/0f96a663a3e9bd82med.jpg Dała bym to tylko miedzy dwoma najwiekszymi belkami w salonie , reszta plyty k-g. Mysle ze jak sie dobrze je polozy to nie powinny pekac maly bialy domek fakt one faktycznie przypominaja drewno a nie jakas tania imitacje. Tylko jak czyscic te wrąbki jak wpadną Ci ludzie z zabłoconmi butami do wiatrołapu haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.02.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Deski łączone pióro-wpust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 18.02.2016 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 tak, tak jak boazeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 19.02.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Krzesła super ( mam właśnie, w obecnej kuchni takie trzy sztuki, sosnowe, wybarwione na orzech), bardzo lubię ten kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 19.02.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Jaki piękny stół kupiłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 20.02.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 no mam ten sam dylemat co dać między belki nad salonem i kuchnią wacham sięmiędzy kg i deskami, deski wyjdą taniej no i odchodzi problem pękania na łączeniach skąd masz to zdjęcie wyżej? świetny kolor belek, taki chcę uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 20.02.2016 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 oczywiście z internetu a skąd? A no nie moge znalezc źródła :/Co do koloru to wydaje mi sie ze wystarczy bezbarwnym impregnatem pociagnac sosne zeby wyszedl taki kolor. Ja ostatnio malowalam stol zlotym debem i wyszedl dosyc ciemny jak na dąb takze teraz jestem juz ostrozna z kolorami. Poki co planujemy nasze belki pozostawic takie jakie są tzn pociegniete bezbarwnym 2 krotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.02.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Sosna pociągnięta impregnatem lub bezbarwnym lakierem żółknie, na tym zdjęciu boazeryjne plecy kredensu są zaimpregnowane, reszta jeszcze w stanie surowym: [ATTACH=CONFIG]347620[/ATTACH] Można zostawić belki i deski w stanie surowym, albo rozbielić wykorzystując dowolną farbę do malowania ścian w kolorze białym lub waniliowym, malując gąbką i mocno rozcieńczając wodą. Na to położony bezbarwny lakier nie spowoduje żółknięcia. Są jeszcze różne bejce/lakierobejce, jest w czym wybierać Gust, śliczna poduszka Ci wyszła! Czekam na kolejne rękodzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 24.02.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 na pewno to nie bezbarwny impregnat, sosna żółknie jak szalona jak się jej nie wybieli obstawiam ług albo olej, dlatego pytałam czy to może z jakiegoś bloga albo coś w tym stylu,żeby można się dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.02.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Ja jestem ciekawa ługowania, nie widziałam na żywo, olejowane drewno jest cudne i takie naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 07.03.2016 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 malydomekpodlodzia niestety zrodlo umknelo :/Ps. mamy w domu rame lozka lakierowana i faktycznie takie jakby troche lekko zoltawe jest. Natomiast w domu belki sufitowe sa juz spory czas rok albo i lepiej i pociagniete sa bezbarwnym impregnatem i wcale nie żółkną. Może po dłuzszym czasie drewno ma tendencje do zolkniecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 07.03.2016 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Spryciarze, nie chcą się męczyć piłą do drewna, to sobie zmajstrowali maszynkę, lenie normalnie . Dobra robota, maszynka wygląda co najmniej solidnie, sporo pracy Wam zaoszczędzi. Piłowanie styro jest wpieniające i mało estetyczne. Oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 08.03.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Cudna podusia Bardzo lubię materiały w róże ,a już w połączeniu z lnem ...rewelacja ! Maszyna do styropianu świetna i nie będzie wszędzie kuleczek po cięciu .Genialne rozwiązanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 09.03.2016 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Artix tak to jest jak nie ma co robić w zimę to zawsze coś się znajdzie do roboty. Maszynka działa rewelacyjnie. Pięknie topi styro . Można wycinać kształty jakie dusza zapragnie Nieporządanych kuleczek brak. Jakoś wykonania wiecej niz zadawalajaca. Teraz zaopatrujemy sie w reszte gadzetow do ocieplania chalupki. dana dziekuje za komplementy Ja tez ostatnio odkryla ze podobaja mi sie wzory w roze oraz len a jedno z drugim mi jakos jeszcze bardziej podpasowalo. Jak juz wspomnialam w zime wiecej czasu wiec cos modzę na maszynie. Już mam 3 uszyte poszewki jeszcze tylko zazdroska i zasłony do kompletu. Boooże a jeszcze tyle roboty w domu zanim to wszystko znajdzie swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 09.03.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Ja na początku myślałam żeby zrobić jedną dużą szafę zabudowę. 60x230cm bo taką właśnie mam wnękę. Ale obawiam się że zajmie dużo przestrzeni i będzie przytłaczać. I wpadłam na taki pomysł szafa a obok szafko wieszak. Po przeciwnej stronie mały kaloryfer , drzwi do kotłowni , lustro i jakaś podkładka na zabłocone buty. Co do podłogi wykluczam definitywnie cegłę. Nie wyobrażam sobie jak to utrzymać w czystości. Raczej coś imitującego ew. takie płytki imitujące deski są jeszcze fajne http://images76.fotosik.pl/301/fef607d979df82e4med.jpg Jakiej firmy są te płytki? Cały czas nie jestem do końca zdecydowana na łazienkową podłogę i szukam, szukam... I czy to nie czasem płytki na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 14.03.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Tak są za zewnatrz ale nie oznacza to ze nie mozna ich dac do środka. :)Te akurat sa z firmy tabla i maja przeznaczenie bardziej na taras, ogrod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 14.03.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Dzięki już mam do łazienki, ale te będę mieć w pamięci na dwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 23.03.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Jaka piękna poduszka się narodziła! Bardzo, bardzo ładna, taka w moim stylu Te zazdrostki też przeglądałam, więc po raz kolejny podoba nam się to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daraba 25.03.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Tak dawno mnie nie było u Ciebie. Piękne poduszki. W ogóle widzę, że dodatki wybierasz w stylu który ja uwielbiam. Oj będzie przytulnie. Czekam na dalsze zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts