Jakoppo 26.04.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Jakiś czas temu pojawiły się ogrodzenia z bardzo ciekawym rozwiązaniem bramy chowanej w ziemię - fancyfence.pl. Podobno system bazuje na tych samych elementach co bramy przesuwne (ten sam napęd i listwa zębata). Bardzo to nam się spodobało i zastanawiamy się nad zakupem takich ogrodzeń. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z funkcjonowania tych bram i wogle firmy ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje i opinie. Pozdrawiam, J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 26.04.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Będę wdzięczny za wszelkie informacje i opinie. Pozdrawiam, Moja opinia jest taka - nie ufaj nigdy przenigdy firmie która jedyne co ma na stronie to formularz kontaktowy bez żadnych danych a domena zarejestrowana jest pod adresem z ogrodzeniem, którego wygląd jest lekko mówiąc daleki od wizualizacji. {paranoja spam mode on} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakoppo 27.04.2016 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Też mi się to nie podobało, ale po wysłaniu zapytania otrzymałem profesjonalna ofertę wstępną, ze wszystkimi danymi firmy, namiarami na zarząd, etc. Moje pytanie dotyczy bram opuszczanych w ziemię jako rozwiązania systemowego. Czy sprawdza się u nas czy nie ? Wady, zalety ??? Z góry dziękuję, J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 27.04.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 to powiedz ile to cudo kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakoppo 27.04.2016 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Niestety sporo, ale u mnie problemem jest wąski wjazd na działkę i nie ma miejsca na przesuwną bramę a uchylna nie pozwala na parkowanie przed nią samochodu (za mało miejsca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.04.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 No niezły bajer , tylko jak w zimie woda podejdzie i zamarznie to na bank nie wyjdzie z ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 29.04.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Też mi się to nie podobało, ale po wysłaniu zapytania otrzymałem profesjonalna ofertę wstępną, ze wszystkimi danymi firmy, namiarami na zarząd, etc. Moje pytanie dotyczy bram opuszczanych w ziemię jako rozwiązania systemowego. Czy sprawdza się u nas czy nie ? Wady, zalety ??? Z góry dziękuję, J. Ten dom z opuszczaną bramą "prętową" jest w Konstancinie Jeziorna.Jak wszystko jest ok to poproś firmę o kontakt do osoby co ma taką zamontowaną i porozmawiaj jak się sprawuje. Jeśli będą kręcić to coś może być na rzeczy.....normalnie nie ma z takimi rzeczami problemu fajnie to wygląda ale ciekawi mnie jak cały brud i woda jest odprowadzana z tych mechanizmów aby to się nie zacinało. A jak z przymarzaniem tego i wodą/śniegiem? Jaki jest mechanizm aby się nie zamykała pod samochodem stojącym w bramie i co jeśli by się tak stało - jakie zabezpieczenia... ostatecznie to dla mnie bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 30.04.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Dobre na lato, pod warunkiem że z każdej strony jest myjka i suszarka do kół. Żeby to się sprawdziło w naszych warunkach to musi być napędzane jakimś agregatem hydraulicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) jeden z moich klientów miał bramę chowaną w gruncie.Wada jest taka, ze musisz czekać aż się całkowicie opuści, żeby przejechać czy wyprowadzić rower. W tym konkretnym przykładzie zastanawiam się jak pompa radzi sobie z brudną, zapiaszczoną wodą. Edytowane 5 Maja 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Będę wdzięczny za wszelkie informacje i opinie. Pozdrawiam, Nie twórz nowego tematu, jeśli już taki istnieje! Bo mam wrażenie, że próbujesz reklamować producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 12.05.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 problem zabezpieczenia przed zamykaniem "na samochodzie" jest do rozwiązania (foto-bariery)ale bym się bał 2-ch rzeczy:- niezawodności (brud, woda, zamarzanie)- serwisu (jak coś się spieprzy nawet na gwarancji to trzeba wykopać całą bramę - szlak trafia kostkę, podjazd i brak możliwości wjazdu na posesję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tybin 28.03.2019 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Witam,Szukam wykonawcy takie rozwiązania poza fencyfence.Istniała kiedyś firma Milaris, podobno jest kolejna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.03.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 (edytowane) Uncle Google -> bramy wsuwane/bramy tonące -> enterRaczej na pochylości, na płaskim miałbym obawy. Brak energi, pompa stoi, brama zatopiona. Na pochyłym do odwodnienia wystarczy grawitacja - za darmo i zawsze. Edytowane 28 Marca 2019 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts