szczepan79 11.06.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam Planuję reku w nowym domu Obecnie sa wylewane fundamenty. Oczywiście wszelkie zbędne kanały WG będą zlikwidowane jednak zastanawiam się czy nie wykorzystać jednego kanału w kotłowni (gdzie będzie rekuperator) w celu odprowadzenia zużytego powietrza ? Czy takie rozwiązania się praktykuje ?w góry dzięki za podpowiedź .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepan79 13.06.2016 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 ponawiam zapytanie, ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 13.06.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 O ile nie jest to jedyny kanał w kotłowni, to jak najbardziej można go wykorzystać do takiego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepan79 14.06.2016 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 14.06.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Najlepiej zostaw sobie dwa kanały, pojedynczy kanał 14x14 ma za mały przekrój do reku. Jeśli masz duży kanał, to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepan79 15.06.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 dziękuję za podpowiedź ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 15.06.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Ja mam wywiew puszczony do starego kanału od WG 14x14, ale ja mam mały dom/reku i zazwyczaj leci jakieś 120m3/h.Od kilku lat nic się z kanałem/instalacją nie dzieje złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 16.06.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 mistalova, a co masz nad dachem? Komin i typowe kratki wentylacyjne po bokach, czy jakieś specjalne rozwiązania?Mam wyprowadzenie ze 6 m od centrali do wyrzutni, ale mam też nieużywany kanał wentylacyjny przy kominie systemowym, jakieś 2m od centrali.Może to i lepsze rozwiązanie? Mniejsze opory, brak sopli (były przez 2-3 dni w roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 16.06.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Ponad dachem mam standardowy komin, tzn. kratki "na przestrzał".Czy lepsze rozwiązanie? moim zdaniem nie ma różnicy, poza jedną sytuacją - jak przybraknie prądu, to rozszczelniasz okna a naturalny ciąg w kominie wymusi obieg powietrza, czyli masz jakąś tam wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepan79 17.06.2016 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 dziękuje mistalova Mam pytanie -> jeden z instalatorów stwierdził że przy odprowadzeniu powietrza do kanału będzie "szumiało" w kominie i może to być odczuwalne Zauważyłeś coś podobnego u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts