Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

panele ogrodzeniowe czy siatka?

Recommended Posts

Kwestia gustu. Ja mam panele w kolorze grafit. Wyglądają świetnie, są stabilne i niedrogie. Nawet jeśli ktoś sam nie może tego wykonać cena za robociznę nie powala na kolana. Tylko psy niezadowolone - nie mogą skakać na ogrodzenie :)

Co do schodków - jeśli masz super równy teren to ich nie będzie, jeśli nie to będą ale to naprawdę nie wygląda źle, właściwie jest to nawet niezauważalne. No w każdym razie, ja nie zauważam.

• 3 years później...
Sama podczas zakładania ogrodzenia miałam dylemat czy zakupić panel ogrodzeniowy drewniany, panel ogrodzeniowy metalowy,panel 2d, panel 3d jaki kolor itd. Przeszukując informację w internecie które wskażą mi co bardziej nada się do ogrodzenia mojego ogródka trafiłam na https://panelogrodzeniowy.pl/ Bardzo przydatne informacje. Dokładnie opisany każdy rodzaj panelu ogrodzeniowego. Pomogła mi ona w podjęciu decyzji. Polecam wszystkim niezdecydowanym.

Sama podczas zakładania ogrodzenia miałam dylemat czy zakupić panel ogrodzeniowy drewniany, panel ogrodzeniowy metalowy,panel 2d, panel 3d jaki kolor itd. Przeszukując informację w internecie które wskażą mi co bardziej nada się do ogrodzenia mojego ogródka trafiłam na https://panelogrodzeniowy.pl/ Bardzo przydatne informacje. Dokładnie opisany każdy rodzaj panelu ogrodzeniowego. Pomogła mi ona w podjęciu decyzji. Polecam wszystkim niezdecydowanym.

Masz tak czasem ze wstydzisz się za kogoś? Ja właśnie wstydzę się za Ciebie.

• 2 months później...

Razem z sąsiadką chcemy ogrodzić dwie działki panelami ogrodzeniowymi, pewnie zdecydujemy się na jedną firmę, która "machnie" od razu 2 działki. Chcemy zrobić kolor antracytowy z podmurówką.

Na co zwracać uwagę przy porównywaniu ofert? Na pewno grubość drutu, rozstaw oczek, jakość prefabrykatów na podmurówkę. Coś jeszcze?

• 3 weeks później...

Moim zdaniem panele ogrodzeniowe mają taką przewagę, że bez problemu można na takim ogrodzeniu puścić jakieś rośliny pnące. Mam tutaj na myśli np powojnik. Powojnik w niektórych odmianach osiąga kilkanaście metrów długości.

Rośliny pnące coraz częściej pojawiają się na matach wygłuszających wzdłuż autostrad i dróg szybkiego ruchu. Coraz częściej można spotkać w ich obrębie pnące rośliny, które uprzyjemniają widok.

Podobny efekt można osiągnąć na panelach ogrodzeniowych.