uciu 22.10.2021 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 (edytowane) Mamy to. Dzieki pomocy Myjka, taty i szwagra. 3 dni roboty i gotowe. Michał wielkie dzięki Edytowane 9 Listopada 2021 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.10.2021 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 (edytowane) Chciałem tylko sprostować, że ja pracowałem (zarabiałem), nie pomagałem. To mnie pomagano. Skądinąd super ogarnięta i pracowita ekipa. Aż żałuję że tak daleko mamy do siebie. uciu, już to mówiłem ale powtórzę -- masz piękny dom, cudowną rodzinę (w tym małżonkę która wyśmienicie gotuje) i bardzo przyjemnie było u Was gościć. Do zobaczenia po weekendzie hihi Edytowane 23 Października 2021 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 22.10.2021 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 (edytowane) Chciałem tylko sprostować, że ja pracowałem, nie pomagałem. To mnie pomagano. No.... Ty byłeś know how my robolami Sami byśmy tego nie ogarneli Wiec jak ktoś chce PV za rozsądne pieniądze mogę z czystym sumieniem poleciać Myjka Edytowane 22 Października 2021 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 09.11.2021 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 (edytowane) Pierwsza faktura z Tauronu zapłacona... Zużyłem pradu za 300zł a zapłaciłem 29zł. Ogolnie przeszedłem (z automatu) na rozliczenie prognozowane. Chciałem to zmienić ale na infolinii wytłumaczyli ze tak jest lepiej - teraz bede wiecej zużywał niż produkował, ale na wiosnę będzie odwrotnie i powinienem wyjść na zero. 1 listopada, po odczycie licznika zdziwiłem się ze falownik pokazywał inną produkcję niż licznik...falownik pokazywał wiecej niż licznik - okazało sie ze to autokonsumpcja.. Dlatego zmieniłem grzanie / by ją powiększyć - tanie okienko 13-15 powiększyłem na 11-17. Niby bede grzał w droższej taryfie, ale będę miał wiekszą autokonsumpcję - bede grzał akurat wtedy kiedy panele bedą najwiecej prądu produkowały. Potestuje i zobaczymy jak jest lepiej. Na chwilę obecną wyprodukowałem 382 kWh (od 22 października) Edytowane 9 Listopada 2021 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.11.2021 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Dlatego zmieniłem grzanie / by ją powiększyć - tanie okienko 13-15 powiększyłem na 11-17. Niby bede grzał w droższej taryfie, ale będę miał wiekszą autokonsumpcję - bede grzał akurat wtedy kiedy panele bedą najwiecej prądu produkowały. Żebyś się nie zdziwił jak dostaniesz fakturę. Już teraz o 15 promieniowanie znikome a zachód słońca w Mysłowicach dzisiaj jest o 16:07. A do 22 grudnia będzie coraz wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 09.11.2021 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 (edytowane) Kaizen, zmieniłem to 1 listopada, zobacze 1grudnia jak się to będzie miało.W razie potrzeby zmodyfikuję. Z co fakturę? - mam teraz rozliczenie roczne - fakture dostanę na koniec lata. Inna rzecz - Jak odserwowałem w zeszłym tygodniu to po godzinie 15 PC już nie działała lub ledwo się kręciłaW zimę okienko dzienne i tak przesuwałem do 16 czy 17 by był komfort chodzenia po letniej podłodze.. Edytowane 9 Listopada 2021 przez uciu w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.11.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Ja nie mając w ogóle okienka dziennego, też mam ustawione w dzień 13-17 ze względu na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 01.12.2021 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 (edytowane) Podsumowanie miesiąca Powinienem zapłacić 330, płacę 29 Autokonsumpcja 109kWh - pewnie poprzez wydłużenie okienka dziennego grzania (11-17). Jak na razie jestem na minusie w stosunku pobrane - wysłane -> zobaczymy jak to odbusuje w okresie wiosenno letnim - na chwilę obecną wysłałem 363 a pobrałem 992 Edytowane 1 Grudnia 2021 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 22.01.2022 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Nie ma co robić to zrobiłem obraz na ścianę ze śmieci Tylko kolorystyka do poprawy bo za ciemne i nie to czego oczekiwałem... Przy okazji - kupował ktoś coś na aliexpresie powyżej 150€? Fajne lapmy do akwarium znalazłem - wychodzi ok 55% ceny na allegro... tylko co z cłem.vatem itp? Edytowane 25 Stycznia 2022 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2022 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 obecnie poczta ma chyba obowiązek zgłaszać przesyłki z alii do celników.Stąd na allegro wyższe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialek_mlody 06.02.2022 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Pięknie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 23.03.2022 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Wiosna, zaczyna sie temat podlewania. Chciabym to robic jak mam ochote i czas a nie z przymusu... bo czasu brakuje. Chce wiec zamontowac jakis system nawadniania. Myslalem o 4 sekcjach, zraszacze statyczne wynurzalne. Czym sie interesowac? Jakie firmy najlepiej? Sterownik zewnetrzny czy lepiej gobdac gdzies w kotlowni- mam 2 wolne aroty wiec nie ma problemu. Jakicz czujnik opadow by sie prYdal ew sterowanie z aplikacji... Wszelkie uwagi mile widziane:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.03.2022 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 Co do sterownika, polecam:https://www.olx.pl/d/oferta/sterownik-nawadniania-android-ios-wi-fi-CID628-IDzzED1.html Można sparować go z którąś z pobliskich stacji pogodowych raportujących do weatherunderground. Więcej o projekcie poczytasz szukając frazy OpenSprinkler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.03.2022 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 Rainbird, hunter jeden wuj jak to mówią. Elektrozawory bierzesz standardowe, czyli 24VAC i możesz sterować czym chcesz. Ze zraszaczy osobiście MP Rotatory sobie upodobałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 11.04.2022 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Gabion. Zaraz koło mnie zaczyna się budowa domu wiec trzeba było coś wykombinować jak choć trochę wiecej prywatności mieć na tarasie. MIała być pergola ale na razie odpuściłem - za duzo już drewnianych budynków mam...ale nie wykluczam jakiejś nowoczesnej zabudowy nad tarasem w przyszłości. Tuje odpadają - choć nie ma z nimi roboty, nie gubią liści ale jakoś to nie mój klimat Padło na gabion z bambusem Rufa. Gotowe gabiony mega drobie i daremne - ok tysią zł za gabion podobnej wielkosci ale dziura na rośliny tylko 10cm.... wiec chyba na bratki Zrobiłem samemu. Najwieksze kalfasy jakie znalezłem na allegro - w dodatku za 50% ceny marketowej - mogłyby byś głębsze bo pod nie dałem styrodur, ale nie znalazłem głębszych niż 30cm,,, Przesło ogrodzeniowe z Castoramy. Wyszło 200zł.. MIałem 3 podjecia. Za każdym razem za mało stęźeń i się rozłaziło. Do stęźeń użyłem drutu do siatki ogrodzeniowej. Ten drut użyty został także do wiazania siatek - tymczasowo były trytytki widoczne na foto W końcu się udało. Jutro kurier ma bambusy przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 04.06.2022 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 W domu po staremu ale wokół się powoli zmienia Zywopłot przycięty - choć po cieciu strasznie go słońce przypaliło:-/ Prąd się z paneli produkuje - za maj mam rekord bo ponad 1600kWh wiec nie jest zle i może wyjdę na zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 06.06.2022 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Mam pytanie jak gęsto sadziłeś żywopłot i jakiej wielkości najlepiej brać sadzonki? Z tego co widzę to 5 sezon od posadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 06.06.2022 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Sadzone co 20-25cm w 1 rzędzie - wczeńiej było w 2 rzędach ale był za szeroki.Sadzone w 2016 sadzonkami wielkości około 20cmhttps://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=361303&d=1468575045 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapej13029 06.06.2022 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Naprawdę świetnie wygląda ten żywopłot. I faktycznie zapewnia trochę prywatności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 06.06.2022 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Naprawdę świetnie wygląda ten żywopłot. I faktycznie zapewnia trochę prywatności? Zapewnia ale w sezonie, gdy jest zielony, całkowicie nic przez niego nie wiadac. Na zime gubi część lisci a reszta utrzymuje sie przez cala zime do wiosny, wtedy oczywiscie prywatnosci za bardzo nie ma.. To nie tuje które sa zielone caly rok. Bardzo ładnym i zielonym caly rok żywopłotem jest żywopłot zrobiny z ostrokrzewu. On tylko z nazwy tak brzmi, w rzeczywistości nie kłuje:-) Ma soczyscie zielone liscie mega mocno błyszczące jakby bylo pokryte olejem. Sadzonki mozna bardzo latwo pozyskac z jakiegoś doroslego krzaka i mam zamiar to robic w tym sezonie. Nastepnym razem chyba zrobiłbym taki z ostrokrzewu, dlatego ze zielony caly rok i nie gubi liści:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts