monika91 28.07.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) http://projekty.muratordom.pl/projekt_miarodajny-wariant-iv,3141,0%2C0.htm tak jak w temacie jesteśmy na etapie szukania projektu, co myślicie o tym ? Może ktoś widział coś sensowniejszego ? Warunek 2 pokoje na parterze, poddasze do adaptacji. Edytowane 28 Lipca 2016 przez monika91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Gdzie ustawisz szafy na ubrania w sypialni? Meble na rzucie są pomniejszone - zwróć uwagę, ze kanapa jest szerokości szafek kuchennych. Schody mało wygodne, bo mają 80-85 cm szerokości. Gdzie ustawisz słupek z lodówką i piekarnikiem w kuchni?Kocioł na paliwo stałe w małym domu to bzdura.Dwa oddzielne kominy (kocioł i kominek) to również bzdura w małym, kompaktowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika91 28.07.2016 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 zapomnialam napisac ze będą małe zmiany: kuchnia bedzie powiekszona kosztem salonu, który jest spory, ogrzewanie na pewno nie będzie na paliwo stałe, tu rozwazamy jeszcze jakie zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika91 28.07.2016 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 matkoo wkleiłam nie ten projekt : chodzi mi o ten http://projekty.muratordom.pl/projekt_miarodajny-wariant-iv,3141,0%2C0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 pytanie czy kiedykolwiek będziesz adaptować to poddasze, skoro masz dwie sypialnie już na parterze A kwestia szaf w sypialni nadal nierozwiązana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika91 30.07.2016 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Kto jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awek520 17.04.2017 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Witam. Planuje budowę takiego domku . https://projekty.muratordom.pl/projekt_ ... .htm#rzuty . Jedna z firm wycenila mi robocizne z dachem na 37tyś. Jak Wy myślicie jaki byłby koszt budowy takiego domku do stanu surowego zamkniętego i do d eweloperskiego ? Wraz z materiałem. Zakładając że mam już działkę z pozwoleniem na budowę. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awek520 17.04.2017 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Link jeszcze raz https://projekty.muratordom.pl/projekt_miarodajny-wariant-vi,3186,0%2C0.htm#rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 17.04.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Trochę drogo jak za wybudowanie tak małego domu, jeśli oczywiście mowa o SSO, bo jeśli deweloperski to już inna sprawa. Ja podobną wycenę dostałem za dwa razy większy dom w SSO. Koszty szacunkowe trudno określić bo zależy na jakie materiały się zdecydujesz i jaką technologię wybierzesz. Rzeczywisty kosztorys SSO jest bardzo zbliżony do tego z biura projektowego plus powiedzmy 10 %. Stan deweloperski to drugie tyle, stan wykończony to kolejne drugie tyle. Czyli 3 razy po 70 tys plus minus 10 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awek520 17.04.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Czyli te 200 tyś musiałbym już posiadać... a może jako dom szkieletowy byłby tańszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 17.04.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Wątpię, domy szkieletowe wcale nie wychodzą taniej. Chcesz taniej, musisz sporo pracy włożyć sam, wybierać materiały odpowiednie, szukać dostawców materiałów tak by udało się coś uciąć w kosztach. Wybudowanie domu to nie tylko mury, to działka, ogrodzenie, wyrównanie działki, droga dojazdowa, przyłącza, wybór ogrzewania, projekt i adaptacja, geodeta, odbiory, kierownik budowy, dopasowanie fundamentu do działki, niby nic ale ziarnko do ziarnka i robi worek kasiory potrzebny na budowę. Ten dom który wybrałeś da się na pewno wybudować znacznie taniej bo jest niewielki, ja założyłem wersję optymalną, a Ty możesz próbować ciąć koszty, ale są rzeczy na których się nie da zaoszczędzić bo być muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.04.2017 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Dom niby mały, a 120m2 ścian zewnętrznych. Do tego strop żelbetowy 16-20cm. I wentylacja grawitacyjna. Ciekawe, jak to ubrali w wymogi EP.Niby mały, a taki drogi wg projektu. Wiązary i rezygnacja ze stropu - już czapka pieniędzy zaoszczędzona. Jak robocizna z całym dachem (nie tylko więźba) to powiedziałbym, że cena atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 18.04.2017 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Moim zdaniem spróbuj zastanowić się, czy nie lepiej zbudować trochę większy dom, bez poddasza użytkowego. Koszty stałe, o których pisze Kemotxb są znaczne, i przy tak małej powierzchni mają znaczący udział w kosztach całkowitych. Zobacz na przykład Z87 z pracowni z500 (lub inne małe domy z tej pracowni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 18.04.2017 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Zobacz sobie projekt "Dom za 150 tysięcy PL" Łukasza Dziadosza. Ta kwota tytułowa to cena wszystkich materiałów potrzebnych do budowy od zero do zamieszkania, dom parterowy, całkiem fajny, wiązary dachowe, brak ścian nośnych wewnętrznych, dowolność w aranżacji wnętrza, może Ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 05.09.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Zapraszamy wszystkich miłośników ,,Miarodajnych'' do grupy na FB http://bit.ly/_Rodzina_Miarodajnych ❤️ Liczy ona już blisko 300 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts