Remiks 13.02.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) No to by było uczciwie bez rankingu:Shogen, Miyagi, Japan 175;Lewiiston, Idaho, USA 175;Las Vegas Paiute, Clarc County, USA 825; dość ciepło chyba nie palą w kominkach;-)Laranjejro, Almada, Portugal 63, nad samym morzem prawie;Torre Hercoles, A Coruna, Spain 78, też nad samym morzem;No i Chiny 999i Legionowo 240 Edytowane 13 Lutego 2018 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.02.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Wkleję swojego posta z innego wątku, tez o zasmradzaczach i trucicielach : A potrafisz te statystyki odnieść, do ilości zamontowanych kominków w danych miastach? Czy obwiniasz kominki winą za to, że ich dziadek był w Wehrmachcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2018 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) Nie podzielam niestety Twojego optymizmu. opluwają nas ,a ty milczysz.Wiem to już od dawna i znam twą stronniczość.Choćby była dobra aura smogowa , a jest ,zawsze będziesz przeciwny.Nie podzielaj mam to gdzieś , wystarczy mi ,że wiem kim jesteś ,a obiektywizm ,którego ci brakuje nie jest mi już potrzebny.Do ignorowanych.Sorry Tomaszs131 is a moderator/admin and you are not allowed to ignore him or her.Tego także nie wiedziałem. , a to podzielasz???.Leci nabieżąco. Edytowane 14 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 14.02.2018 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 A potrafisz te statystyki odnieść, do ilości zamontowanych kominków w danych miastach? Czy obwiniasz kominki winą za to, że ich dziadek był w Wehrmachcie? Posługując się twoją pokrętną logiką, to spalać spalać śmieci w zasadzie można, grunt żeby to robiła osoba w np. co 10 domu - LOL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 14.02.2018 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 , a to podzielasz???.Leci nabieżąco. Syf w postaci PM2.5 na czerwono, PM10 na żółto, dopuszczalne normy przekraczane o dziesiątki %, a ty to wklejasz, ze niby czyste powietrze - LOL . Po za tym Lublin faktycznie pod względem zanieczyszczenia powietrza, jest na warunki Polskie, jest dość czystym miastem. Więc jak mówiłem wcześniej. Namawiasz do s#$%^a póki jeszcze bardzo nie śmierdzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 14.02.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jak Ci coś nie pasuje to zmień kraj i zamieszkaj gdzie nie ma smogu. Miej jaja i zrób to! Wolę nazywać po imieniu szkodników jak ty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.02.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Wolę nazywać po imieniu szkodników jak ty . Nie jestem żadnym szkodnikiem. Nie łamię prawa. Póki kominki i palenie w nich jest legalne, będę w pełni korzystał z prawa do tego. W moich stronach nie ma syfiastego powietrza. Palę brykietem bardzo wysokiej jakości więc nie zarzucisz mi kiszenia mokrego drewna i kopcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Nie jestem żadnym szkodnikiem. Nie łamię prawa. Póki kominki i palenie w nich jest legalne, będę w pełni korzystał z prawa do tego. W moich stronach nie ma syfiastego powietrza. Palę brykietem bardzo wysokiej jakości więc nie zarzucisz mi kiszenia mokrego drewna i kopcenia. Powiadam Ci odpuść sobie te słowne przepychanki z tym jegomościem.Strasznie płytko się określa.Nie zniżaj się do jego poziomu.Nic Ci to nie da.Zbywaj go i nie odpowiadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.02.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Powiadam Ci odpuść sobie te słowne przepychanki z tym jegomościem.Strasznie płytko się określa.Nie zniżaj się do jego poziomu.Nic Ci to nie da.Zbywaj go i nie odpowiadaj. Co racja, to racja. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 14.02.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Co racja, to racja. Pzdr. ..... Nie ma to jak kółeczko wzajemnej adoracji. Klub osób robiących z Polski Azję . Kłamiących, ze niby transport i przemysł odpowiada za zanieczyszczenie powietrza w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.02.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 NS w przeciwieństwie do Ciebie, jako jeden z nielicznych w tym temacie, podchodzi do życia bardzo rozsądnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 NS w przeciwieństwie do Ciebie, jako jeden z nielicznych w tym temacie, podchodzi do życia bardzo rozsądnie. Dziękuję. Idąc za twoim przykładem zakupiłem brykiet dobrej klasy .Jemu nawet to nie odpowiada.My próbujemy ,polepszamy ,doświadczamy się ale to dla niego za mało.Nic nie pasuje.Chyba żyje jak Samson w czterech ścianach.Tylko się nie śmiej bo to ciężka choroba ,której przejawem jest niezrozumienie tych którzy starają się czynić dobrze, uprawiają palenie w dobrym urządzeniu za każdym razem ulepszając jego wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 14.02.2018 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 My próbujemy ,polepszamy ,doświadczamy się ale to dla niego za mało.Nic nie pasuje. Jakoś nie przypominam sobie twoich prób dołożenia elektrofiltru na komin czy katalizatora do paleniska. Więc nie ściemniaj. Masz duże pole do manewru jak nadal palić i robić to w sposób nowoczesny i czysty, ale nie. Ty chcesz to robić jak przed wiekami czego konsekwencją jest zamienianie Polski w Azję. Rożnica jest taka, ze oni faktycznie nie mają pieniędzy, nie mieszkają w pięknych domach i nie dojeżdżają do pracy samochodem, nie koszą co tydzień trawy przed swoimi domami, bo to dla niech wyłącznie sfera marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2018 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jakoś nie przypominam sobie twoich prób dołożenia elektrofiltru na komin czy katalizatora do paleniska. Więc nie ściemniaj. Masz duże pole do manewru jak nadal palić i robić to w sposób nowoczesny i czysty, ale nie. Ty chcesz to robić jak przed wiekami czego konsekwencją jest zamienianie Polski w Azję. Rożnica jest taka, ze oni faktycznie nie mają pieniędzy, nie mieszkają w pięknych domach i nie dojeżdżają do pracy samochodem, nie koszą co tydzień trawy przed swoimi domami, bo to dla niech wyłącznie sfera marzeń. Powiadam ci bo , dyskusja z tobą to jakieś fanaberie i roszczeniówka. Wybacz , tkwij z tym jadem pamiętając o odtrutce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.02.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Posługując się twoją pokrętną logiką, to spalać spalać śmieci w zasadzie można, grunt żeby to robiła osoba w np. co 10 domu - LOL . Jeżeli ktoś prezentuje jakieś dane, to wypadałoby podać związek przyczynowo-skutkowy między nimi. Na moją logikę, to przyczyn złej jakości jest wiele - a kominki są na ostatnim miejscu. Główny wpływ mają szroty na czterech kołach sprowadzane z zachodu i palenie w kotłach byle czym. W kominku mało kto pali śmieciami. Co więcej - eliminacja kominków przyniosłaby pogorszenie jakości powietrza. Bo zmniejszyłaby się produkcja drewna (zmniejszenie areału). Kominki opalane drewnem mają dodatni bilans dla jakości powietrza. Same niewiele trują, a lasy wiele oczyszczają produkując paliwo do tego kominka. Wszelkie paliwa kopalne to zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 14.02.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Powiadam ci bo , dyskusja z tobą to jakieś fanaberie i roszczeniówka. Wybacz , tkwij z tym jadem pamiętając o odtrutce. roszczeniówka? Nikt od ciebie nic nie chce, a zwłaszcza twoich spalin. To ty rościsz sobie prawo do zatruwania powietrza, którym inni oddychają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 14.02.2018 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 O niktspecjalny wrócił. W Lubelskim oddycha się dobrze bo moje ekologiczne opony wytwarzają tlen przy spalaniu.:lol2: Mokre drewno dobrze się spala w gorącym palenisku i nie kopci. NiktSpecjalny skąd bierzesz brykiet? Ja namierzyłem po 600zł/tona kostki z trocin iglastych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.02.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 O niktspecjalny wrócił. W Lubelskim oddycha się dobrze bo moje ekologiczne opony wytwarzają tlen przy spalaniu.:lol2: Mokre drewno dobrze się spala w gorącym palenisku i nie kopci. NiktSpecjalny skąd bierzesz brykiet? Ja namierzyłem po 600zł/tona kostki z trocin iglastych. Za 600 zl to szalu nie będzie a trocina iglasta pięknie zaczerni palenisko. Napiszę skąd ja dowożę brykiet: producent Eco-Pal, brykiet Ecomax Premium. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 14.02.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Tańszego niestety nie ma.Jak opona nie zaczarnia paleniska to brykiet iglasty tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Za 600 zl to szalu nie będzie a trocina iglasta pięknie zaczerni palenisko. Napiszę skąd ja dowożę brykiet: producent Eco-Pal, brykiet Ecomax Premium. Polecam. Odświeżyłem topik i popatrz jak się od razu do gardeł rzucili. Nie można spokojnie przyjąć ,że w tej pełnej konfliktów Polsce są jeszcze ci którzy na smog mają inne baczenie , że starają się jemu przeciwdziałać, że poprawiają błędy innych , wspierają się w technicznych zagadnieniach związanych z tym terminem i upominają tych co źle robią.Wiesz co ćwierćinteligent ma jakieś pojęcie i wie co chcemy przekazać.Ten mniejszy niż ćwierć tylko klapki i zero dialogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts