butynski 30.11.2021 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 d7d napisał: To dlatego takie mało ciepłe ściany masz żart Te dwa kawałki "buka" ile dają kWh? Dokładnie to nie wiem ale wpierony ...... bo w chałupie ciepło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.11.2021 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Pewnie to były 2 kawałki buku po 1/4 pieńka długości ok. 30cm To jednak masz ciepłą chatę lub dodatkowe źródła ciepła. Fajna jest taka chata z drewna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 04.12.2021 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 Fajna oj fajna . Dodatkowe ciepełko z prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-G 30.12.2021 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 butynski napisał: Fajna oj fajna . Dodatkowe ciepełko z prądu Kable grzewcze, czy grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 31.12.2021 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Z-G napisał: Kable grzewcze, czy grzejniki? maty bezpośrednio pod płytkami dół , góra grzana klimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 31.12.2021 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 cezary.pl napisał: Buki, które miałbym spalić, dalej rosną w lesie. Ciepełko w chałupie 22*C, woda w buforze gorąca. Nic nie muszę robić, to znaczy nosić drewna, wyrzucać popiołu i malować zakurzonego salonu. Nuda Panie. I to wszystko za 4,5,-zł/24h Dziękuje za pozdrowienia i wzajemnie pozdrawiam. Gorąca woda to ile dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 02.01.2022 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Taka aby się nie poparzyć przy prysznicu, czy też zmywaniu naczyń W buforze 45-50*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 02.01.2022 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 42 stopnie to gorąca woda . Prysznic 39-40 to komfort . W wannie 36 -37 max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.01.2022 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 cezary.pl napisał: Taka aby się nie poparzyć przy prysznicu, czy też zmywaniu naczyń W buforze 45-50*C Skoro gorąca nie pozwala się poparzyć, to co powiesz o takiej, która po dolaniu 20% do wanny pozwoli przedłużyć kąpiel o pół godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 03.01.2022 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 butynski napisał: 42 stopnie to gorąca woda . Prysznic 39-40 to komfort . W wannie 36 -37 max Mam do CWU wężownicę w buforze o powierzchni wymiany 4m2. Wody pod dostatkiem, a jak będzie mało, do kąpieli dla pielgrzymów, to nagrzeję 1000l do 100*C @Kaizen. Wanny nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 03.01.2022 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 butynski napisał: 42 stopnie to gorąca woda . Prysznic 39-40 to komfort . W wannie 36 -37 max Chyba jest na odwrót? Do wanny cieplejsza tzn 42-45 a pod prysznic 40 max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 03.01.2022 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 swierol napisał: Chyba jest na odwrót? Do wanny cieplejsza tzn 42-45 a pod prysznic 40 max. Nalej 45 do wanny i spróbuj wejść . Tylko wcześniej zarezerwuj miejsce na oparzeniówce . Z Zabrza to w Siemianowicach będzie najlepiej :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 04.01.2022 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 butynski napisał: Nalej 45 do wanny i spróbuj wejść . Tylko wcześniej zarezerwuj miejsce na oparzeniówce . Z Zabrza to w Siemianowicach będzie najlepiej :D:D Nie wiem czym mierzysz temperaturę ale łokieć już dawno wyszedł z mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 04.01.2022 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 swierol napisał: Nie wiem czym mierzysz temperaturę ale łokieć już dawno wyszedł z mody Nie słyszałem o tej metodzie ale widzę ,że jest Ci znana . Możesz coś więcej napisać o mierzeniu temp. łokciem . A wracając do tematu kąpałeś się już w 45 stopniach ? :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 04.01.2022 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 butynski napisał: Nie słyszałem o tej metodzie ale widzę ,że jest Ci znana . Możesz coś więcej napisać o mierzeniu temp. łokciem . A wracając do tematu kąpałeś się już w 45 stopniach ? :no: Co dziennie się kąpie w wodzie 42-45* w zależności jak mi się ustawi. P.S. Masz dzieci? To taki stary sposób na odpowiednią temperaturę do kąpieli dzieciaczków. To około 37 * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.01.2022 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Mierzenie temperatury za pomocą łokcia: należy zanurzyć łokieć w wodzie. Jeśli po jego włożeniu nie będzie się czuć ani chłodu, ani ciepła, oznacza to, że temperatura wody jest odpowiednia. Metoda łokcia działa ponieważ skóra na tej części ręki jest cieńsza i bardziej wrażliwa, jednak nie jest to metoda niezawodna chociażby ze względu na naturalną temperaturę ciała danego człowieka czy jej subiektywne odczuwanie. https://www.morele.net/wiadomosc/jaki-termometr-kapielowy-wybrac-jaki-najlepszy-do-kapieli-dziecka/20560/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.01.2022 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 swierol napisał: Co dziennie się kąpie w wodzie 42-45* w zależności jak mi się ustawi. P.S. Masz dzieci? To taki stary sposób na odpowiednią temperaturę do kąpieli dzieciaczków. To około 37 * Taką temperaturę kąpieli masz w wannie czy pod natryskiem / prysznicem? Zdecydowanie za wysoka ta temperatura. Może masz zepsuty termometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZuzannaN 07.01.2022 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Wygląda smakowicie:-) ale taka wersja kominka już nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.01.2022 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Kominek dla lubiących grzanie promieniowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 08.01.2022 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 d7d napisał: Taką temperaturę kąpieli masz w wannie czy pod natryskiem / prysznicem? Zdecydowanie za wysoka ta temperatura. Może masz zepsuty termometr. Ja cały czas mówię o wannie. Jeśli chodzi o prysznic to wole chłodniejsza wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts