leda16 25.10.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 No, może Wy macie jakieś skuteczne sposoby? Naftalina to był chyba kiepski dowcip, jaja nafaszerowane fenactilem wypluła, w pułapkę nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 25.10.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Jak masz czas - to tutaj sporo o tym się rozmawiało: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?76638-%C5%81asica-Kuna-pomocy&highlight=kuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 25.10.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 A pułapka jak długo stała zastawiona?? Słychać tygrysa jak urzęduje na poddaszu a e tym czasie pułapka jest zastawiona?? i co to za pułapka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruukki Polska 26.10.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Na kunę pod dachem jest mało uniwersalnych sposobów. W zależności od tego czy i jak duże zniszczenia dokonała pod połacią postepowanie będzie różne.Od zastosowania pułapki (żywołapki gdzie przynętą może być np.jajko kurze) i odstraszaczy ultradźwiękowych, aż po złapanie lub wypłoszenie zwierzęcia po zdjęciu dachu i wymianie zniszczonej izolacji termicznej.Najlepiej uniknąć inwazji kun przez odpowiednie wykonanie pokrycia dachowego polegające na likwidacji wszelkich większych otworów bądź zabezpieczenie ich siatkami oraz listwami kolczastymi, pamiętając także o rurach spustowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaa35 01.11.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.11.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Mój znajomy miał problem z kunami. Założył jakiś system odstraszania. Chyba ultra dźwięki. Kuny się wyprowadziły, ale system działa do dzisiaj, na wszelki wypadek. Ogólnie to ciężka walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 08.04.2018 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Witam, Też mam problem z kuną i szukam wykonawcy który ten problem rozwiąże (domowe metody, odstraszacze, pułapki zawiodły). Dostałem ofertę z jednej z firm na zabezpieczenie dachu (Dach 250m2 czterospadowy z 4 lukarnami) przeciw kuną na 5600PLN.Nie przedstawiają kosztorysu, a ceny są umowne. Nie chce być zrobiony w butelkę a ponieważ oferta jest dla mnie mało przejrzysta stąd moje pytanie do Was... Ile płaciliście za uszczelnienie dachu/zabezpieczenie przeciw kuną, co było w zakresie prac, jaka wielkość dachu itp.Ile płaciliście za naprawę ocieplenia i folii m2 dachu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.04.2018 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Walczyłem z bydlęciem przez wiele lat. Bezskutecznie. Dopiero remont pokrycia dachowego, komina i obróbek oraz likwidacja wszelkich otworów większych niż średnica wskazującego palca (<2cm) zapewniła spokój. Jeszcze miesiąc szaleństw na dachu i nerwowe próby sforsowania nowej blachy, obróbek i CISZA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 09.04.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Ostatnio czytałem o polskim wynalazku na kuny (Kunagone). Ponoć skuteczny, możesz poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 06.11.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Słyszałem o skutecznej metodzie ochrony dachu przed kunami ale to dla osób dopiero budujących się. Ponoć bardzo dobre efekty przynosi zastosowanie wełny drzewnej zamiast mineralnej. Ktoś coś słyszał jak jest z jej skutecznością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.11.2019 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Bzdura. Kuny nawet wełna szklana nie zniechęca. Miałem to wiem. Najpierw wełna szklana a potem kuna, mieszkała sobie ~~ 40 lat, ileś tam pokoleń przeżyło. Dopiero wymiana dachu na szczelny pomogła. Wcurwione biegały po nowym dachu jak oszalałe, a tu zonk. Żadna furtka nie wpuściła ich na strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr5555 16.11.2019 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 A wiesz ktoredy wlazi? Po rynnie? Najprosciej odciac jej droge na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.11.2019 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Wejście rynną wewnątrz, rynną zewnątrz (między rynną a ścianą) to przedszkole ich zachowań. Po grubszym baranku wchodzi po płaskiej ścianie, gdy ściana jest gładka to wejdzie narożnikiem - lewe łapy na lewej ścianie, prawe na prawej. Z bariery na balkonie wskoczy na rynnę piętro wyżej, zobaczysz to zimą na śniegu. Z drzewa skoczy 2-3 metry w bok, jeśli jest wyżej dachu. Teraz są kamerki /fotopułapki, kiedyś siadałem wieczorami na leżaczku i czekałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts