Michał1981 20.11.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Witam posiadam płytę indukcyjna firmy TEKA IRF 644 model wyprodukowany na rynek niemiecki. Płyta wydaje cykający dźwięk od 6 poziomu mocy. Cyka jak karabin non stop. Dodam że garnki dostałem w sklepie gratis z tefala i wyczytałem że może zbyt cienkie dno może być przyczyną więc dokupiłem komplet z gerlacha z grubym dnem za około 800zł ale problem nie ustąpił. Jeżeli chodzi o podłączenie to robił to elektryk i jeszcze inny fachowiec sprawdzał czy jest wszystko dobrze(podłączenie do siły) Nie wiem czy to jest normalne ale nie wydaje mi się.To moja pierwsza płyta indukcyjna i nie mam porównania. Daje link do filmiku na którym nagrałem jak to działa Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.11.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 MI się wydaję ze serwis. Moja płyta Siemens ( ponad 3 tys) na 8 daje jeden sygnał takiego puk puk i koniec. Znajoma ma płyte za całe 900 zł i własnie takie jak twoja dzwięki wydaje. Spróbowałaysmy na garach - bo w serwisie mówili ze to ich wina...i moje gary WFM niestety nie pomogły....dzwięki były, jej gary na mojej płycie - dzwięków brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.11.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Do serwisu. Możesz ter spróbować na innych garnkach ale pewnie niewiele to zmieni.Płyta jest sucha ?Tak było od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał1981 27.11.2016 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Od samego początku tak mam.Płyta sucha próbowałem na innych garnkach i nic we wtorek przyjedziesz serwis zobaczyć.W internecie wyczytałem że ktoś miał podobny problem i okazało się że płyta była dobra tylko za duże napięcie szło z transformatora, ludzie z elektrowni rozwiązali problem trochę dziwne. Napisze co serwis powie.Ja dałem za moją 1700 więc to już nie najtańsze urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.11.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Od samego początku tak mam.Płyta sucha próbowałem na innych garnkach i nic we wtorek przyjedziesz serwis zobaczyć. W internecie wyczytałem że ktoś miał podobny problem i okazało się że płyta była dobra tylko za duże napięcie szło z transformatora, ludzie z elektrowni rozwiązali problem trochę dziwne. Napisze co serwis powie. Ja dałem za moją 1700 więc to już nie najtańsze urządzenie. Płyta sucha próbowałem na innych garnkach - to znaczy na innych też "cykało" ? czy na innych nie cykało? Był serwis? Cykać może też od złych garnków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał1981 30.11.2016 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Na innych to samo czy to garnki z grubym dnem czy cieńsze, patelnia zawsze to samo serwis zabrał płytę do sprawdzenia u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 01.12.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Mam gary Tefala i Indukcję Samsunga i nawet na 15 nic nie cyka - tylko szumi wentylator - to uszkodzona płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał1981 07.12.2016 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Płyta sprawdzona przez serwis, okazuje się że jest sprawna , coś jest prawdopodobnie z uziemieniem czekam na elektryka który wszystko musi posprawdzać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał1981 09.12.2016 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Okazało się że przy głównym bezpieczniku był upalony kabel z 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.12.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Przy głównym bezpieczniku w zewnętrznej skrzynce czy w domu?Co było przyczyną upalenia kabla z "zerem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał1981 11.12.2016 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 W zewnętrznej skrzynce a co było przyczyną to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek0 16.05.2021 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) Witam,Potrzebuje pomocy posiadam płytę indukcyjna teka gkst 60I4 booster slider, od jakiegoś czasu na polach ktore sa nieużywane zaczął wyświetlać sie błąd E4, w dniu dzisiejszy zaczęła sie wyłączać błąd jest na wszystkich polach. Rozkręcimy, żeby zobaczy jak to wyglada w środku, dla mnie dobrze , tylko pytanie co jest uszkodzone? Pomożecie? Edytowane 16 Maja 2021 przez Darek0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.05.2021 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Witam, Potrzebuje pomocy posiadam płytę indukcyjna teka gkst 60I4 booster slider, od jakiegoś czasu na polach ktore sa nieużywane zaczął wyświetlać sie błąd E4, w dniu dzisiejszy zaczęła sie wyłączać błąd jest na wszystkich polach. Rozkręcimy, żeby zobaczy jak to wyglada w środku, dla mnie dobrze , tylko pytanie co jest uszkodzone? Pomożecie? Rozkręcanie nic ci nie da jak nie znasz się na elektronice. Oddać do serwisu albo do znajomego elektronika mechanika. Tu jest opisywany problem z błędem E4 https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2115546.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek0 23.05.2021 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Wymieniłem 2 kondensatory, przez 1 dzień było dobrze, ale powróciło. Możliwe, że nowy kondensator uszkodził się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek0 23.05.2021 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Jeszcze jedno może ma ktoś instrukcje doTeka gkst 60I4 booster slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 23.05.2021 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Okazało się że przy głównym bezpieczniku był upalony kabel z 0 Przy zwarciu zawsze najbardziej upala się przewód neutralny N. Jak masz 3 fazy i przewód neutralny wspólny dla 3 faz, to przez przewód neutralny płynie suma natężeń prądów ze wszystkich 3 faz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.05.2021 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Jak masz 3 fazy i przewód neutralny wspólny dla 3 faz, to przez przewód neutralny płynie suma natężeń prądów ze wszystkich 3 faz. Powiedz, że żartowałeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts