Myjk 06.04.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Raczej chodziło o zamianę miejscami lodówki z piekarnikiem. To by wystarczyło. Lodówka powinna w obydwu przypadkach być bliżej spiżarki i dalej od ściany. Pamiętaj, że SbS musi mieć przestrzeń po bokach do otwierania drzwi -- nie bez powodu się ją wysuwa przed szereg gdy stoi w ciągu z szafkami. Piekarnikowi nie szkodzi jak stanie w rogu a i tak najrzadziej się zeń korzysta -- piekarnikowi może tylko brakować blatu odstawnego -- ja też nie mam, dlatego będzie patent z wysuwanym blatem. Reasumując, wg mnie ten pierwszy plan ze zlewem pod oknem jest lepszy, pod warunkiem przestawienia lodówki, ustawienia płyty na przeciwko lodówki i pogłębienia blatów. W drugim przypadku cały blat roboczy zostawiasz sobie pod oknem co powoduje, że do zlewu żeby coś opłukać będziesz wędrować przez pół kuchni, jeszcze mijając płytę, a potem wracać do blatu roboczego żeby popracować... Przy wejściu i przy samym zlewie raczej nie fajnie będzie coś kroić... podobnie jak po drugiej stronie zlewu a obok płyty i jeszcze blokując zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 07.04.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Żeby zobrazować, tak to widzę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 07.04.2017 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Pomiędzy załatwianiem stali, betonów, xpsów i miliona innych rzeczy kanalizacyjno-elektryczno-piaskowo-jakichśtam, opracowaliśmy kolejną koncepcję. Nie rozumiem tylko dlaczego przecież milion poprzednich to były te najlepsze, najbardziej trafione i w ogóle naj Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Kamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 07.04.2017 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 http://wuerziworld.adbt2.ath.cx/cs/cs21.gif[/img]"]http://wuerziworld.adbt2.ath.cx/cs/cs21.gif The Final Countdown 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 08.04.2017 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.04.2017 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 1 Startujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.04.2017 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Niech moc będzie z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.04.2017 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Żeby zobrazować, tak to widzę Dzięki Myjku Nie wiem jak to się stało że nie zauważyłam Twojego posta Niech moc będzie z Wami Mari, wszelki duch Tak, niech będzie z nami wszystkimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 10.04.2017 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Powodzenia, u mnie już zadyma na całego. Problemy się piętrzą jak góra syzyfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 11.04.2017 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Nadeszła wiekopomna chwila 10 kwietnia geodeta wytyczył nasz domek w terenie a żółta koparka wykopała dołek pod płytę. Dziś będzie układanie folii, xps-a i przepustów, przyłączy oraz innych wszelkowypadkowych dziur. Jeśli pogoda będzie nam sprzyjać, w czwartek lub piątek będziemy lać beton i pilnować żeby równo się układał Jak na razie to pogoda wcale nam dziś nie sprzyja jest zimno, wietrznie i szaro. Wiosno, gdzie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.04.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Jak na razie to pogoda wcale nam dziś nie sprzyja jest zimno, wietrznie i szaro. Wiosno, gdzie jesteś? Niech moc będzie z Wami, dużo mocy, bo pogoda póki co raczej nie przynajmniej tak wynika z prognoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 12.04.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 A dziękujemy Pusiu Jeśli wszystko pójdzie dobrze, jutro osiągniemy stan zero http://wuerziworld.adbt2.ath.cx/girl/gi72.gif[/img]"]http://wuerziworld.adbt2.ath.cx/girl/gi72.gif Jestem szczęśliwa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.04.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Już? Tak szybko? Foch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 12.04.2017 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Już? Tak szybko? Foch! Mamy najlepszą Ekipę na świecie i dlatego wszystkie prace idą sprawnie i zgodnie z założeniami Cholera, mam ochotę śpiewać, tańczyć, czuję że żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 12.04.2017 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak było dziś w ciągu dnia Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Kamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.04.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Na bogato. No a gdzie sadzawka? Zarzucisz parametrami? Ps. Fotki na pierwszej stronie się wywaliły. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 13.04.2017 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Na bogato. No a gdzie sadzawka? Zarzucisz parametrami? Zarzucę Myjku na maila, my sadzawkę robimy po SSZ. Z różnych powodów Jak nakazuje tradycja w każdy narożnik domu wrzuciliśmy trochę drobnych A tak prezentuje się fundament naszego domku na dzień dzisiejszy http://wuerziworld.adbt2.ath.cx/lv/lv26.gif[/img]"]http://wuerziworld.adbt2.ath.cx/lv/lv26.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.04.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=386560 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=378785 Nowy już wyłapał bo po kilku spotkaniach w tak zwanym międzyczasie, burzy mózgów kilku osób mających pojęcie w temacie, błędy zostały bezlitośnie znalezione i są wypunktowane. Siedziało nad tym dwóch różnych konstruktorów więc o to jestem spokojna. Poza tym mamy inspektora nadzoru, dobrą ekipę z umową i dobrego, solidnego kierownika budowy. I nikt nie zgłaszał sprzeciwu w temacie wypuszczania płyty fundamentowej poza obrys ścian? Niezły luksus - ogrzewany ganek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 18.04.2017 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) No i co mam Ci teraz powiedzieć? Ganek miał być obłożony 10 cm eps a w środku miało być ogrzewanie podłogowe. Kur** mać Miałeś rację Kaizen. Po czasie wyszło wiele rzeczy, jednak napiszę o nich w późniejszym terminie. Takich "luksusów" mamy kilka a ekipa wcale nie była tak doskonała jak pisałam. Kierbuda wyrzuciliśmy z budowy, gdyż to co wyprawiał zakrawało o paranoję. Edytowane 16 Maja 2019 przez Kamila. przejrzeliśmy na oczy i trzeba zmienić niektóre głoszone tu poglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 18.04.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Fotki małe, ale chyba rzeczywiście zalali płytę razem z gankiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts