agaz_75 09.02.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Witam wszystkich i ja (z rodzinką) mam nadzieję że ruszymy z budową w tym roku . Najważniejsze że mamy działke a teraz czekamy na potwierdzenie że może być ten projekt do tej działce wybraliśmy ZX 102 . Mam nadzieję że bank się nie rozmysli za nim uzbieram wszystkie papierki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 09.02.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Cześć wszystkim, w tym roku wraz z żoną i prawie 6-letnią córką planujemy rozpocząć budowę domu. Działka już jest prawie kupiona (czekamy na podpisanie umowy notarialnej), projekt w sumie też wybrany ("Dom w pięknotkach") ale musimy go lekko zmodyfikować. Mam nadzieję, że wszystko się uda zrobić bez większego stresu Dziś dotarła do mnie informacja, że prawdopodobnie w ciągu najbliższych dwóch tygodni będę już pełnoprawnym właścicielem działki. Oby naprawdę okazała się ona tą wymarzoną (i bezproblemową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 10.02.2017 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Hellenaj: http://www.sfinjak.wroclaw.pl/umowa_tmpl.docx i http://www.sfinjak.wroclaw.pl/umowa_aneks_tmpl.docxMożna by jeszcze postraszyć wykonawcę karami umownymi, ale w sumie doszedłem do wniosku, że bardziej mi zależy, żeby w razie czego wywalić wykonawcę z budowy, niż żeby certolić się z naliczaniem kar.Z architektem, jak napisałem wyżej,. też miałem problem przy umowie, więc postanowiłem nie skorzystać z usług. Z doświadczenia wiem, że jeżeli ktoś robi problem z podpisaniem umowy, to czuje, że może mieć kłopot z jej realizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 10.02.2017 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 I szukam projektu od nowa . Niestety płaski dach nie wchodzi w grę . Masakra a najgorzej że nic mi nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 10.02.2017 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 I szukam projektu od nowa . Niestety płaski dach nie wchodzi w grę . Masakra a najgorzej że nic mi nie podchodzi Lepiej sobie poczytaj te ograniczenia w MPZP czy w WZ przed wyborem projektu, bo potrafią być bardzo rygorystyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 10.02.2017 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Dziękuję sympatyk forum myslimy nad tymi dwoma http://www.dobredomy.pl/projekt/lukrecjaIII/, http://www.dobredomy.pl/projekt/kaspianIII/ moze ktoś podpowie co o tym sądzi ? Pomocy mozna dostać szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 11.02.2017 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 I szukam projektu od nowa . Niestety płaski dach nie wchodzi w grę . Masakra a najgorzej że nic mi nie podchodzi Szkoda czasu (mówię z doświadczenia). Też szukaliśmy, przejrzeliśmy chyba wszystkie dostępne wizualizacje. I w każdej było coś nie tak. Znajdź solidnego architekta i zamów projekt indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kagome 11.02.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam. Mam nadzieję, że na wiosnę ruszymy z budową domu z bali Narazie czekamy na pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 11.02.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 I szukam projektu od nowa . Niestety płaski dach nie wchodzi w grę . Masakra a najgorzej że nic mi nie podchodzi Nie wystarczy dodać do "Waszego" projektu dach zgodny z wymogami? To chyba najłatwiejsze wyjście z możliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKisiel 11.02.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam wszystkich :welcome: Ja jako Bocianek 2017 zamierzam ruszyć z buową Darlena - https://www.extradom.pl/projekt-domu-darlena-z-wykuszem-WOK1077 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 11.02.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Nie wystarczy dodać do "Waszego" projektu dach zgodny z wymogami? To chyba najłatwiejsze wyjście z możliwych. hm ...podobno musieliby wykonać projekt od nowa ale dzięki za podpowiedz napiszę do nich takie zapytanie. Ciszę się że nie kupiłam bo ja z tych niecierpliwych . Znalazłam jeszcze jeden który też mi pasuje http://www.dobredomy.pl/projekt/lukrecjaIII/ natomiast z meżem nie mam problemu bo dla niego to co najważniejsze to garaż dwustanowiskowy resztę wybieram ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 11.02.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Szkoda czasu (mówię z doświadczenia). Też szukaliśmy, przejrzeliśmy chyba wszystkie dostępne wizualizacje. I w każdej było coś nie tak. Znajdź solidnego architekta i zamów projekt indywidualny. już pytałam 8 tysięcy za projekt ..trochę duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 11.02.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 już pytałam 8 tysięcy za projekt ..trochę duzo Agaz liczyłaś ile będzie Cię kosztowała adaptacja gotowca? To że kupujesz "gotowy" projekt nie oznacza że na jego podstawie możesz składać dokumenty o PnB. Gotowca należy zaadaptować do istniejących warunków zabudowy lub MPZP... a to kolejne koszty. Przemyśl to sobie dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKisiel 11.02.2017 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 własnie apropo adaptacji wiecie jakie ceny adaptacji projektu u architekta bez żadnych zmian ? Byłem wstępnie u dwóch i ceny różnie 4300 -5500 coś taniej a radę jak myślicie ? Ja nie wiem czym podyktowane są te ceny ale jeśli projekt gotowy np.2500 a adaptacja 2 razy tyle to trochę nie logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kagome 11.02.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Ja za adaptację gotowca płaciłam 1500 plus 300 za zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 11.02.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Trzeba szukać, moj archi robi adaptacje za 2500 tys. ze zmianami. Ja mam juz wybranego wykonawcę . Umówieni jestesmy na maj. Teraz naciskam na projektantów żebyśmy wreszcie skończyli projekt. Najgorsze jest to,ze nie mam mapy do celów projektowych. Jak tak dalej pójdzie, to nie wyrobimy sie ze złożeniem papierów do PNB. Szukam materiałów, u nas strasznie cieżko o silikaty . Dzwonię po składach i albo zupełnie nie prowadzą albo na zapytanie sprowadza i tak czekam na wyceny.Mam dopiero z dwóch składów . Korzystniejsza to za silke 18 kL. 15 3,35 zł/bloczek Za 12 -2,35 zł/szt i za 8 - 1,70 zł To juz komplet- z transportem i wyładunkiem. Macie jakieś porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 11.02.2017 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 silikat n18 - 2,16 netto z transportemsilikat n12 1,56 netto z transportem uderz do budmetu i crazbudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 11.02.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Agaz liczyłaś ile będzie Cię kosztowała adaptacja gotowca? To że kupujesz "gotowy" projekt nie oznacza że na jego podstawie możesz składać dokumenty o PnB. Gotowca należy zaadaptować do istniejących warunków zabudowy lub MPZP... a to kolejne koszty. Przemyśl to sobie dokładnie Niby adaptacja 2500 tysia no to jak nie patrząc 5 kola już jest ale mocno biore pod uwage twoje sugestie. napisałam do jednej z pracowni we Wrocławiu i nawet przypomniało nam się że kuzynka męża ma własna pracownie projektów nie rozmawialismy jakieś 20 lat haha może warto odświeżyć relacje rodzinne. Dobrze że mamy jej wizytówke nawet nie wiem jak to sie stało że przez tyle lat kilka przeprowadzek cięgle jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ec-Synek 12.02.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Witam wszystkich.Również planuję postawić dom w najbliższym czasie.Póki co zaczynamy od 0, szukając działki pod ten dom, ale już na starcie z każdej strony podcinają skrzydła.Nie wiem czy podołamy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 12.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 silikat n18 - 2,16 netto z transportem silikat n12 1,56 netto z transportem uderz do budmetu i crazbudu Busters wielkie dzięki. Zapytania poleciały Muszę sie spieszyć ,bo od 1.marca ceny. Siłki idą w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts