wg39070 10.06.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 wielbiciel mazutu w potrawach Nie mam dziurawych garnków więc mazut nie przejdzie. Za to rozumiem, dlaczego wybrałaś indukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.06.2017 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Nie masz tak: ? nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 16.06.2017 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Serio? ktoś chce udowadniać że potrawy z różnym sposobem dostarczania energii do obróbki cieplnej smakują inaczej? Dobre, no chyba że chodzi o wędzarnie lub kiełbasę z ogniska to się zgodzę...Komfort użytkowania płyty indukcyjnej jest super a i rachunki za prąd pewnie niższe. Jedyne co to jest nie do przeskoczenia to ta sławetna spalona cebula bez której rosół nie ma smaku. Choć bez problemu można cebule przypalić ale rozumiem że to chodzi o to żeby była w całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.06.2017 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Nie mam dziurawych garnków więc mazut nie przejdzie. Za to rozumiem, dlaczego wybrałaś indukcję. Tłusty osad mazutu miałam na każdej powierzchni w kuchni. Przy indukcji tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 16.06.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Tłusty osad mazutu miałam na każdej powierzchni w kuchni. Przy indukcji tego nie ma. Pewnie miałaś jakąś awarię w kuchence albo lipne garnki Innej możliwości nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.06.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Tłusty osad mazutu miałam na każdej powierzchni w kuchni. Przy indukcji tego nie ma. Płyta gazowa Amica, garnki Tefal Clasica. Zero mazutu. Gaz ziemny GZ-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.06.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Mazut to urban legend. Ale tłusty osad to fakt wynikajacy z porywania oparów tłuszczu przez ruch powietrza który przy indukcji jest dużo mniejszy. Jak ktoś gotowałby na gazie tylko wodę, to i mazutu by się nie doszukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2017 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 dziwne bo tłusty osad miałam w łazience przy klasycznym otwartopalnikowym piecyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.06.2017 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 dziwne bo tłusty osad miałam w łazience przy klasycznym otwartopalnikowym piecyku Rzeczywiście bardzo dziwne. Spaliny nie szły do komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 13.07.2017 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Jestem na "wakacjach" u rodziców i z musu muszę kuchenki gazowej używać - to co zwykle zajmuje mi ok. 40 minut, tutja zajmuje 1,5 godziny - stoję 15 minut nad garem z wodą, a ta jeszcze się nie gotuje Straszne marnotrawstwo czasu, nie mówiąc już o energii - mojej i tej z gazu. BTW, dlaczego nikt nie podkreśli faktu, że we wszechobecnych coraz mniejszych kuchniach indukcja może sobie spokojnie pełnić czasem funkcję blatu roboczego? U mnie idealne stolnica leży na indukcji jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 13.07.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Ło Panie, myślałam, że będzie tu 16 stron rzeczowej dyskusji, a przez większość czasu czułam się na ringu. A ja mam inną kwestię. Czy ktoś widział indukcję 6-8 palnikową? Ja nie wyobrażam sobie kuchni tylko z czterema palnikami. We wszystkich mieszkaniach miałam / mam takie i przy przygotowywaniu obiadu niecodziennego jest mi potrzebne minimum 6 palników. Tylko proszę mnie nie wyzywać, że jestem nierozgarnięta kura skoro nie umiem się zorganizować na czterech Mięso (czasem dwa rodzaje), sos, dwa rodzaje warzyw plus ziemniaki, do tego kasza / ryż i jak to zmieścić na czterech palnikach żeby było wszystko ciepłe i nierozgotowane? Nie spotkałam się z indukcją powyżej pięciu palników - ktoś widział i może się podzielić? I jestem ciekawa czy przyłącze na 14kW uciągnęłoby dwie indukcje pracujące na 8 palników...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.07.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Ło Panie, myślałam, że będzie tu 16 stron rzeczowej dyskusji, a przez większość czasu czułam się na ringu. A ja mam inną kwestię. Czy ktoś widział indukcję 6-8 palnikową? Ja nie wyobrażam sobie kuchni tylko z czterema palnikami. We wszystkich mieszkaniach miałam / mam takie i przy przygotowywaniu obiadu niecodziennego jest mi potrzebne minimum 6 palników. Tylko proszę mnie nie wyzywać, że jestem nierozgarnięta kura skoro nie umiem się zorganizować na czterech Mięso (czasem dwa rodzaje), sos, dwa rodzaje warzyw plus ziemniaki, do tego kasza / ryż i jak to zmieścić na czterech palnikach żeby było wszystko ciepłe i nierozgotowane? Nie spotkałam się z indukcją powyżej pięciu palników - ktoś widział i może się podzielić? I jestem ciekawa czy przyłącze na 14kW uciągnęłoby dwie indukcje pracujące na 8 palników...? Może 8 palników znajdziesz w płytach do gastronomii. tu 6 https://www.skapiec.pl/cat/26140/2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.07.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Odkąd u mojego brata zobaczyłem w kuchni dwa piekarniki obok siebie to już mnie nic nie zdziwi. Ma też indukcje 4 pola a obok dwupalnikowa płyta. Powinniście się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.07.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Jestem na "wakacjach" u rodziców i z musu muszę kuchenki gazowej używać - to co zwykle zajmuje mi ok. 40 minut, tutja zajmuje 1,5 godziny - stoję 15 minut nad garem z wodą, a ta jeszcze się nie gotuje Straszne marnotrawstwo czasu, nie mówiąc już o energii - mojej i tej z gazu. BTW, dlaczego nikt nie podkreśli faktu, że we wszechobecnych coraz mniejszych kuchniach indukcja może sobie spokojnie pełnić czasem funkcję blatu roboczego? U mnie idealne stolnica leży na indukcji jak trzeba A teraz z innej beczki. Kupiłem patelnię grillową Fissler za ponad 400 zł i wyobraź sobie, że ...nie nadaje się do Twojej cudownej indukcji (napisane jak byk przez producenta). Na gazie nie ma sobie równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 A teraz z innej beczki. Kupiłem patelnię grillową Fissler za ponad 400 zł i wyobraź sobie, że ...nie nadaje się do Twojej cudownej indukcji (napisane jak byk przez producenta). . A kupiłeś tą ze stopu aluminium ? Fuuuj.... Jakbyś kupił z nierdzewki, to równie dobrze spisywałąby się na indukcji: https://www.kulina.pl/patelnia-ze-stali-nierdzewnej-z-efektem-grilla-o-24-cm-solea-fissler/d-86252/?gclid=CjwKEAjwtJzLBRC7z43vr63nr3wSJABjJDgJfZIEKAzS6IxjRnpC7H6lguecQ3cQ9BHgvH00vz-1nxoCBljw_wcB http://www.rossi.pl/4567_fissler_solea_patelnia_bez_pokrywki_16_310_28_100.rossi?promocje_specjalne=d3d9446802a44259755d38e6d163e820&gclid=CjwKEAjwtJzLBRC7z43vr63nr3wSJABjJDgJqdJgP9NjatLU2F8cUXNJ_PosmcLztXBrqdcFJAxdchoCDZXw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Ło Panie, myślałam, że będzie tu 16 stron rzeczowej dyskusji, a przez większość czasu czułam się na ringu. A ja mam inną kwestię. Czy ktoś widział indukcję 6-8 palnikową? Ja nie wyobrażam sobie kuchni tylko z czterema palnikami. We wszystkich mieszkaniach miałam / mam takie i przy przygotowywaniu obiadu niecodziennego jest mi potrzebne minimum 6 palników. Tylko proszę mnie nie wyzywać, że jestem nierozgarnięta kura skoro nie umiem się zorganizować na czterech Mięso (czasem dwa rodzaje), sos, dwa rodzaje warzyw plus ziemniaki, do tego kasza / ryż i jak to zmieścić na czterech palnikach żeby było wszystko ciepłe i nierozgotowane? Nie spotkałam się z indukcją powyżej pięciu palników - ktoś widział i może się podzielić? I jestem ciekawa czy przyłącze na 14kW uciągnęłoby dwie indukcje pracujące na 8 palników...? A nie łatwiej dwie płyty - dwu i cztero palnikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.07.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Stal się hartuje, a nie chartuje... Co tu wejdziesz, to się zbłaźnisz... Dobra, dobra pomyliłem się. Masz jedną z tych, które przytoczyłeś w linkach? Zgaduję - nie masz ale za to szybko korzystasz z wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 (edytowane) Nie mam, ale jeśli żona poczuje taką potrzebę, to pewnie sobie kupi. Nie rozumiem, w jakim celu wpadłeś do tego wątku chwaląc się, że kupiłeś sobie aluminiową patelnię, która nie działa na indukcji ?? Edytowane 13 Lipca 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 13.07.2017 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 A nie łatwiej dwie płyty - dwu i cztero palnikowe? Mogę oczywiście, mogę i dwie czteropalnikowe - tylko pytanie czy instalacja 14kW wytrzyma obciążenie przy pracy wszystkich 6-8 palników? Elektrykiem nie jestem, z fizyki byłam noga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 13.07.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Odkąd u mojego brata zobaczyłem w kuchni dwa piekarniki obok siebie to już mnie nic nie zdziwi. Ma też indukcje 4 pola a obok dwupalnikowa płyta. Powinniście się spotkać Czyli obie płyty na indukcję? 4+2? Jakiem mocy ma przyłącze - jeśli wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.