jakwdomku 21.03.2017 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Hej, Mam kierownika od ekipy budowlanej która wykona mi dom do stanu surowego otwartego. Czy po tym będzie mi jeszcze kierownik potrzebny? Czy po prostu jak kolejne firmy instalacyjne (wod/kan, elektryka, itp) będą wykonywać prace to już same wpiszą się do dziennika budowy ze swoją pieczątką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 21.03.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Jaki jest sens brania kierownika od ekipy budowlanej? Powiedz, ze nie chcesz takiego i wez swojego. Budujesz dom za tyle kasy i nie zalezy Ci zeby wszystko bylo zrobione tak jak powinno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 21.03.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 popieram lepiej wziąć obcego kierownika, który dogada się z ekipą budującą w ten sposób:po każdym etapie lub w trakcie jego wykonywania ekipa budująca dzwoni do twojego kierownika budowy, że będą robić to i to tak i tak on przyjeżdża i sprawdza lepiej dopłacić do kier. bud. i mieć spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łojniewiem 21.03.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Taki wybór, to proszenie się o kłopoty, taki kierownik podbije wszystko, co jego koledzy z ekipy budowlanej "skonstruują". Weź zaufanego fachowca, niech pilnuje prac a nie firmuje fuszerkę. I w taki sposób, jak opisał creative_21 - po każdym etapie lub w trakcie jego wykonywania ekipa budująca dzwoni do twojego kierownika budowy, że będą robić to i to tak i tak on przyjeżdża i sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Hej, Mam kierownika od ekipy budowlanej która wykona mi dom do stanu surowego otwartego. Czy po tym będzie mi jeszcze kierownik potrzebny? Czy po prostu jak kolejne firmy instalacyjne (wod/kan, elektryka, itp) będą wykonywać prace to już same wpiszą się do dziennika budowy ze swoją pieczątką? Dwóch mieć nie możesz. Ale możesz mieć swojego inspektora nadzoru, który będzie patrzył ekipie i jej kierbudowi na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.03.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mi za inspektora robi FM i fotki. Ekipa pyta, co i jak zrobić przedstawiając opcje, bo "pan czyta FM". Jakbym kierbuda wypytywał o tyle rzeczy, co FM to by mi fakturkę wystawił jak za studia inżynierskie A i na pewno nie wyłapałby takich baboli (czy użycia szkoły falenickiej a lepsza otwocka), jak koleżeństwo z FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 21.03.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Tak najlepiej tylko nie kazdy ma na to czas.. Jesli ktos nie ma czasu sie doktoryzowac niech chociaz w miare rozsadnie kierownika ogarnie. Ja kierownika mam swojego, ale za inspektora tez robie sam w miare mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakwdomku 26.03.2017 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 I nikt nie odpowiedział na moje pytanie Sprawy na budowie sam sobie przypilnuję. I nie chodzi o to że "każdy Polak na budownictwie się zna". Dom jest zresztą już na wykończeniu. Za miesiąc żegam się z ekipą. Dwóch kierowników na raz nie mogę mieć - zgadza się. Ale jeden kierownik może przejać plac budowy po drugim. I takie było moje pytanie - czy po SSO jest potrzebny kierownik budowy czy już nie?! Jakie kolejne wpisy by umieszczał w dzienniku budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 26.03.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Kierownik robi wpisy do zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.03.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Kierownik robi wpisy do zakończenia budowy. Dokładnie KB zgłoszony do PINB oswiadczył ze przejmuje tę funkcję, jeśli ma być nowy to zgłasza się nowego KB musi być aż do odbioru budynku.Dokumenty czyli wniosek do odbioru budynku też poświadcza KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 27.03.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 kierownik potrzebny ci do samego końca nigdy od ekipy budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts