kemot_p 23.04.2019 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 u mnie też są lane i robiła ekipa. Fakt , że moi to się bardziej w tych betonach specjalizowali niż w murowaniu ja szukałem ekipy pod technologię, bo na naszym terenie to mało popularne rozwiązanie. Wyszło na to, że najciemniej jest pod latarnią - szukałem ekipy na olx, rozmawiałem z okolicznymi budującymi, a okazało się że mój kolega z podstawówki z drugim znajomym mają firmę budowlaną. W jaki sposób ocieplałeś swoje skosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 23.04.2019 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 ja szukałem ekipy pod technologię, bo na naszym terenie to mało popularne rozwiązanie. Wyszło na to, że najciemniej jest pod latarnią - szukałem ekipy na olx, rozmawiałem z okolicznymi budującymi, a okazało się że mój kolega z podstawówki z drugim znajomym mają firmę budowlaną. W jaki sposób ocieplałeś swoje skosy? Mógłbym prosić nazwę firmy na priv? Szukam właśnie dobrych murarzy. Są konkurencyjni cenowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 23.04.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 W jaki sposób ocieplałeś swoje skosy? Wełna wychodziła poza skosy a teraz jak robią elewację to zlicowali do niej styropian. Także są ocieplone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.04.2019 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Wełna wychodziła poza skosy a teraz jak robią elewację to zlicowali do niej styropian. Także są ocieplone. Majster zwyczajowo ociepla lane skosy styropianem, ale namówił mnie na pianę pur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.04.2019 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 W sobotę pojechaliśmy z żoną do Grodziska wybierać blachodachówkę. Mieliśmy finalnie potwierdzić, że bierzemy model german z Blachotrapezu, natomiast żona zdecydowała się na model talia w kolorze ciemny brąz: Nie wiemy tylko czy wybrać mat czy połysk. Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Która powłoka lepiej się prezentuje, ładniej starzeje, mniej brudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.04.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 W sobotę pojechaliśmy z żoną do Grodziska wybierać blachodachówkę. Mieliśmy finalnie potwierdzić, że bierzemy model german z Blachotrapezu, natomiast żona zdecydowała się na model talia w kolorze ciemny brąz: Nie wiemy tylko czy wybrać mat czy połysk. Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Która powłoka lepiej się prezentuje, ładniej starzeje, mniej brudzi? Ja mam pruszyńskiego 16 lat mat i nie zmienia wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.05.2019 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Ja mam pruszyńskiego 16 lat mat i nie zmienia wyglądu Konsultowałem się z handlowcem Blachotrapezu i on zasugerował mat. Twierdzi że nawet najlepsza powłoka z połyskiem z czasem zmatowienie, a mat pozostanie taki jak był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 07.05.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 To idealnie - najpierw masz połysk, a potem mat, i to za te same pieniądze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.05.2019 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Żeby jeszcze producent zagwarantował, że matowienie będzie równomierne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.05.2019 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 zdjęcia, zdjęcia, gdzie zdjęcia z budowy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.05.2019 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Chwila, strop schnie. Będą niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 07.05.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) A tak serio, ostatnio jakoś namnożyło się tych błyszczących dachów. Nie wiem czy jakiś chwilowy trend czy super marketing. Mnie osobiście średnio się ten efekt na dachu podoba no ale wiadomo - de gustibus... Jednak co klasyka to klasyka. A taki lakier - oby tylko zmatowiał. A jak coś na produkcji im nie wyjdzie i się zacznie łuszczyć? A wzór bardzo ładny i kolor też, ostatnio nie najpopularniejszy, więc będzie naprawdę oryginalnie. I powodzenia na kolejnych etapach! Edytowane 7 Maja 2019 przez Jolka Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.05.2019 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Dzięki, od początku chciałem powłokę matową, ostatnio pojawiły się jakieś wątpliwości, ale po przemyśleniu zostajemy przy macie - wybieramy powłokę Pladur®Wrinkle Mat Plus w kolorze ciemny brąz 8019. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 08.05.2019 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 widzę progres oby tak dalej gdzie bierzesz dach w grodzisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.05.2019 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Progres fajny, na razie zgodnie z planem i bez niespodzianek.Pokrycie dachowe kupuję w Blachotrapezie, oddział Grodzisk Mazowiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.05.2019 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Ekipa ruszyła z murowaniem poddasza. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430191 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430192 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430193 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430194 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430195 HDS wrzucił palety z materiałem na strop więc murarze sprawnie i bez zbędnych przestojów zaczęli murować ścianki kolankowe. Wcześniej mieli już przygotowane szalunki i skręcone zbrojenie na słupy i wieńce, dzięki temu na koniec dnia udało się je zalać. Z wieńca wystają druty, które będą połączone ze zbrojeniem lanych skosów. W wieńcu zatopili również kotwy do murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.05.2019 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) Na placu budowy pojawiło się w drewno na więźbę dachową. Zdecydowałem się na pozyskania drewna z własnego lasu, liczyłem koszt ścięcia, przetarcia, impregnacji, transportu. Ostatecznie dogadałem się z tartacznikiem, że za wszystkie koszty zapłacę lasem. Edytowane 10 Maja 2019 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 12.05.2019 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 W jakim celu montujesz murlate skoro nie masz wiezby ktora na niej sie opiera ? Te startery chyba sa troche za nisko. Powinny isc w szerokosc skosow a wydaje mi sie jakby celowaly za bardzo do srodka. Beda wyginane ? Masz tylko jedna siatke zbrojen w skosach? Nie bedzie gornego zbrojenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 12.05.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Zbrojenie w wiencu bylo zalane tak jak jest na zdjeciu czy przed zalaniem zostaly podlozone dystanse ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.05.2019 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 W jakim celu montujesz murlate skoro nie masz wiezby ktora na niej sie opiera ? Te startery chyba sa troche za nisko. Powinny isc w szerokosc skosow a wydaje mi sie jakby celowaly za bardzo do srodka. Beda wyginane ? Masz tylko jedna siatke zbrojen w skosach? Nie bedzie gornego zbrojenia ? Oczywiście że będę miał więźbę , która będzie się spierać na murłacie i na płatwi górnej leżącej na podporach na wieńcu w miejscu zakończenia skosu, gdzie zaczyna się część płaska. Dlatego startery zbrojenia skosów są nie na środku wieńca, tylko od wewnątrz. Skosy będą zbrojone siatką fi 12 o wymiarach oka 30 cm na 30 cm. W każdym z takich pól będą ułożone na płasko dwie cegły dziurawki (w jednym polu wzdłuż, w sąsiednim drugim w poprzek) i to będzie zaciągnięte kilku centymetrową szlichtą betonową. Zapraszam do śledzenia wątku - w tym tygodniu pojawią się zdjęcia, które lepiej to zobrazują. Zbrojenie w wiencu bylo zalane tak jak jest na zdjeciu czy przed zalaniem zostaly podlozone dystanse ? Były dołożone dystanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts