Slawko123 26.05.2019 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 taki efekt daje typowa sklejka szalunkowa https://www.google.com/search?q=sklejka+szalunkowa&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinzpHA_rniAhUIsKQKHay1B-kQ_AUIDigB&biw=1280&bih=860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 27.05.2019 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 ooo dzięki za info przyda sie na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.06.2019 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Więźba gotowa, skosy przygotowane na pianowanie: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430987 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430988 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430989 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=430990 W międzyczasie sprzedałem na olx pozostałości ceramiki. Facet, który je kupił zabrał również połówki, trójkąty, została kupka gruzu. A ja już zaczynałem kombinować jak oczyścić działkę i się tego pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.06.2019 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Super Ci idzie.Ale ściany szczytowe nie są za wysoko?Nie powinny być do dolnej krawędzi krokwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.06.2019 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Nie powinny być do dolnej krawędzi krokwi? IMO powinny być niżej - równo z lanymi skosami. I zaizolowane również od środka i od góry jak ten stryszek ma być nieogrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.06.2019 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Super Ci idzie. Ale ściany szczytowe nie są za wysoko? Nie powinny być do dolnej krawędzi krokwi? Ta, ciut za wysoko pociągnęli, z tego co mierzyłem powinno się tam dać upchać ok. 15 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 02.06.2019 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Kemot ładuj na przyczepkę cały gruz i mi podrzuć raptem 30km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 03.06.2019 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Kemot ładuj na przyczepkę cały gruz i mi podrzuć raptem 30km A co potrzebujesz na utwardzenie wjazdu czy coś w tym stylu? Gruzu mam niewiele, ale niedługo, jak mi rozszalują górny strop będę miał do zbycia kilka kubików desek i stemple sosnowe. Może znasz kogoś kto potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 03.06.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Tak, utwardzam 90m drogi ~~ trochę się zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 03.06.2019 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 U mnie w okolicy pojawiają się od czasu do czasu ogłoszenia typu oddam gruz, nawet za darmo załadują. Poszukaj na olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 03.06.2019 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 wystawiłem tablice na początku drogi wrzuciłem ogłoszenie na olx. Jest od groma osób które chcą oddać gruz, ale bez transportu, a mi się już naprawdę nie chce bawić w wożenie gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 04.06.2019 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 na deski moze ja bede chetny. Co prawda mam conajmniej dwa m3 ale wykonawca cos gadal ze na strop bedzie malo. Napisz mi na priv.Jaka grubosc, dlugosc, z gwozdziami czy juz oczyszczone, no i jaka cena cie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.06.2019 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Deski są standardowe calówki i kilkanaście półtorówek. Co do długości to będę różne, takie jak szerokości pomieszczeń na poddaszu. Ekipa która rozszaluje strop ma też deski oczyścić, wyciągnąć gwoździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.06.2019 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 (edytowane) Pogoda w ostatnim miesiącu była szyta pode mnie. Najpierw po wylaniu lanych skosów przed półtora tygodnia padało prze co ani razu nie musiałem podlewać stropu, potem przez 3 tygodnie świeciło słońce, nie wspominam ostatnich dwóch tygodni upałów. Dzięki temu udało się zrobić: Koszt pianowania (66 m2) - 4450 zł, czas 2h. Ekipę polecam, piana jaką stosowali to Pcc Prodex Ekoprodur s0310 (https://www.products.pcc.eu/pl/id/9070/ekoprodur-s0310/), lambda 0038, klasa palności E, samogasnąca. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.06.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 załączników/obrazków/zdjęć nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 16.06.2019 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Dodałem ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.06.2019 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Montaż membrany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 18.06.2019 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Super masz te dzialke. Duzo drzew i zieleni. Na lato duzo cienia bedzie.Tylko kuny podobno lubia z drzew fikać na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 18.06.2019 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Dzięki. Zależało nam na zielonej okolicy, zadrzewionej działce z bliskością lasu, dlatego zrezygnowałem z bardziej zurbanizowanych lokalizacji, które na początku rozważałem - Dawidy Bankowe, Iwiczna itp. Zostawiłem 3 duże brzozy, 2 sosny i kilkanaście małych. Dla mnie wygląda to fajnie.Kuny ponoć nie lubią piany, ale nie wiem na ile to prawda a na ile marketing. Edytowane 18 Czerwca 2019 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di. 18.06.2019 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Dzięki. Zależało nam na zielonej okolicy, zadrzewionej działce z bliskością lasu, dlatego zrezygnowałem z bardziej zurbanizowanych lokalizacji, które na początku rozważałem - Dawidy Bankowe, Iwiczna itp. Zostawiłem 3 duże brzozy, 2 sosny i kilkanaście małych. Dla mnie wygląda to fajnie. Kuny ponoć nie lubią piany, ale nie wiem na ile to prawda a na ile marketing. Hehe, nnie wiem czy lubia piane, ale w okolicy Iwicznej biegaja po dachach jak dzikie i spac nie daja. Pozdrawiam z dalszej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts