kemot_p 18.06.2019 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Nie taka daleka . Do Tarczyna mam 20 minut autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.06.2019 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Dach się robi Panowie kryją blachodachówką. Jestem ciekawy efektu końcowego. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.06.2019 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Po weekendowym wypadzie na Mazury odwiedziłem działkę i zastałem SSO ukończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.07.2019 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Strop nad poddaszem po rozszalowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 18.07.2019 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Po tym jak strop został rozszalowany SSO domu można uznać za ukończony. Podsumowałem dotychczasowe wydatki - całkowity koszt wyniósł na ten moment 168 500 zł.Zaplanowałem też kolejne roboty i umówiłem ekipy - w drugiej połowie września przygotowanie otworów okiennych pod montaż okien na taśmach, w październiku okna, potem elektryka, WM i OC. Na wiosnę elewacja.Jutro jadę podpisać umowę na realizację przyłącza gazowego (mam już gazociąg 2 metry od działki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 19.07.2019 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 No i pieknie okna już wybrane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 19.07.2019 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Gratulacje! Nam wszyscy mowili, że SSO to najprzyjemniejszy etap i - niestety - mieli rację. Potem to już tylko pod górkę, kasy idzie tyle samo - jak nie więcej - a takiego efektu wizualnego już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 19.07.2019 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Po tym jak strop został rozszalowany SSO domu można uznać za ukończony. Podsumowałem dotychczasowe wydatki - całkowity koszt wyniósł na ten moment 168 500 zł. Zaplanowałem też kolejne roboty i umówiłem ekipy - w drugiej połowie września przygotowanie otworów okiennych pod montaż okien na taśmach, w październiku okna, potem elektryka, WM i OC. Na wiosnę elewacja. Jutro jadę podpisać umowę na realizację przyłącza gazowego (mam już gazociąg 2 metry od działki). instalacje wod kan tynki i wylewki nie robisz ?? Jesli jednak zdecydujesz sie na robienie to napisz kiedy i w jakiej kolejnosci. Tradycyjnie najpierw tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.07.2019 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 No i pieknie okna już wybrane ? Dzięki. Okna biorę z firmy MS OKNA od przedstawiciela Globart Nadarzyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.07.2019 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 instalacje wod kan tynki i wylewki nie robisz ?? Jesli jednak zdecydujesz sie na robienie to napisz kiedy i w jakiej kolejnosci. Tradycyjnie najpierw tynki? Robię ale jeszcze nie mam zabukowanych ekip na te prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 19.07.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Dzięki. Okna biorę z firmy MS OKNA od przedstawiciela Globart Nadarzyn. który profil/model? Jaki montaz? coś wiecej? ja korzystam głownie z kalkulatora MS żeby sobie oszacować +/- założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.07.2019 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Robię ale jeszcze nie mam zabukowanych ekip na te prace. To radzę Ci szukać tynkarza, bo terminy mają nawet do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 19.07.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 A tam masz jakieś cegły w tym stropie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.07.2019 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 który profil/model? Jaki montaz? coś wiecej? ja korzystam głownie z kalkulatora MS żeby sobie oszacować +/- założenia Jestem służbowo w podróży do Gdańska, odpiszę Ci w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.07.2019 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 To radzę Ci szukać tynkarza, bo terminy mają nawet do roku. Zakładam, że przygarnę ekipę od sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.07.2019 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Gratulacje! Nam wszyscy mowili, że SSO to najprzyjemniejszy etap i - niestety - mieli rację. Potem to już tylko pod górkę, kasy idzie tyle samo - jak nie więcej - a takiego efektu wizualnego już nie ma. Dziękuję, narazie idzie wszystko zgodnie z planem, terminami i w założonym budżecie. Mam nadzieję, że w kolejnych etapach będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.07.2019 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 A tam masz jakieś cegły w tym stropie ? Tak Strop nad poddaszem to coś ala strop Kleina. Zbrojenie z kratownicy o wymiarach 30 na 30 cm do tego dziurawka na płasko - dwie cegły na pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 19.07.2019 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 No to zdrowia wątrobie życzę i czekam na informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.07.2019 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) No to zdrowia wątrobie życzę i czekam na informacje Moja wątroba nie musi się takich wydarzeń obawiać, już bardziej nogi bo ja na takich imprezach preferuję kilka drinków i clubbing zamiast ostrego melanżowania. Tym razem impreza z plaży przeniosła się do klubu, żeby zakończyć się ponownie na plaży przy wschodzącym słońcu: Za tydzień znów wybywam nad Wybrzeże, tym razem na dużo, dużo dłużej. Jeśli chodzi o okna: - 82mm profil firmy SALAMANDER - 6 komór w skrzydle i 7 w ramie - pakiet bezpieczeństwa RC"0", klamka z mechanizmem Secustic oraz trzy rygle antywłamaniowe - skuteczne zabezpieczenie przed włamywaczem - dwukomorowy pakiet szybowy SUPERtermo Ug=0,5 W/m2K z jaśniejszą powłoką termiczną Climaguard Premium2, przepuszczającą więcej światła Lt=74% i ciepła słonecznego w zimie G=53% - potrójne uszczelnienie ze środkową uszczelka płetwową z EPDM, dzięki której wewnętrzna część profilu zostaje podzielona na komorę mokrą i suchą co ma wpływ na szczelność, termikę i akustykę okna - wszystkie skrzydła rozwierno-uchylne z mikrowentylacją - blokada błędnej obsługi klamki - w razie pomyłki przy obsłudze klamki, zapobiega "wypadnięciu" okna z zawiasów w momencie przejścia z uchyłu na rozwarcie i odwrotnie - podnośnik skrzydła - lepsze dopasowanie ramy do skrzydła, zawsze komfortowe zamykanie okna oraz ryglowanie - mechanizm automatycznego domykania skrzydła - mniejsza siła użyta do zaryglowania okna - blokada uchylonego skrzydła - zapobiega zatrzaśnięciu okna podczas przeciągu - zwiększona w stosunku do konkurencji gęstość punktów ryglowania, zapewnia lepszy docisk ramy do skrzydła - lepsza szczelność, termika i akustyka - wszystkie rygle, zwykłe i trzy antywyważeniowe współpracują z ruchomymi ryglami grzybkowymi iS - komfortowa obsługa i solidniejsze ryglowanie - ciepły montaż warstwowy (piana wyizolowana obustronnie folią ILLBRUCK DUO (12 m-cy) - profile „startowe” pod drzwi tarasowe 30 cm - listwy podokienne z XPS - ciepła ramka międzyszybowa Chromatech Ultra - kontaktrony do alarmu ukryte w ramie (21szt.) Edytowane 22 Lipca 2019 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 22.07.2019 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Hst taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts