Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom pod Warszawą Asi i kemota

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Po tym jak strop został rozszalowany SSO domu można uznać za ukończony.

Podsumowałem dotychczasowe wydatki - całkowity koszt wyniósł na ten moment 168 500 zł.

Zaplanowałem też kolejne roboty i umówiłem ekipy - w drugiej połowie września przygotowanie otworów okiennych pod montaż okien na taśmach, w październiku okna, potem elektryka, WM i OC. Na wiosnę elewacja.

Jutro jadę podpisać umowę na realizację przyłącza gazowego (mam już gazociąg 2 metry od działki).

Po tym jak strop został rozszalowany SSO domu można uznać za ukończony.

Podsumowałem dotychczasowe wydatki - całkowity koszt wyniósł na ten moment 168 500 zł.

Zaplanowałem też kolejne roboty i umówiłem ekipy - w drugiej połowie września przygotowanie otworów okiennych pod montaż okien na taśmach, w październiku okna, potem elektryka, WM i OC. Na wiosnę elewacja.

Jutro jadę podpisać umowę na realizację przyłącza gazowego (mam już gazociąg 2 metry od działki).

instalacje wod kan tynki i wylewki nie robisz :) ??

Jesli jednak zdecydujesz sie na robienie to napisz kiedy i w jakiej kolejnosci. Tradycyjnie najpierw tynki?

Gratulacje!

Nam wszyscy mowili, że SSO to najprzyjemniejszy etap i - niestety - mieli rację. Potem to już tylko pod górkę, kasy idzie tyle samo - jak nie więcej - a takiego efektu wizualnego już nie ma.

Dziękuję, narazie idzie wszystko zgodnie z planem, terminami i w założonym budżecie. Mam nadzieję, że w kolejnych etapach będzie podobnie.

No to zdrowia wątrobie życzę ;) i czekam na informacje

:D

Moja wątroba nie musi się takich wydarzeń obawiać, już bardziej nogi ;) bo ja na takich imprezach preferuję kilka drinków i clubbing zamiast ostrego melanżowania. Tym razem impreza z plaży przeniosła się do klubu, żeby zakończyć się ponownie na plaży przy wschodzącym słońcu:

67517612_372108223411762_3634804962606710784_n.jpg

Za tydzień znów wybywam nad Wybrzeże, tym razem na dużo, dużo dłużej.

Jeśli chodzi o okna:

- 82mm profil firmy SALAMANDER - 6 komór w skrzydle i 7 w ramie

- pakiet bezpieczeństwa RC"0", klamka z mechanizmem Secustic oraz trzy rygle antywłamaniowe - skuteczne zabezpieczenie przed włamywaczem

- dwukomorowy pakiet szybowy SUPERtermo Ug=0,5 W/m2K z jaśniejszą powłoką termiczną Climaguard Premium2, przepuszczającą więcej światła Lt=74% i ciepła słonecznego w zimie G=53%

- potrójne uszczelnienie ze środkową uszczelka płetwową z EPDM, dzięki której wewnętrzna część profilu zostaje podzielona na komorę mokrą i suchą co ma wpływ na szczelność, termikę i akustykę okna

- wszystkie skrzydła rozwierno-uchylne z mikrowentylacją

- blokada błędnej obsługi klamki - w razie pomyłki przy obsłudze klamki, zapobiega "wypadnięciu" okna z zawiasów w momencie przejścia z uchyłu na rozwarcie i odwrotnie

- podnośnik skrzydła - lepsze dopasowanie ramy do skrzydła, zawsze komfortowe zamykanie okna oraz ryglowanie

- mechanizm automatycznego domykania skrzydła - mniejsza siła użyta do zaryglowania okna

- blokada uchylonego skrzydła - zapobiega zatrzaśnięciu okna podczas przeciągu

- zwiększona w stosunku do konkurencji gęstość punktów ryglowania, zapewnia lepszy docisk ramy do skrzydła - lepsza szczelność, termika i akustyka

- wszystkie rygle, zwykłe i trzy antywyważeniowe współpracują z ruchomymi ryglami grzybkowymi iS - komfortowa obsługa i solidniejsze ryglowanie

- ciepły montaż warstwowy (piana wyizolowana obustronnie folią ILLBRUCK DUO (12 m-cy)

- profile „startowe” pod drzwi tarasowe 30 cm

- listwy podokienne z XPS

- ciepła ramka międzyszybowa Chromatech Ultra

- kontaktrony do alarmu ukryte w ramie (21szt.)

Edytowane przez kemot_p