fotohobby 22.05.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jeśli ten dom już stoi, to może warto wybrać sie tam w kilka osób i zrobić wizję lokalnaJeśli mieszkania obok i poniżej są wolne, to można tam kogoś wysłać, by pohałasował, włączył muzykę,itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 22.05.2017 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jeśli ten dom już stoi, to może warto wybrać sie tam w kilka osób i zrobić wizję lokalna Jeśli mieszkania obok i poniżej są wolne, to można tam kogoś wysłać, by pohałasował, włączył muzykę,itp... Zbyt wiele zmiennych. Nawet jeśli dom stoi to jest w stanie surowym, nie ma podłóg, mebli itd. Jak mierzyć hałas? Przy otwartych oknach, zamknietych? Ja bym się za bardzo hałasem "przez ściany" nie martwił jeśli jest dylatacja z izolacją pomiędzy. Na pewno dużo więcej hałasu przenie się przez strop od sąsiada nad lub pod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.05.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Niekontrolowane dźwięki, czasem ogólny poziom hałasu. Czy mogę prosić o rady dot. mieszkania? Jeżeli prosisz o poradę to zwróć się do specjalisty akustyka. Kupujesz mieszkanie za np. 300 tys. zł i może to być dla Ciebie dobry albo zły wybór. Wydaj więc pieniądze na ekspertyzę. Na Forum nie znajdziesz odpowiedzialnej informacji. Tak jest moja rada dotycząca tego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.05.2017 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Moja informacja , za którą biorę odpowiedzialność. Deweloper nie buduje z myślą o ludziach nadwrażliwych na dźwięki. Buduje tak, by w najtańszy sposób spełnić zapisy prawa budowlanego. A one obecnie skupiają się na energooszczędności a nie akustyce. Na dodatek ten dom to NIE JEST bliźniak. To jest zwykły blok z czterema mieszkaniami. I zapewniający dokładnie taki sam komfort mieszkania. Podejrzewam, że na parterze spokojnie będzie słychać wodę spuszczaną z wc u sąsiada na piętrze. . I dzieciaki wrzeszczące pod oknami, kiedy będą się bawić na podjeździe czy w ogródku Jeśli się samemu nie wygłuszy sobie mieszkania, nie ma co liczyć na ciszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.05.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Prawdziwa i odpowiedzialna informacja ! Masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.05.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 4. Jestem zapoznany terminologią i problematyką Małych Wspólnot To wiesz, że żeby na elewacji powiesić antenę czy klimę w małej wspólnocie potrzebujesz zgody WSZYSTKICH współwłaścicieli? Tyle, że to wygląda na blok z ośmioma lokalami, więc to jest "duża" wspólnota mieszkaniowa. Jak wyglądają działki i co dokładnie kupujesz i jakie udziały w jakiej działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bravoss 09.03.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Moja informacja , za którą biorę odpowiedzialność. Deweloper nie buduje z myślą o ludziach nadwrażliwych na dźwięki. Buduje tak, by w najtańszy sposób spełnić zapisy prawa budowlanego. A one obecnie skupiają się na energooszczędności a nie akustyce. Jeśli się samemu nie wygłuszy sobie mieszkania, nie ma co liczyć na ciszę. Zgadzam się w pełni. Dodam, że spotkałem się już przynajmniej z kilkunastoma przypadkami, gdzie mieszanie deweloperskie zostało zbudowane w taki sposób, że bez problemu słychać było o czym rozmawia sąsiad przez ścianę. Że o stukaniu szpilkami po podłodze, która jest "wspólna" dla kilku mieszkań tylko dlatego bo tak było taniej zbudować.. ehh... Tylko wygłuszanie na własną rękę. Deweloperowi oraz firmom budowlanym najczęściej nie zależy albo nie mają wiedzy jak zrobić, aby ograniczyć przenoszenie hałasu. Sam korzystałem już kilka razy z pomocy firmy specjalistycznej (udało się znaleźć taką solidną, sprawdzoną) przy kilku dość dla mnie uporczywych (oraz w sumie często przytaczanych na różnych forach) problemów: 1. Co zrobić żeby nie było słychać sąsiadów za ścianą lub u góry? 2. Jak ograniczyć nieprzyjemne echo (pogłos) w salonie lub w kuchni, ale w taki sposób aby nie było widać jakiś paneli akustycznych na ścianach? 3. Jak wyciszyć sypialnię, żeby nie było słychać nic a nic z zewnątrz i z wewnątrz (spoza pomieszczenia)? 4. Czy da się i jak tak to w jaki sposób zrobić pokój w którym będę mógł słuchać muzyki na maxa ale żeby domownikom nie przeszkadzało? Powiem jedno: nie było tanio, ale było w miarę szybko i przede wszystkim skutecznie. Życie jest jedno więc nie ma sensu się męczyć i kopać z upierdliwymi sąsiadami albo wiecznie chodzić na palcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.03.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Udało Ci się znaleźć - niech zgadnę - własną firmę? LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts