tomek64800 09.05.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam serdecznie, 2 miesiące temu zostało zalane nowe mieszkanie ( odebrane październik 2016, koniec remontów-grudzień). W marcu mieszkanie zostało zalane ale co ciekawe od dołu, farba odchodzi, listwy odchodzą. Pojawiło się to nagle ,jednorazowo . Zgłosiłem sprawę do administracji , admisnistracja do wykonawcy. trwało to prawie miesiąc zanim ktoś się pojawił. Podejrzewali że w szachcie w kuchni który mam w narożniku kuchni leje się woda . Zdemontowali mi kuchnie, zrobili dziurę w ścianie , w międzyczasie robili próby ciśneniowe moich instalacji w mieszkaniu+ C.O . Niestety nie znaleźli przyczyny wycieku i zostawili mi mieszkanie z tą dziurą i zdemontowaną kuchnią. W protokole ma wpisane " nieustalona przyczyna" . Podejrzewają ale nikt mi tego nie potwierdził bo nie ma jak, że któryś z mieszkańców powyżej zalał jednorazowo szacht ( część z mieszkań jest wciąż w remoncie) i nikt się nie chce przyznać. Rury były mokre jak wykuli dziurę w szachcie . Zostałem z zalanym mieszkaniem, dziurą w ścianie, zdemontowaną kuchnią a w międzyczasie muszę płacić raty kredytu+czynsz już 2 miesiąceProśba o pomoc w ustaleniu możliwej przyczyny oraz odpowiedzialności kto za to odpowiada.W internecie ktoś pisał że administracja odpowiada za częsci pionwe, kto inny pisał że za zalanie odpowiada sąsiad wyżej .Mieszkanie na terenie Poznania, jeżeli zechciałby ktoś pomóc, przyjechac -za wszystko się rozliczę .Jeżeli ktoś ma jakieś cenne dla mnie uwagi wskazówki-będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 09.05.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 A które to piętro?Masz sąsiadów po bokach? Ich nie zalało? Pytam, bo przypuszczam, że problem jest po twojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 ale jak ktoś przyjedzie to co ma stwierdzić, skoro to było jednorazowe? ubezpiecz chatę i na przyszłość będziesz zabezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.05.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Zła wiadomość Ale ubezpieczyciele zazwyczaj nie idą wg tego orzecznictwa - bo nikt nie kupowałby ubezpieczenia OC od zalania sąsiada, bo po co?Więc poszedłbym do ubezpieczyciela. Skoro masz mieszkanie na kredyt, to chyba zmusili Cię do ubezpieczenia? Najwyżej niech Twój ubezpieczyciel występuje z regresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts