Heng 08.02.2021 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Kurcze, zarejestrowałem się na forum bo Pan Dariusz Nowak optymistycznie pisał na temat buforu ciepła jaki mnie interesuje i jego wyliczenia były bardzo zadowalajaceale...jak przez pomyłke wpadłem na ten temat (jądrowe) i czytam o tachionach syjonach i jądrowych pompach to mnie smutek dopadł i czar prysł. Ogólnie tyle co mogę powiedzeć na temat tego co tu zobaczyłem że przypomina mi to bardzo popularna jakieś 20 lat temu jedno stopniową pompę kawitacyjna która w tedy była bardzo zachwalana ale temat jej umarł ponieważ miała wiecej wad niż zalet.Z tego co pamiętam to pompa przez efekt kawitacji "uzyskiwała "energie punktu zerowego co efektem było podgrzewanie wody przez obniżenie ciśnienia wadą była chyba temperatura max 60c i hałas a sprawność, chyba 110% suma sumaro wiecej wad było i projekt został porzucony .tyle w temaciePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Nowak 01.03.2021 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 To nie jest prawda z tą temperaturą. Dla celów cywilnych nie przekracza się 95 stopni. Dla celów pokojowych temperatura osiąga 10 mln stopni jak w urządzeniu klasy "Bruksela" (DRJ.350X): https://nspap.livejournal.com/89062.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.03.2021 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Dla celów pokojowych temperatura osiąga 10 mln stopni Mają rozmach Powierzchnia słońca ma 5,5 tys. stopni. Grafit w Czarnobylu roztopił się i zrobił demolkę przy niewiele ponad 3000* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.03.2021 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Dla celów pokojowych temperatura osiąga 10 mln stopni jak w urządzeniu klasy "Bruksela" (DRJ.350X): Ma pan aż tak zerową wiedzę z zakresu fizyki, że nie umiał rozpoznać fake newsa (albo fantastyki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 01.03.2021 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Temperatura jak w czarnej dziurze.Fotka pochodzi zapewne z tajnego laboratorium NASA, a bohaterowie drugiego planu, to laweta rakiety i rdzeń grafitowy.Jest też wątek polski, czarne węże z firmy Fagumit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heng 17.03.2021 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Dla celów pokojowych temperatura osiąga 10 mln stopni jak w urządzeniu klasy "Bruksela" (DRJ.350X): [ATTACH=CONFIG]453585[/ATTACH] Robi się interesująco. Trafiłem na prawdziwą perełkę Rozumiem że [ATTACH=CONFIG]453585[/ATTACH] <-- to , ta , ten osiąga te "10mln " stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.03.2021 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Mają rozmach Powierzchnia słońca ma 5,5 tys. stopni. Grafit w Czarnobylu roztopił się i zrobił demolkę przy niewiele ponad 3000* Błąd w jednostkach 10 miliardów *F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts