Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domowy reaktor jądrowy klasy180.

Dariusz Nowak

Recommended Posts

Kurcze, zarejestrowałem się na forum bo Pan Dariusz Nowak optymistycznie pisał na temat buforu ciepła jaki mnie interesuje i jego wyliczenia były bardzo zadowalajace

ale...

jak przez pomyłke wpadłem na ten temat (jądrowe) i czytam o tachionach syjonach i jądrowych pompach to mnie smutek dopadł i czar prysł.

Ogólnie tyle co mogę powiedzeć na temat tego co tu zobaczyłem że przypomina mi to bardzo popularna jakieś 20 lat temu jedno stopniową pompę kawitacyjna która w tedy była bardzo zachwalana ale temat jej umarł ponieważ miała wiecej wad niż zalet.

Z tego co pamiętam to pompa przez efekt kawitacji "uzyskiwała "energie punktu zerowego co efektem było podgrzewanie wody przez obniżenie ciśnienia wadą była chyba temperatura max 60c i hałas a sprawność, chyba 110% suma sumaro wiecej wad było i projekt został porzucony .

tyle w temacie

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Dla celów pokojowych temperatura osiąga 10 mln stopni jak w urządzeniu klasy "Bruksela" (DRJ.350X):

[ATTACH=CONFIG]453585[/ATTACH]

Robi się interesująco.

Trafiłem na prawdziwą perełkę

Rozumiem że

[ATTACH=CONFIG]453585[/ATTACH] <-- to , ta , ten osiąga te "10mln " stopni